Юлски бебета - тема 33

• 58 031
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
 Joy hahaha Joy на мен ми е смешно, ама защото и двата пъти се разминах с тази екстра. За сметка на това преди малко щях да заспя на бюрото на работа...

Аз не съм много положителен пример за по-бързото дръпване на вторите деца. Брат ми винаги е имал повече успехи от мен, а и аз май не съм толкова амбициозна като него... само с децата скоро ще го водя с 2:0  Mr. Green

Джине, сетих се, че пита за сватбата, ама какъвто съм заплес....та сватбата беше много хубава и доста различна от нашите. Беше компилация между италианска и арменска сватба. От една страна беше 5 дена яли, пили и се веселили, че се почна със събитията от вторник и свършиха в неделя, тъй като имаше много гости от къде ли не - с едните ергенско/моминско парти, с другите семейни вечери и т.н., след сватбата на гости на сладки при родителите на другия ден, но пък нямаше нищо от нашите ритуали по събиране в младоженците, взимане на булката и т.н. Събрахме се направо в ресторанта или по-точно вила Морони, което беше някакво бивше аристократично имение. За съжаление времето не беше с нас и валеше, та ритуала не се получи да е навън, а вместо това - в една малка зала и вътре влязоха само младоженците, родителите и първите 20-30 сварили. Аз успях да си намеря местенце на вратата и постепенно се поприсламчвах напред, когато някой се отказваше и излизаше. А се измъкваха, защото ритуала беше на арменски и половината народ със сигурност нищо не разбираше.  Mr. Green в това число и аз, но стоях упорито там, защото моята братовчедка се женеше, как ще го пропусна.. Тук да кажа голямо евала на младоженеца - той е италианец и нито той, нито семейството му имат нещо арменско, но заради братовчедка ми и попа, и церемонията бяха арменски, а после имаше и доста арменски хора и танци. Момчето даже по едно време беше почнало да учи тайно арменски, ама май и неговите познания са колкото и моите след три опита да го науча този език през годините...
Не знам колко хора бяхме, но бяхме много - някъде между 100 и 200 човека (много съм точна, няма що). Менюто беше италианската част - преядохме, че и отгоре. Започна със шведска маса и ние нали не сме запознати, си мислехме, че това е основното, макар да бяха различни италиански и местни от района сирена (около 10 вида поне), няколко вида прошуто и салами, качамак - характерен за региона, банички, различни видове хляб и т.н. Естествено си напълнихме доволно чиниите - всичко трябваше да се опита, особено сирената...след което разбрахме, че това са само ордьоврите...и сега като се сетя и ми става тежко. После почнаха да носят чинии с паста - доматен сос с риба, патладжан и подправки, после ризото, телешко с печени картофки, като от всичко минаваха с едни съдове да предлагат допълнително и за капак ,за да ни довършат окончателно - тортата + сладки, сладолед и плодове! На това място вече завиждахме сериозно на АЛФ за 7те стомаха. Но да оставя яденето настрана и да продължа с разликите - нямаше никакви ритуали подобни на нашите - нито обичаи, нито DJски глупости. Нищо подобно на ритането на менчето, на захранването от свекървата, на чупенето на питка....нямаше и пукане на балони и обещаване на разни дивотии. То нямаше и DJ всъщност. Но имаше оркестър, който в началото тихо и напоително ни облъчваше  джаз за мой ужас, но после пощадиха слуха и нервите ми и минаха към по-приятни за ухото неща. Wink
Ние, като вече улегнали хора, се изнесохме към 12-1 някъде, а младите са продължили с танците до малките часове.
След това прибирането ни беше леко епично, последвано от 3 дни болничен в къщи за отмора, но за него - друг път.

