Отговори
# 90
Niana добре са пораснали бебчетата, дано изчакат още  излизането. Аз вчера преговарях с моя младеж да изчака да мине 8мия месец, пък после когато иска. Продължавам да мисля, че се е смъкнал ниско, пък и килца не знам, дано всичко е ок!
djidjo23   Sanya_1 Peace
stalinka_89 аз знам, че "най- точно" е с вагиналния ехограф, но може и да бъркамю
Altaya какво ще рекат тези петна по червата?
stelu6andra не си само ти! Аз също не знам нищо от 2рата ФМ. АГто, при която се следя по каса има една двупотопна техника от праисторията, на която успява да измери само главичката и крачето и до там. Друго не успява да види!! Смятай за  какво чудо става въпрос  #Crazy Ама да ме пита човек защо седя там?!
Аз да ви кажа, че доскоро бях напълно убедена, че това гледането на бебе не е нищо сложно. Не знам дали съм ви казвала, но имам братче на 8г, та бебе съм виждала и пипала  Laughing Не че нашите са ме карали да се занимавам с отглеждането му, но все пак... Да ама така сега като чета за температури за къпане / аз знам, че термометърчето му като се усмихнеше и значи е ок за бебе  Whistling /... за спане.. колко дрешки  newsm78 И май упражненията ми с него не са били много съществени  Joy Мога да го питам дали иска да поиграем на бебе, ама сигурно ще ме погледне много лошо  hahaha

# 91
От всичко ме е страх  Mr. Green от къпане, преобличане, най - много от задавяне, ама ще се оправяме къде ще ходим. Аз си казвам: щом всички други са се справили, аз ли ще съм най - зле, че няма да успея  #Crazy
Ама си е притеснително де...аз не съм и хващала толкова малко бебе...
С лекар още не съм се уговаряла, защото не съм решила какво ще правя, искам ли лекар, не искам ли...

# 92
Здравейте момичета,
И аз да се включа с питане, от два дни като че ли ми поотичат глезените и може би до колената ще стигне, кръвното е в норма, дали защото повечко вода пия, или пък някакъв проблем може да има. АГ ме предупреди че може и от жегите, ама ако вие споделите някои трик за справяне с положението, ще съм ви много благодарна.
Поздрави,

Изпращам ви информация за курс за бременни за София, като през август ще са безплатни курсовете.
http://fomadez.org/uskoren-kurs-razhdane-i-grizhi-za-bebeto/

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 12:02 от leonia

# 93
Добре дошли на новите мами, лека бременност  Hug

Шмокси наистина странно , как друг не вижда другото бебче, ама ....знае ли човек различна апаратура и т.н. , дано си излезе милото с плацентата, да не се налага кюретаж, ама каквото такова  Hug
Altaya Хич не съм й чувала за тези петна, а щом ти е близка защо не я питаш , в крайна сметка какво има да ти спестява......
van4etto88 Имах си уговорка с лекар, бяхме се разбрали, когато контракциите станат на 5 минути и всяка от тях продължава ...май 1 минута беше (не съм сигурна) тогава да й се обадя.....звъннах и се разбрахме примерно до час да се чакаме в болницата  Peace

Страх и мен ме беше страх да не го изтърва  Mr. Green не се притеснявайте момичета , ще се справите и после без да се замисляте ще правите по няколко неща наведнъж докато държите бебчето с другата ръка  Hug Peace

Дрешки миналия път с Алекс, голям мерак, всички пазарувахме яко дрехи , а той милия декемврийско бебе, като захвана един студ, една яка зима, та ....повечето дрешки ги надрасна  Mr. Green
Сега съм поръчала бодита с къс и дълъг ръкав, нооооооо 3- 6 месеца, естествено имам от Алекс доста 0-3 месеца, но съвсем пък за новородено няма смисъл да се купува (според мен).
На мен винаги ми е топло и дори зимата си ходя по къс ръкав, така че няма да ви казвам как си обличам децата  Wink Mr. Green Laughing

# 94
Здравейте мили мами,
зачислете ме към групата - термина ми е на 15 . 10  , чакам момченце.
Не съм изчела всички теми и да си призная се чувствам доста неподготвена, за това което ми предстои.
В началото бях сербез , че ще се справя понеже съм най-голямото от три деца и съм се грижила за по-малките ми сестри , като визирам сменяне на памперси , миене , обличане , дундуркане  и какво ли още не, но тава беше преди доста години Simple Smile . До скоро бях в друг град , а не където ще се гледаме с бебо и не съм взимала и подготвяла нито дрешки , нито колички , даже легълце нямаме - нищо . Преди две седмици бяхме на доктор и ни гледаха на ехограф растем доста добре , даже казаха че сме със седмица и малко напред бяхме  1460гр, даже лекарката с насмешка ми пожела да имам здрави нерви и сили да доизнося мъника , което малко ме притесни . Иначе му следи тоновете на сърчицето и съразмерността и всичко ни е наред.
ще помоля ако има някой инфо за курс за бременни във варна да сподели с мен.
Другото което ме притеснява , е че си пуснах изследвания кръв и урина и има следи от инфекция и проблеми с бъбреците , преди бременността никога не съм имала проблеми с тях ,ако някоя мама се е сблъсквала с този проблем по време на бременност нека сподели какво са и предписали и как се е борила с проблема , иначе утре сме пак на лекар да занесем изследванията и да видим док какво ще каже.

