Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 670
  • 791
  •   1
Отговори
# 660
Като за начало, ако жената иска второ, а ТОЙ се дърпа, тука ще го оплюят на муньо.

Ако ТЯ не иска, а той натиска, той ще е патриархален подтисник, а тя- яката мацка.

В реалната ситуация обаче да кажем, че таткото има право да покаже готовност и мотивация. Например да осигури по-добро жилище, повече средства, да намери по-добра работа и да постави и въпроса за деца на масата. От един момент нататък за жената да отказва просто от мързел става малко...bitch move, особено ако се ползва от позитивите на брака.

# 661
  • Куциндрел
Дрън, дрън. Все още реалността не е форум. Wink

Мамасито, я кажи, ако родиш 3-то дете от 3-ти мъж, първите ти 2 деца колко половинки ще станат?

# 662
  • София
Ох, бе, Цеца, нищо не разбираш! Ще те пратя при Кафето да ти даде един аспирин  Naughty

Няма значение от колко мъже са, въпросът е, че: 1 деца = 1/2 майка; 2 деца = 1 цяла майка; 3+ деца = идея си нямам, майка и половина  newsm78

# 663
С едно дете си точно майка с малък товар: дори да си в област, където се очаква да си "акула" и да не губиш бързо форма, едно дете не може чак толкова да ти натежи. Имаше хубава статия за жените-писатели. Тия, които все пак имат дете, си остават с едно.

А каква е според теб реалността на бащата? Има ли изобщо право и кога има това право? Щото и аз не одобрявам просто ей така да иска деца заради гордост или мачизъм, но ако има условия, нормално е и да изисква.

# 664
А ако съм и майка и баща на едно- ква се водя?))
Имам и една тъжна позната-женена, но не без деца. Защото в началото мъжа е бил съгласен, а после се оказало, че не иска. Демоверсията като свършила и друга песен запял. Което е и често А повечето мъже.

# 665

А каква е според теб реалността на бащата? Има ли изобщо право и кога има това право? Щото и аз не одобрявам просто ей така да иска деца заради гордост или мачизъм, но ако има условия, нормално е и да изисква.

Това с условията е доста условно. За едни значи едно, за други - друго

# 666
  • София
Абсолютно! За мен условие не е нов дом или работа, която носи повече пари. Пари мога да нося и аз, и го правя, но не бих родила дете на мъж, който няма да е толкова родител, колкото и аз - като време и усилия.
Пък нека да купува колкото си иска къщи, къщата дете не гледа.

# 667
Правиш ли разлика между "желаещ деца" и "способен да е баща"?

Желаещи мачовци има много. Способни- по-малко. Срамота е при способните да се правиш на примадона.

" За едни значи едно, за други - друго"

Да започнем с теб. Какво значи за теб "условия"?

# 668
  • Куциндрел
Ох, бе, Цеца, нищо не разбираш! Ще те пратя при Кафето да ти даде един аспирин  Naughty

Няма значение от колко мъже са, въпросът е, че: 1 деца = 1/2 майка; 2 деца = 1 цяла майка; 3+ деца = идея си нямам, майка и половина  newsm78
Мисля, че ми трябва нещо по-силно от аспирин. newsm78 Crazy
Но пък от друга страна, семейна традиция е да сме половин майки. Mr. Green Как да я наруша?!?

С едно дете си точно майка с малък товар: дори да си в област, където се очаква да си "акула" и да не губиш бързо форма, едно дете не може чак толкова да ти натежи. Имаше хубава статия за жените-писатели. Тия, които все пак имат дете, си остават с едно.

Не мога да говоря за бащите като цяло, конкретно за мен ситуацията е - ако аз искам. Туй то, тоталитаризЪм. bowuu

# 669
за един "Условия" са сериозен и отговорен мъж с добри доходи или перспектива за такива. За друг - още сто лева към заплатата, за трети - друго. Въпрос на гледна точка

# 670
  • София
Мда, аз моите ги написах. Ако мъжът ми се навие да остане да гледа бебе първите 2-3 години, аз нямам пробем, ще родя трето  Laughing

# 671
Пари мога да нося и аз, и го правя

И може да гарантираш, че ще го правиш и като бременна, и като прясно родила? Че няма да ти се налага да лежиш, или просто да не си във форма, или да искаш да си гледаш детето? Нали се сещаш, че има моменти, в които е много приятно някой да ти замести намаления доход. Временно, за година-две-три, пък после си прави пари, никой не те спира.

"къщата дете не гледа"

Това е невярно. Добра локация, добър квартал, близо до хубаво училище и/или градина и паркове, удобен транспорт, наличие на двор- всички тия неща могат да ти спестят много, много усилия около детето. А и ако е модерна и оптимизирана къща, която лесно се поддържа- още повече. Виж, ако иска две деца, но предлага панелна гарсониера...сори, нот сори, не става.

Колкото до "време и усилия"- не очаквам точно 50% от памперсите да сменя, но със сигурност няма да остане без равностойна инвестиция от негова страна, просто формата може да е по-гъвкава.

Аз нямам проблем да гледам бебето, стига да не трябва пък да се грижа в този момент за доходите. Трудно е някак едновременно да се бачка и да се кърми, а след раждане си гледам първо здравето и рахата поне година.

# 672
  • Куциндрел
Мамасито, спри се, че съвсем ще откажеш Контесата от 2-ро дете. Тъкмо е започнала да се навива.

# 673

Мда, аз моите ги написах. Ако мъжът ми се навие да остане да гледа бебе първите 2-3 години, аз нямам пробем, ще родя трето  Laughing

Аз пък обратното - ако се навие да роди второ, аз ще го гледам първите 2-3 години, няма проблем.

# 674
Че тя всичките тия неща ги има, много пъти го е казвала. Аз на практика описах нейния мъж и жилищна ситуация.

Интересно тия позиции твърди ли са или подлежат на преговори. Защото в крайна сметка ако те питат- добре, след като има тия и тия проблеми, как да ги решим или облекчим- не е ли нормално човек да решава проблемите, а не да казва "Не!" принципно. Ако си с трудна бременност и раждане- има планово секцио, има възможност за почивка, по-добра пренатална грижа, други видове подкрепа. А може втората бременност да е много лека. Ако финансите са проблем- как да ги оправим. Ако гледането на дете в първите години е тежко- как да го оптимизираме и дали наистина е толкова тежко.

Всичко подлежи на преговори.

Между другото, навих се за второ, защото аз бях на позицията "трудно, тоест на практика невъзможно", докато той ми показа, че трудните и невъзможни ситуации малко по малко започват да се оптимизират, докато станат възможни и дори лесни.

Общи условия

Активация на акаунт