Юлски бебета - тема 33

• 58 623
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Пускам епизода,койте ме "раздруса".Буквално се видях след две години в идентично положение.

# 181
Момичета, благодаря за коментарите!

Пинке, дойде ти на мойта! Абсолютно съм съгласна. Докато четях поста на Скарлет, точно това си мислех.

Хубаво е, че имате разбрани деца, на които не се налага да забранявате нищо. А може би сте с волски нерви.... Има хора, на които не им пука дали детето ще изтръгне лъжицата, с която се мъчат да му натикат някаква храна в парка, ще наgази в калта и с широка усмивка ще почне да си пъха именно нея в устата, защото днес му се е прияло кал. Аз не търпя такова поведение и макар да знам, че този театър е изцяло в моя чест, се мятам и грабвам лъжицата. Не мога да си позволя да увещавам и да се моля, защото целият ми авторитет (колкото и да е илюзорен) заминава на кино.

Ро, какви пантофи на балкона! Аз се боря срещу мятането на обувки в кошарата!!!

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 10:05 от Bemol

# 182
Ахи, аз английски не знам, а и 47мин са много време. В 3-5 изречения, ако може.

# 183
Добре,Пине.
Идеята е да не му крещиш/на детето/,те са вече на 2 годинки и прекрасно разбират като им се говори.Когато истеряса  и няма оправия,например почва да ти посяга защото иска на люлката за стотен път,клякаш пред него,да сте на едно ниво,хващаш го за раменцата и с авторитетен глас му казваш "Не ме удряй.Държиш се зле.Няма да се качваш на люлката."Ако пак посегне,отблъскваш и наказваш.1 минута на стола за година от живота.То ще пищи от дъното на дробовете си.Пълен игнор му даваш.Децата трябва да знаят кой е шефа,когато направят нещо непозволено-има си последствия.Не се гушка и целува и утешава дете,което се е държало зле.Когато се успокои тогава вече му обясняваш,че е наказан,защото е ударил мама примерно/тръшкал се е че иска да се люлее пак,съсипал е цветята,или каквото там е сътворило отрочето.Искаш извинение от него за поведението му.
Никакво викане и пляскане на детето.Има си нормални цивилизовани начини.
Авторитетен глас,не показваш че ти иде да го удушиш,моментални действия ако има лоши прояви.
Според Джо Фрост днешните родители се страхуват да възпитават децата си.

Давам ти пример от нас.На Йоанакин любимо занимание е да пуска храната на пода,с лъжичката разлива супа по пода.Хиляди пъти съм му казвала да спре да го прави.
Последния път,в който хвърли храна беше с нарязан пъпеш.На първото пуснато парче се надвесих и му казах"Не разрешавам да хвърляш храната".Той ревна,сакън не може да прави мизерии и ПАК хвърли пъпешче.Извадих го от стола,наказах го да стои две минути в ъгъла.Сърда се от рев тия две минути.Успокои се,отидох при него и му казах нещо от сорта на "Хвърлянето е забранено.Или ядеш храната или те вадя от стола.Разбираш ли ме?" и той ме гледа с едни големи кравешки очички.Познай дали пак е хвърлял нещо.

# 184
Благодаря ти! То малко като 'Говорещия с кучета' или 'Моята котка от Ада'. Аз така и предполагах. Дано не ми се налага да използвам крайни методи. Аз имам кофти спомени от наказване в ъгъла. С братовчед ми. Той постоянно беше наказан в ъгъла, но не беше виновен, но това е друга история. Авторитетния глас всеки го е пробвал, то си идва инстиктивно, някак си, обаче минава без никакво внимание. Не съм убедена, че наказването в ъгъла ми допада. Струва ми се унизително колкото боя.
Гледам, че книга на Джо Фрост се продава в БГ.
Ето една тема от форума, но за по- големи деца, на 5г.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=574610.0