# 95
Тези страхове и мен ме гонят, въпреки че съм отгледала вече едно дете. Но ми се струва, че всичко съм забравила. Все се надявам, като се появи беб да се присетя това-онова Simple Smile Иначе и аз като Меци малко по-късно се осъзнах какво е да си майка. Все се чудех така ли, онака ли. Даже е имало моменти, в които изпадах в паника, особено при силните колики, които имахме, поплачех си малко и се оправях. От задавяне и мен ме е страх, два пъти ни се е случвало и добре, че мама беше до мен защото съм голяма паника.
Дрешки имаме тонове. Една част нови с етикети, раздавам и не свършват. Имаме роднини по цял свят и като се роди девойката заваляха едни колети, но едва сме облекли 10%. Сега не искам нищо. няколко основни и това. То и място нямам вече.
И на мен ми се ходи на курс, с първата бременност не успях защото работих до последно, а сега пък няма на кой да оставя детето, та ще я караме на спомени Simple Smile

# 96
  • Пловдив
Аз съм много доволна от курса за бременни, който посещавам, но той е в Пловдив. Има лекции и упражнения, на упражненията се учим как да дишаме, как да релаксираме и как да напъваме при раждането Simple Smile после повтаряме в къщи тези упражнения, правим Кегел и сега почваме с масаж на перинеума за по лесно раждане без разкъсване. Абе с две думи, наистина съм много доволна, при все, че ми е първо раждане и нямам идея какво ме чака, после за кърменето също много говорим и все полезни неща. Надявам се, че съм подготвена за това, което предстои, макар че винаги ще има изненади.
Сега най-големия ми зор е, че ми остават още 8 дни работа и направо не издържам, ще съм като развързано куче после  Grinning

# 97
leonia, подуването няма да е от пиенето на вода, то трябва да се пие повече вода за справяне с проблема, така по - лесно се изхвърлят излишните течности.
иначе по - назад бях препоръчала този гел - http://www.multipharm.eu/product/2215/maternea-maternea-ohlazhda … -kraka-125ml.html много е приятен, охлажда и държи хладно после поне половин - един час след намазване, а и е много евтин. Сега не мога да кажа, че лекува отоците, но поне облекчаване неприятното усещане. Използвала съм го само 3 - 4 пъти, защото после спряха да ми се подуват краката.
В последните ми изследвания от онзи ден общия белтък ми се вдигнал малко, беше няколко единици под нормата и подуването може да се дължи на това също.
По - добре е да се направят изследвания  Peace

loveta, аз имах бактерии в урината, пих антибиотик, ако има инфекция сигурно ще ти изпишат нещо.

# 98
Тази сутрин се чух с доктора и каза , че ще ме вмъкне днес!
Стаята в която бяхме беше малка и даже на 21 градуса си беше топло, а при къпане сме увеличавали до 23!
Сега стаята е по голяма и май ще трябва да е на повече градуси, че не се усеща по-същия начин.А къпането мисля да е наораво в банята!

Мен пък не ме е страх да държа или мия бебето, даже си го пових в болницата с един път гледане!
Но от задавяне много ме е страх и всеки път изтръпвам, Влади ми се беше задавил още в болницата и ми икара акъла....

# 99
Здравейте, отново от мен...
За да допълня първо инфото за първа страница -на 31г. съм и живея в София.
Относно лекциите аз ходя когато мога в Лабиринт и в мола на Стамболийски, но от тези в лабиринт съм по доволна. Смятам септември да запиша и едни съботни в Щерев (там ме следят) и за сега и таткото е много навит да идва и да слуша. При нас май по-голяма паника е той  Laughing но ще се справим надявам се, вече  с нетърпение чака да я гушне.

