Зоната!

• 30 323
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Белла,  Hug

седя си и се чудя защо хората в реалния живот не се променят? само по филмите лошите стават добри и оценяват втория или ен-тия шанс; в реалния живот който си е някакъв, такъв си остава
нямам нищо конкретно предвид, щерката гледа анимационния батман в момента, там такива обрати има достатъчно
и реалния житот на хората обикновено не ги интересува получаването на шанс от някой друг - независимо колко е близък човекът, който го дава

пп не търся точно дискусия по въпроса, по-скоро мисля на глас и дори ми се струва, че знам някои от отговорите  Thinking

# 601
  • Другата България
Променят се. Но става по трудния начин.
Понякога и след като съдбата ги зашлеви звучно. Но пък не трябва да чакаме това да се случи, за да ни "светне" - факт.

# 602
И аз мисля, че се променят. Но зависи от стимула, който имат.

# 603
  • София
И аз мисля, че се променят. Но зависи от стимула, който имат.
Съгласна съм с тебе.

# 604
  • Euskal Herria
Промяна - да, ама зависи в каква посока. Понякога могат съвсем да загрубеят нещата. А има хора, с които си, както се казва,  цял живот заедно и мислиш, че ги познаваш. И в един момент такава изненада могат да ти поднесат, че...  Но човек се учи, докато е жив.

# 605
минават ми още две други неща през ум:
1. не мога да чакам на някого да му се случи нещо, за да се промени следователно /го/ губя
2. промяната по трудния начин може да доведе до по-голямо влошаване на ситуацията - груб човек да стане още по-груб вместо по-внимателен
имам предвид взаимоотношения с двата пола
като цяло изводът ми е да подбирам хората, а не да ги чакам да се "оправят", но някои отношения са наложени /роднини например/

мда, стимулите обикновено не са достатъчно силни + емоционална и физическа ленност на човека срещу мен

разбира се, и аз съм си ритала шанса за промяна Simple Smile

# 606
  • Euskal Herria
За съжаление, човек не си избира роднините. И тогава или трябва тотално да се отрежат, никакви отношения, или да се търсят някакви компромиси, или да се търпи.
За приятели и познати - би могло да се направи подбор. Досега поне (а аз не съм малка) не съм видяла някой коренно да се промени - това би могло да стане само след някакво разтърсващо преживяване. С течение на времето всички се променяме. Сега по-осезаемо го усещаме - нали рядко се виждаме с приятелите и роднините. И когато се съберем, неминуемо има леко сътресение - говорим, смеем се, но се вижда - и те, и ние сме променени.
"Ех, не бяха такива" - казваме за тях, а те със сигурност си мислят същото за нас.
Извинявам се, спирам вече с философстването.
Да ви е хубав денят!

# 607
  • Оптимист по принуда
За жалост имам поне два примера на хора, които и в името на най-милото уж не успяха да направят и минимална корекция в поведението си. Загубиха всичко (според моята ценностна с-ма, изглежда обаче не и за тяхната) и пак са си такива, каквито винаги са били. А не е като да не е била разтърсваща промяната в живота им. Уроците или ни учат, или просто се научаваме 'удобно' да ги забравяме с времето. С единия поддържам контакт, защото въпреки всичко ми е прекалено скъп, а с другия нямам никакво намерение да говоря дори, не, че ще ме познае и да ме види, толкова години са изминали.

Белла, радвам се, че сте добре, какво е било това чудо  Shocked

# 608
Деми, мисля, че природата си отмъщава.
О, аз имам такава промяна пред себе си. Години му виках, че еди-кво си не ми харесва и той все викаше "ми аз съм си такъв, ако не ти харесва тръгни си". Еми тръгнах си. И той стана всичко, което го молих преди. По тоя случай му родих дете  Sunglasses явно стимула за промяна е бил силен Wink

# 609
  • Euskal Herria
Белла, това е хубаво. Но по мое мнение рядко стават такива кардинални промени. И като каза дете - пусни снимка, да се порадваме на Тото.
Ето едно фото от мен - Билбао от високо  Grinning - музеят Гугенхайм и кучето от цветя пред него

В събота почва голямата фиеста, ще има доста за посещаване и за снимане.

# 610
  • Оптимист по принуда
Белла, наистина е хубаво това, което казваш. Радвайте се на новото начало  Hug

Яна, красота!

# 611
Мисля си, че е изключително трудно, изграден вече характер да се промени. Може би едва след някакъв катарзис или тотално преосмисляне на живота си. Не вярвам, че някой се променя, заради друг. Привидно може  би, но не и истински.

Вчера такъв дъжд валя в Бургас, че имаше влязла вода под дограмата Shocked

# 612
http://prikachi.com/images/519/8312519k.jpg

Ей го Тото.

Барелина, засега ме кара да вярвам, че е възможно. Времето ще покаже Wink

# 613
Бела, много хубаво дете, да ти е жив и здрав (пу пу, както викат бабите)  Heart Eyes

# 614
Мерси, Румка  Hug
Между другото това е единствения начин да се вози в количка  Tired нямам сили вече.

Общи условия

Активация на акаунт