# 185
Понеже първо дадох линка и после прочетох цялата тема, искам да кажа, че има много интересни разсъждения. Има разнообразни идеи, общо взето за всеки вкус. Последната страница най- ми допада, това е и моето мнение. Нашите деца са малки, но до една- две години ще ги започнат тия. И въпреки, че са малки съм го забелязала това, че проблемите стават когато им е скучно и не им се обръща внимание. За съжаление през цялото време докато не спят трябва да им се обръща внимание, т.е. да се играе с тях и телом, и духом. Това доста ме уморява, ама няма как. Също много часове, всеки ден да са навън, физическата активност е от огромно значение. Затова по мои идеи накупихме всички тези коли за бутане с крака, тротинетки, кукленски и други колички за бутане, само колело за баланс нямаме. Обаче тя не ги ползва. То вкъщи не е много лесно и интересно да се ползват, а навън ни мързи да ги разнасяме... Аз много искам да я прилъжа на Детския кът на батут и на бънджи да играе, но тя се стяска от всички тези колани, въжета, трамплини и батковците, които работят там. Не от самата игра, даже иска да играе, но от нетипичната обстановка. Ако започне веднъж да се мята като луда на бънджи и на батут това доста би помогнало. Иначе днес имахме доста спокоен предиобед. Намерихме се с едно от познатите дечица, а после и с още едно и така заформиха компания тримата и играха на една много неподходяща поляна, но поне ѝ беше интересно, а аз не я дърпах да вървим накъдето бяхме тръгнали и беше спокойно. Това е другото, за което се настройвам всеки ден. Не сме тръгнали за никъде определено, тръгнали сме да сме навън, без значение къде. Където тя ме заведе - там. Не бързаме, не си налагам мнението. Тя ръководи. Така е доста спокойно и в крайна сметка не ме води кой знае къде, пак по познатите трасета, е накрая винаги завърва в Детския кът  Mr. Green 

# 186
A как 2-годишно дете се накарва да застане 2 мин в ъгъла?

Мен са ме наказвали така и за да ги отуча, си стоях в ъгъла, ей така за кеф.

За наказанията препоръчвам великия филм "Пътят към Уелвил"! Ако някой го има с електронен вид и на български, веднага да ми пише на лични.

# 187
За кратката ми кариера на майка,установих,че децата не се гледат по книга,филми,съвети и препоръки на учени,педиатри,баби и съседки лелки.Всяко дете е индивидуално и ако даден метод действа при едно,това съвсем не значи,че ще подейства при всяко.
че всякакви методи и подходи работят, когато детето позволява да работят. Ако те сиктирдоса, все тая как ще го подхващаш.

Много точно казано!

Не мога да си представя как точно ще я възпитавам без да налагам забрани.То това би значело всички обувки от шкафа да на масата в кухнята,чашите да бъдат изхвърлени през терасата,телевизорът съборен,шампоаните изпити,бебето удушено и какво ли още не.Мерси! Stop
А пък седене в ъгъла....или изобщо седене на едно място,хич не си го представям.

# 188
Хо-хо-хо, ето това наказание от там имаш предвид, нали?  Mr. Green

https://www.youtube.com/watch?v=OKD3bjcVetE

В Замунда няма ли го филма?
То си е характер, който трябва да надвиеш, ако е такъв като във филма... Grinning или няма нужда да се надвива. В някои ситуации ще трябва да се примирим, че това е още един човек в дома ни, с чиито навици трябва да се съобразяваме и да приемем. Нещо като с мъжа. Дресираш го, дресираш го с години и накрая се оказва, че пак никакъв напредък.

# 189
Ами това е метода,който съм избрала и който работи у нас  Peace С думи само не става,трябва и действия.Факт е,че е наказван за хвърлянето,тръшкането и това,че не се връща при мен,когато го викам.Вече  не ги прави тия неща.Гушкаме се,целуваме се,играем,ИЗЛИЗАМЕ без да ме е страх,че ще станем за резил.

Дарче,15ти е вторник.Говоря за септември месец,тогава започва учебната година в яслата ни.

