Булката, Кармата и Щастливи пътеки - разходка из индийските библиотеки ~Тема 18

• 106 337
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Но ако ви е направило впечатление, той никога не се отказа от нея, или пък да я злепостави някъде. Мъж мечта, ама на филм  hahaha hahaha hahaha

Как ще се откаже от нея бе мац. Колкото и да го ядосва Куши, той си я обича.  Wink
И ние така с моя мъж, ама какво да се прави - любов. Mr. Green

# 571
  • Prague Czech Republic
Дядото на Шив е много забавен, повдига ми настроението!

# 572
Благодаря ви за разясненията  Hug

Само мен ли ме дразни дубльорката на лелята и Ананди, едно такова монотонно и поучително говори?

Лелята както нямаше да се преоблича и хоп от жълто в червено, а Ананди така падна в калта, че чак грима й се изтри  Mr. Green Joy

Не се подвеждам по братко, просто няколко пъти Акаш каза, че ще пита брат си, а за Анджали не си спомням да е казвал, че му е сестра

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 17:34 от Dream Team

# 573
  • Пловдив
Тъй де, Дарья точно това е пояснила, но без Джи-то. Джи е учтива форма, като нашето господин или госпожо, но в Индия с Джи се обръщат задължително към по-възрастни, роднини, непознати.

Ами то тогава излиза,че на практика индийците се обръщат с това "джи"почти към всички,включително и съпрузите така един към друг.
Забелязахте ли,че в руския превод на Пътеките Куши говори на Арнав на "вие" дори и в късните серии,досущ като англичаните с тяхната учтива форма на обръщение между съпрузи.А в нашия превод си говорят и двамата на "ти"

# 574
Тъй де, Дарья точно това е пояснила, но без Джи-то. Джи е учтива форма, като нашето господин или госпожо, но в Индия с Джи се обръщат задължително към по-възрастни, роднини, непознати.

Ами то тогава излиза,че на практика индийците се обръщат с това "джи"почти към всички,включително и съпрузите така един към друг.
Забелязахте ли,че в руския превод на Пътеките Куши говори на Арнав на "вие" дори и в късните серии,досущ като англичаните с тяхната учтива форма на обръщение между съпрузи.А в нашия превод си говорят и двамата на "ти"

Да, точно така. Wink В Индия май всички си говорят в учтива форма.  Mr. Green
Много ми е интересно, при тях има ли изрази като: "Какво ма?" или "Какво бе?" и т.н. Laughing

# 575
  • Варна
Извинявам се дами за подвеждащото инфо! Аз явно съм се заблудила нещо относно бабите  Blush

# 576
  • Варна
... а в оригиналния story line на сериала Шив дори не присъства. В първоначалната идея на Пунуреду Шекар, от 1992, няма такъв образ. Шив се появява под натиска на феновете ...
Добре, че са се поддали на натиска, че ако не бяха, тоя сериал въобще нямаше да е за гледане  no

Анандито ме ядоса днес  smile3516  Първо на първо, доста нахално беше, мисля, да иска, че пък и да настоява, женитба, и то - незабавна! и същевременно, в прав текст да заявява, че ако било зависело от нея, никога нямало да се съгласи на тоя брак... Искала била, да изпълни последното желание на майка си ... Ами, да си го изпълнява! Майката е нейна ! Откъде накъде, след като няма чувства към някого, ще иска от него, да жертва щастието си, за да се изпълни желанието на нейната майка! Дет`сЪ вика: "С чужда пита - майчин помен!"  Sneaky  Но, айде, да речем, човекът е влюбен и е готов, да плати цената да е с нея, да пожертва щастието си, само и само, тя да е спокойна, че не е счупила хатъра на майка си ... Речено-сторено! ... Защо е нужно, всички да научат за това вътрешно споразумение?! Нужно ли беше, да се цупи като един борсук, пред семейството на този благороден човек, който и дава най-голямото доказателство за любовта си и по този начин да го слага в извънредно мъчително и неловко положение?! Толкова ли не можа да пусне поне една усмивчица, от най-елементарна куртоазия?! Кому беше нужно, да афишира нежелаланието си за този брак, след като самата тя се натисна за него?!  ooooh!   Поведението и беше крайно егоистично и егоцентрично, да не кажа, невъзпитано  Crossing Arms