И на мен док не ми дава много инфо за размерите на бебка, казва че се развива добре, дори вървяла по голяма  Joy
Но като го питам колко тежи все казва "добре е, порастнала е....не се притеснявай". Аз съм спокойна т.к тя е много лудо бебе, постоянно рита, разтяга се, върти се спира за по 20-30мин. и отново започва с пълна сила
Имам  въпрос от коя седмица ходите на тонове и кога бяхте на 3тата фетална? На мен док ми каза да ходя 32-34г.с и за двете. Общо взето съм малко притеснена т.к при 2рата фетална видяха, че преминава кръв от ената камера на сърчицето към другата, ходихме и на фетална ехокардиография и казаха че бебка може да си го израстне още докато е в коремчето ми, а ако не ще трябвало да се направи лека операция.Моля ако има мами с подобен опит да споделят, честно казано се старая да мисля позитивно и досега не съм чела какво точно следва ако не се затвори докато е в корема ми, но наближавайки 3тата фетална все повече се замислям над резултата и се моля всичко да е вече нормално. Моя док ме успокоява, че има доста бебета при които се вижда проблем, които отшумява, дано и при нас е така Praynig
Относно пазара около бебка, ами взимам разни гащеризончета, ританки, камизолки.... Една дума дрешки 0-3м. Съвсем за новородено нищо не съм взимала за сега, всички казват че няма голям смисъл. Относно по голямите покупки- количката ни е от едни познати на Peg perego, притеснява ме че сме в нова кооперация и още нямаме асансьор, легълце ще вземем от сестрата на ММ, корито и кош за кола също ни дадоха...и за сега изчаквам да видя дали още някой няма да даде нещо 😃 каквото трябва ще взимаме септември за сега ходя само и оглеждам (набелязвам плячката)...към момента съм се отдала на почивка

# 100
Много полезни ми бяхте с мненията за дрешките, вече съм доста по -наясно и добих представа  Hug
Да ви кажа и мен най-големият ужас ми е да не се задави! ПРимерно сигурно ли е, че след ядене като се оригне и после заспи не може да се задави насън!? Аз как се задавям понякога със слюнка.Уффф иначе къпането мисля, че с таткото ще се справяме, той ще си вземе и отпуска, пък дано докато останем сами с беба дано се поотпусна...Аз днес гледах много хубав комлект за изписване,ама за 62 см. беше чудя се дали няма пък да й виси,ама пък ше си го износи после newsm78
.. важното е само да си спокойна и да не забравяш, че ти си най-добрата майка за твоето дете - каквото и да се случи, никой не може да те замести, никой не може да направи нищо по-добро ..
Меци, страхотно казано  Hug
Аз съм много доволна от курса за бременни, който посещавам, но той е в Пловдив. Има лекции и упражнения, на упражненията се учим как да дишаме, как да релаксираме и как да напъваме при раждането Simple Smile
Ей на такъв курс искам да отида в София!

# 101
и ние сме на тема колички Rolling Eyes Ужасс.. избора е мн голям и все повече се обърквам Confused Давайте отзиви моля ви!  Praynig

# 102
  • ВАРНА
Един запис от мен  Laughing. Чак на седма страница, ужас.
Благодаря за темичката   bouquet
Добре дошли на новите мамчета.  Hug
Нямам време за повече ... Стиснете по една палчета, отивам на преглед да видим бебока колко е пораснал.  Hug

# 103
Ох, не зная и аз какви са тези петна... АГ и сестрата не се впечатлиха особено, отчетоха го като констатация. Опитах се да ги попитам не ми обясниха, АГ смени тона с малко по-ведър(до преди си беше спокойна и съсредоточена, после започна да се шегува) и каза, че всичко е наред - сърчице, бъбреци, пъпна връв и т.н.... аз също - плацента, околоплодни води и т.н.
Искам да ви попитам : как ви записват тоновете, някъде споменахте, че ви слагат кабели, че седите спокойно... На мен от 7-ма гс, на всеки преглед, ми пуска да чуя сърчицето за по около минутка-две, казва ми дали е ОК, колко е пулсът, но всичко става чрез ехографа.
За количка бях избрала полска Adbor S-line, но от няколко дни се колебая и за модела Marsell, та като отидем на място да купуваме ще решим.
И аз най-много се притеснявам от задавянето и от слагането на нов памперс Embarassed Помагала съм за много бебета и все си мисля, че памперсът е по-стегнат, отколкото трябва.   Embarassed Но ще свикна!

# 104
Искам да ви попитам : как ви записват тоновете, някъде споменахте, че ви слагат кабели, че седите спокойно... На мен от 7-ма гс, на всеки преглед, ми пуска да чуя сърчицето за по около минутка-две, казва ми дали е ОК, колко е пулсът, но всичко става чрез ехографа.
Тоновете се записват на друг апарат, не на ехографа. Лягаш и ти слагат два колана през коремчето с две пластмасови пластини. Чува се пулса на бебо и се записва на апарата - излизат като две кардиограми - едната е за пулса, а другата е за реактивността на плода (дали спи, движи се, рита и ако има контракции също се отчитат). Около 20-30 минути продължава. По принцип май в 32 или 34 седмица се започват записите.

Ето още по-подробно инфо:http://kenguru.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0/1/MlW-gRW … fYpajQRKnYRmrItaX   

Общи условия

Активация на акаунт