ами как седи дете в ъгъла.Слагаш го там и му казваш,че е наказан за две минути.Ако избяга го връщаш.Как така нямало да седи?Ще седи и ще се вдига пушек.

# 190
Днес имах инфарктен предиобед аз ,затова написаното от Ахи ми се струва абсурдно при нас.
Стана в 9 без 5 ,след 5 минути вече виеше ,че не съм сипала сок в правилното шише #Crazy
Облякохме се криво -ляво ,приготвихме се и в 9 :10 вече бяхме в коридора строени да излизаме по-хлад.Бях му приготвила сандвич да закуси навън,аз пия кафе ...идилия ! Crossing Arms Но на вратата,след като аз нося дамска чанта ,чанта за количката и т.н. той решава ,че иска сок.Със спокоен глас му обясних ,че като слезем долу ще му дам,като седне в колата.Започна един рев ,едно тръшкане....беше ми интересно доколко ще продължи  Laughing Събудихме всички съседи може би  Laughing
Но не спря,в колата хлипащ му дадох сока ,за да го хвърли на земята и да ме гледа злобно  Crossing Arms
Научил се е да откопчава колана си и да се вози извън стола Shocked Всеки ден го връщам по няколко пъти на мястото му ,обяснявам му защо трябва да е там и т.н. както е по книгите.Давам батко му за пример ,че батковците се возят там закопчани и т.н. Днес на връщане от разходката ,слагам го аз в стола ,отвам да сгъвам количката и го намирам на предната седалка ,на волана  #CrazyСеднал и ми се хили,бръмчи и видимо се радва ,че за пореден път е нарушил забраната ми.Е,казвам ви превъртях.Както бях вир вода на 40 градуса носеща огромни торби ,колички и т.н. боклуци ,така му се разкрещях ,така го тръшнах в стола ,че не спря да реве през следващите 20 мин.Чинно го изслушах ,но не реагирах.Не го гушкам ,не го успокоявам.Като е виновен - виновен е ! И не ,не ме е жал като плаче.Повече би ме било жал ако изхвърчи през прозореца ,ако някой идиот ни удари.
Снощи плака 15 минути защото нямаше сок от ПАКОРА (бел.ав.праскова),а предния път не искаше да я подуши даже .Баща му в 21 ,30 часа ходи до магазина за сок.
Научил се е като не му давам нещо да ми казва "ОША мама" ooooh! Какво ме чака ,Божкееее ! ooooh!

# 191
Като не си дала сока навреме, така е  Laughing  Ако в 9.05 беше дала сока в правилното шише, нямаше да има проблем. Не го вози в колата, излизайте пеш. Айде, готова си! Мога да напиша книга и да изкарам някой леФ  Mr. Green Ти се мъчиш да дресираш него, той се мъчи да дресира теб. Питаш ли го лесно ли му е?! Не поддава тая майка и това си е!  Laughing Какви ли начини не пробва вече, все не се получава. Трябва да си по- послушна.

# 192
Ах, Пинке, че си бързааааа! Точно това е сцената, разбира се! Велика!

Joy

Филма го имам, не помня откъде го изнамерих, след с голямо ровене, обаче е без субтитри, а искам да го покажа на много хора, които не знаят английски.

Данче, просто много оша мама. Мен К оня ден ме погледна с цялата омраза на света, посочи към бюрото ми и изкрещя, "ади, поха!" (заминавай си на компютъра).

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 15:09 от Bemol

# 193
Ох,Пинеее...така се мъча всичко да му е наред ,но все съм в грешка значи  Crazy
Не може без кола ,случва се ,както днес ,да пренасям чували с дрехи ,няма как само в количката.А варианта пеш с количка също не е добър ,защото на обяд много напича и ой буквално полудява ,става прав ,докато го возя ,иска да търчи ....няма удогия  Whistling
Иначе си права ,сякаш от сока тръгна всичко ,да Mr. Green

# 194
Явно метода,който ще работи при Тони е съвсем различен.Няма лошо,стига всички да са доволни. Peace

Общи условия

Активация на акаунт