Дядото на Шив е много забавен, повдига ми настроението!
Дядката е сладур и половина!  Grinning  И "бащата"-също... "Майката"-и тя се оказа готина (изненадващо!) ... "Лелята" май ще излезе костеливият орех (също изненадващо)  Wink

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 22:33 от Lora-Di

# 577
Здравейте!
Марси, благодаря много за обяснението!  smile3525 newsm10
Съгласна съм с последното мнение.
Според мен по сценарий щеше да е по-добре да се влюбят внезапно, както бяха тръгнали. Най-много ме кефеше съня който и показваше че Джагата ще си отиде и ще бъде вече Шив неин мъж.
Днес така се бе намусила че истинската майка на съкровището Шив май разбра че не го обича!

# 578
В една от сериите,май след като Куши го спаси(ако не се лъжа)той и казва да го нарича просто Арнав,но тя продължава да си му говори на Вие...което е яко всъщност.След като спаха, май започна да му говори на Ти...
Някой знае ли къде да намеря превод на песента ,когато се целинаха и ...
Някъде във вбох я гледах случайно и после никъде не я откривам.

# 579
  • Варна
В една от сериите,май след като Куши го спаси(ако не се лъжа)той и казва да го нарича просто Арнав,но тя продължава да си му говори на Вие...което е яко всъщност.След като спаха, май започна да му говори на Ти...
Някой знае ли къде да намеря превод на песента ,когато се целинаха и ...
Някъде във вбох я гледах случайно и после никъде не я откривам.

Аз не те разбрах за коя песен точно питаш. Когато се целунаха в коя серия, или опиши малко повече от серията, че така не те разбирам.

# 580
Тоест лелята на Шив не е сестра на майка му... newsm78 А бащата кой е? Лелята няма ли мъж? Много са ми странни връзките на тия индийци и как с лекота дават бебетата си  ooooh!

Лелята е, както и майката, са снахите в това семейство. Биологичния баща на Шив е по-голям син на дядото, който го смятат за загинал или изчезнал, нещо такова. Нали и дядото и синовете му, както и самия Шив са военни, дори нещо като разузнаване, демек шпиони

И майка му на Шив има тежко раждане, и й се ражда мъртво момиченце... Но тя толкова искаше това дете, че мъжа й се притесняваше, че няма да издържи тази случка, и затова етърва й й го дава Шивчето. Демек майката не знае, че това дете не е нейно.
По една случайност Шив и Ананди ги канят на някакво тържество в болница, където се е родил Шив, и дори Шив дава награда на най-старата медицинска сестра, която, както се оказва, е помагала при раждането на Ира. Баща му и лелята не искали да отидат на това тържество, понеже не можели да забравят случилото се някога. Ира припозна медецинска сестра и отиде да я поздрави. Сестрата, като чу, как се казва жената, веднага се е сетила, коя е тя и започна да й се извинява, че не могла да спаси детето. Ира в недоумение, каза, че сигурно се бърка нещо, защото тя има прекрасен си и запозна сестрата със Шив. После Анандито, случайно чу, как сестрата разказва на някаква жена, че много добре помни Ира, и че нейното дете се е родило мъртво. после като са се прибрали, анандито разказа на Шив за разговор, който дочу случайно, но Шив се разсмя и каза, че жената е стара вече и затова паметта й изневерява. Но Анандито не се успокоила и при някакъв случай поиска да погледне архива и видя запис, че Ира роди момиченце и това детенце е умряло. Каза го на лелята и лелята й се развика, да не се рови в тази история. после Шив научи, че Анандито се е ровила из архивите и я попита защо, на което Анандито всичко му разказа
И те така
Ама двете етърви по едно и също време ли са раждали , та Ира не знае за бебето ?