# 76
Джине, купи Линекс за над 6лв май беше и регистрирай касовата бележка. Шанса да спечелиш Фурла е по голям от този да си купиш. А ако не спечелиш поне няма да имаш разстройство  Mr. Green

# 77
  • София
Ей, опасна си, Агнес!  Joy

Много е било хубаво, Мадлен. Имение викаш. Брей, брей, защо ли се виждам и аз в такова имение? Представям си как слизам по едно огромно каменно стълбище към лятната градина. Плавно, без да бързам, запътила се към близкото дърво да си полегна на хамака. Обаче Лазар тичайки след мен и пищейки за някоя щуротия ми разваля кефа. Mr. Green

Ахи,честито и за двата повода.  Hug

Един тъпанар, преди час ми скъса нервите. Последно време бях спокойна и уж никой освен децата ми не беше в състояние да ме изкара извън нерви, но тоя ме вбеси. Седим зад блока с децата и кучето. Лазар е взел една малка пръчка и отиде да си пише наужким по номера на един ван. В интерес на истината, пръчката беше малка и безобидна, смисъл не е остра. Аз обаче му направих забележка да спре. Той не спря, може би ако докосваше боята щях да изтичам и да му я взема, но понеже докосваше само номера, му казах втори път да спре. Цялата тази история се разиграва за не повече от 10-15 секунди. В този момент, един лумпен, се изстрелва от вана като нинджа и изгледа Лазар все едно ще му изпие кръвта. Лазар се стресна и изтича при мен, а този мухльо започна да ми вика, детето да ми драскало моята кола. Отговорих му, че детето не е драскало боята, и че ако иска може да дойде човешки да говорим, а не да ми крещи като простак от разстояние. Той обаче си продължи да си дудне. Е развиках се и аз, при което тоя се прибра вътре във вана, където между другото си е седял през цялото време, което означава, че ме е чул, че правя забележка на детето. Ядоса ме начина по който се появи и ми уплаши детето. Не беше нормален, човешки. Далеч съм от мисълта да оставя Лазар да съсипва на хората колите, но това беше наистина една малка около 15-20см. пръчка с която Лазар си рисуваше уж по номера му и която игра аз така или иначе спирах.
Преди малко вече в къщи, не помня за какво, му направих на Лазар забележка и той ми вика "чичо кара", стреснал се е от този мухльо-нинджа.

# 78
Весе, аз даже и забележка нямаше да направя. За какво? С нищо не вреди. А който не иска никой да му доближава колата, да си купи гараж и да си я вкара вътре.

# 79
Ми да. Все едно да се скара и на куче дето му препикава гумите. Ого най редовно препикава моите, че и в джантата се цели. А дето ми препикава цветята на терасата няма да коментирам. До сега само едното маркираше, но вече и в друго се прицелва.
Джине да не ми се сърдиш. Аз се шегувах.  Само дето с тоя Линекс чета наистина печелят но предимно обеци Сварофски.

# 80
  • varna
Да похваля набързо Уайкикито - вчера успях да си купя цял един ленен панталон от разпродажба, от 30 на 15 лв, както и гащеризон къс, също наполовина. В Тера Нова пък са пуснали всичко детско по 5 лв и Ема намаза шорти и потници и една рокля, все с Мики, нали и е мания. Обаче не мога да ви опиша каква борба беше за тия дрехи, навсякъде наводнено с рускини, грабят по 100 неща и хич не гледат, щяха да сгазят Ема. Аз обаче й купих една от ония дървените играчки дето се бутат с пръчка и тя слуша през целите два часа в мола и си я търкаля, хем да чувам къде дрънчи да не я гоня. Ама тъпите продавачки как я гледаха, че дигала шум била - пука ми! Изобщо успяхме да изкараме чуден ден в мола (за мое изумление) с трите ми най-добри приятелки (още 3 детегледачки, че да мога да пробвам) - доволна съм! А, да, и последният чифт сандали от Евтинчелито (т.е. Поло Ботичели) забърсах за 20 лв, супер Simple Smile

# 81
Аз сефте чувам, че Тера Нова има детско  Thinking 

# 82
И аз не знаех. Там по принцип не влизам.

# 83
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Имат имат.За момичета има страхотни неща.За момчета няма чак такова разнообразие,но за жалост започват от ръст 92,а Кирил все още е на 86 и някои на 80  ooooh!

# 84
Потърсих да видя сайт, да, поне на снимки доста ми харесаха. Изчистени такива, интелигентен вид имат. Значи трябва да ги имам предвид и да гледам и там. В размерите им влизаме, на 92 сме, с тенденция за умаляване, носи и 98 доста неща. Даже 98-104 има и си ги носи, съвсем нормално стоят. В тази връзка да спомена (да се оплача), че вече не е ламя. От 10-тина дни ли, не съм засякла точно, но когато почнаха жегите, започна едно плавно намаляване на храната и сега стигна вече до неядене. Например днес обядва две малки парченца круша и половин хапка банан. Едвам- едвам сложи два зъба да отхапе. Сутрин попара категорично не иска. От кухнята основното не яде, често не го опитва даже. Кремовете, които са десерт от кухнята, както и бисквитена торта - не! Не кусва. Супата понякога изяжда цялата, понякога наполовина. Само хвърлям. И плодовете ги разлюби. Само иска да яде хляб и закуски - рогчета, гевреци. Все още се хвърля да граби от ръцете на хората по улиците, което се сещате е голямо неудобство и срам. Сега от хляб ли ще живее?! От както е родена, такова нещо не е било! Само бял боб ядеше с резерви, но накрая пак си го изяждаше. Всичко друго много обичаше. Та това във връзка с размерите - тя на ръст го докарва (92см), но носи и по- големи размери, защото е пухкава и все още е такава. Но ако мисли все така да не яде може и да заслабне. Ще видим.

# 85
Ох, и с този новия креват, дето може да слиза и се качва както си поиска - започна всеки път да си взима нещо, с което да спи. Тя си има играчки, аз ѝ давам книжка и по още една играчка, обаче на нея ѝ се услади като остане сама да слиза и да си избира още нещо. Докато мъкнеше и спеше с лего, пумпал, мече на връвка (ще се обеси!) и прочие, как да е. Но сега си е взела дървен детски стол в леглото и спи с него... В ъгъла до нейния гардероб държахме една алуминиева стълба, добре че я изнесохме от там, щеше и с нея да спи.

Ох, много ми се яде суши!

# 86
Няма начин да ми се прияде суши ...

Като прочетох, че много деца са отказали манджурляците заради жегите, престанах да се занимавам с кухня, буркани или каквото там. Ако пробутам закуската, съм доволна. После хляб, гевреци, плодове, фреш. Е, пържените картофи са винаги неустоими. И на мен това ми е любимо, Мога да ги ям дори и в Макдоналдс.

А, да се похваля - първото бълнуване: "Тоота! Ей, там!"

Захарче, щеше да казваш заведения в Левски Г с детски кът на открито!

# 87
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Е Бемол това беше отдавна  newsm78 и нали във фейса ти го бях  писала.
Аз тези проблеми с не ядене си ги имам мнооого отдавна.То си му и личи де.Като гледам ребрата му се броят  Confused

# 88
И аз не взех купони за другата седмица, ще видим с какво и как ще се изхранваме. Язък, че днес готвих супа и не я близна даже. Точно една малка порцийка с картофи, зелен пипер, целина, карфиол, зехтин и прясно мляко. Мих, рязах, кълцах, варих... и накрая каза - Ньо-ньо-ньо-ньо-ньо,  ньо,  ньо,  ньо!  Naughty

# 89
Аз кухня не вземам поне от 2 месеца.Яде от нашата храна,почти всичко обича.
Гледам едното му хранене да е супа ,другото  - каквото дойде.
Сутрин задължително филия яде.Друго не приема.

Общи условия

Активация на акаунт