# 581
Знае, разбира се. Дори и повече, именно тя и Алок закарали Мину в болница за раждане. Дядката и Ануп, биологичният баща на Шив, явно са били извън страната, нали са военни... Кат закарали Мину в болница, Алок отпрати Ира в къщи, да не се изморява, защото и тя е бременна, като това е трета бременност, първите две не са били успешни и общо взето 7 години те нямали деца.
Не мина много време, като Ира тръгна от болница, като Мину започна да ражда и започна да моли Алок да повика сестра й Ира. Алок се обади по телефона и Ира тръгна обратно за болница. Тя се качи на каляска и вече при пристигане, докато слизаше, конят тръгна и тя падна по корем. Изгуби съзнание и са я вкарали в операционна. По това време Мину роди Шив, а не след дълго и приключи операцията на Ира, като момиченце се родило мъртво, явно умря при удара.
Алок е бил при Мину, когато лекарят му е казал за това, Мину започна да се тръшка, че тя е виновна, че ако не била викала сестра си, това нямало да се случи и тогава Алок се възползва от вината й и я помоли да даде нейното дете на Ира, защото Ира нямало да понесе да загуби и третото си дете.
Много рев и сълзи, веднага щом го предложи, Алок почна да се извинява, че изобщо е могъл да помисли така, но Мину му казала, че е прав и че това е техния син, а пък тя ще стане майка на умрялото момиченце. Дойде лекарят, който е чул, за какво са си говорили, и казал, че скоро Ира ще се събуди и ще пита за детето си, и че досега не е срещал, човека, способен да жертва щастието си заради някой друг, на което Мину отговори, че не дава детето си в чуждо семейство...
И те така, Алок отнесъл детето при Ира, тя го прегърна, после попита за Мину и когато е разбрала, казала й, че сега нейното синче ще има 2 майки... Как през цялото това време никой не помисли за Ануп - биологичният баща на Шив...
Та това разказал Алок, след като Ира научи от медицинска сестра, че преди 30 години тя е родила мъртво момиченце, а пък Шив видя от записи, че баща му е платил на чиновника за да може да скъса страница в регистъра на новородените.
Ира дойде и почна да се тръшка, как са могли да я мамят 30 години, после дойде и Шив и той попита, кои са му родители, които са се отказали от него, да не би да е намерен около боклукчийска кофа, Алок му удари шамар и каза, че той е син на Ануп Шекхар - герой загинал за родината
След разказа на Алок, Ира се продължавала да се прави на жертва и се качи в стаята да реве и да се тръшка, Шив и той се качи, и всички се разотидоха, оставяйки Алок сам.
После Алок се качи при жена си и тя отново го обвини, че те двамата с Мину са я лъгали 30 години, и сега тя не знае какво да прави, след като шив не й е роден син, а е син на Мину...
и бла-бла-бла. как пък не помисли за Мину, какво преживявала тя през тези 30 години

# 582
Днес така се бе намусила че истинската майка на съкровището Шив май разбра че не го обича!

Истинската майка на ''съкровището'' си изгради мнение още преди да се види и запознае с бъдещата снаха. Още щом чу, че Ананди е разведена и е жертва на детски брак, и ентусиазмът, който показваше до този момент внезапно угасна. Ако се бе загрижила за бъдещето на Шив след като осъзнае обстоятелствата и фактите, окей, съгласен съм да се държи ледено. Но тя не знае нищо за емоционалното положение на Ананди (която, реално, може и да е хлътнала до уши в Шив и да изпитва нечувана омраза към първия си съпруг, защото той я е гърчил цял живот преди да се ожени за другата в Мумбай) и я съди прибързано. Някакви жестоки предразсъдъци over here. Достатъчно показателна беше реакцията на майката на Шив, която й каза да не си създава изводи преди да е видяла и преценила нещата. Самата реплика ''не искаш ли Шив да има истинска съпруга'', която изплю лелята още преди тръгване за хавелите на Кало, беше достатъчно глупава, но ясно показваше, че вече има голям проблем с Ананди. Жалко, а иначе изглеждаше готин човек в петъчните епизоди, явно интуицията ме заблуди тоя път.   

# 583
Нали са етърви, за каква сестра става въпрос?  newsm78

# 584
Сестрата и лелята много ме дразнят  #2gunfire

Всъщност къде живеят родителите на Шив? Забелязахте ли как Гаури каза на свещеника да дойде на следващия ден, а на другите им каза, че сватбата е вдругиден?  Mr. Green

Дядото, майката и бащата са много позитивни. Действат ми разтоварващо. На Ананди майка й липсвала, а преди това като не я чуваше с месеци не й липсваше въобще  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт