Отговори
# 105
djidjo23 На мен на ехокардиографията, докторката видя, че междукамерната стената не е напълно затворена-  разбирай има някаква дупчица в края й, и от там се смесват видовете кръв/ не помня вече кой цвят накъде отиваше/. Ест на мен това и ми трябваше, но ме увери, че повечето бебчета в тази си седмица не винаги въпросното чудо е напълно затворено. В нам си колко % от случаите се затваряло още преди раждането. И понеже не съм от най- спокойните хора на света и питах, а какво ако не се затвори. Жената явно видя, че започнах да сменям цветовете и ме увери, че "дупката" не е животозастрашаваща и че дори и да не се затвори на човека нищо няма да му има и ще си живее нормално! Нали се сещаш, че не ми стигна и пак подхванах трагедиите- ами ако, ако.. и док обесни, че това е т.н. шум в сърцето дето го казват на големите хора. Не се оперирало/ е защото било милиметри някаква, не знам при теб как е/, даже в много случаи още при самото раждане неонатолозите не можели да го засекат, а чак вкъщи като идва педиатъра започва да чува шума. Много дълго стана, но бях в голяма паника и исках на 2ро мнение да ида, но говорих с позната, която роди на скоро и на нея били казали същото, на нейна позната пак, и тя 2рата била ходила в кардиологията, за да я видят и й казали същите неща. Така че остава да се молим всичко с бебчетата да е ок

# 106
На мен преди година чак ми откриха , че имам шум на сърцето. Нямам никакви проблеми със сърцето. Здрав и прав кон на 37.   Mr. Green Така че спокойно! Може и да не остане така.

# 107
Sof4e ,denise благодаря много за подкрепата.
Sof4e и при нас ситуацията е същата но ми казаха че вече можело да се прави безкръвна операция, било като запечатване с малка четчица, но аз все се надявам тя сама да си го израстне и само притесненията да ни останат Praynig

# 108
Diamond , благодаря за линка, не се бях сетила да потърся инфо. Аз съм в 28гс и сигурно затова не са ме връзвали, значи предстои на следващия преглед Simple Smile

# 109
Преди четох, че някои от вас се оплакват от схващания на прасците. Е, от няколко вечери и аз съм с този проблем в десния прасец. Схваща се много гадно и след минута някъде минава. Чета, че се получава от липса на калций и магнезий, или пък, че бебето притиска важни кръвоносни съдове. Вие как се справяте с проблема и пиете ли нещо?
Аз пия само Пренатал и Феро-Фолгама за хемоглобина. Магнезий не са ми изписвали. А като че ли не ми се звъни на АГ за това.

# 110
На мен онзи ден за пръв път ми правиха запис на тонове в 28 г.с. и 5 дни бях. Казаха ми следващия път след три седмици.

# 111
Нищо не помага магнезия, ако питате моите доктори.... На мен като ми се схване прасеца хващам пръстите на крака и ги дърпам към мен. Пуска ме веднага. Има и друг начин малко по- гаден -боцкаш с една игла и отпуска веднага.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 17:08 от denise78

# 112
Това с прасците и пръстите на краката и на мен ми се случва и то често и въпреки магнезия. Не знам на какво се дължи, вечер карам ММ да ми ги размачква краката, но не помага и това особено, а и след като ми се схване ме боли и през деня, не силно, но си боли мускулът. Това с иглата освен болезнено може и да е опасно по добре размачквайте или леко удряйте мускула където се е схванал.

# 113
Аз също масажирам с кръгови движения мястото, поминава. Аз също си пия магнезий, но ми се е случвало. Адски е неприятно дам.

# 114
Аз също имам спазми в прасците...пия магнезий редовно, но не помага...при спазъм разстривам мястото, ставам, клякам и т.н. понякога и през деня ме наболява, но най страшно е през ноща като завия от болка  #Crazy
Та нощтно време спазми, следобяд отичане , явно тежестта си оказва думата  Simple Smile

# 115
На мен тази бременност ми е доста по - лека от към крампи, но предишната беше кошмар. Ревях по цели нощи. Тогава ми казаха да мажа с магнезиево олио мускулите и ако стане нетърпимо веднага в топла вода. Общо взето имаше някакъв ефект.

# 116
Малачика и аз мажа от време на време с магнезиево олио, но доки не беше много съгласна та не смея много, много.

Мене вече ме тресе треска за раждането - най-вече за това, че трябва да пътувам около 100км. до там където искам да раждам. То вярна, че има време, ама дали ще разбера на време, че процесът започва. Вярно, че ще следим накрая доста често шийката, но нз ....

Гледам, че бяхте коментирали за гледането на шийката, според моя доки шийка се гледа само с вагинален ехограф, иначе не е точно изследването и не е сигурно каква точно е дължината. В Надежда и Щерев поне така процедират.

А тонове ми записват от 27г.с.

# 117
  • ВАРНА
Хелоу.  Laughing
Да се отчета след днешния преглед.
Дългокракият бебок е добре. Тежи 1,590 кг., по бедро 31 г.с., по корем 30 г.с., по глава 29с.5д а по цикъл съм на 29с. 0д. днес. Пулс 138 удара в мин. Докторката е доволна, плацента ок, гледа някои органи, каза ми, че следващия път ще гледа и други. Само че господинчо се е завъртял и сега е седалищно. Което не ме притесни сякаш много понеже имам опит с това  Mr. Green. И Емчето беше така, завъртя се седалищно в седмия месец и така си остана. За 3-та ФМ нищо не каза, тя си ги гледа органите. Имам обаче ускорен пулс ... около 100, че и отгоре. Ходих по този повод на ендокринолог и утре сутрин ще пускам кръвни изследвания. Някой да се е сблъсквал с нещо такова...?
Тонове още не са ми слушали.
Това е покрай мен.
Лека вечер   bouquet

# 118
ако стане нетърпимо веднага в топла вода.
Това за топлата вода не го знаех. Сега с бремеността нямам такива проблеми, но ми се е случвало и е ужасно.  #2gunfire Чаках го да си отмине само, е да на следващия ден една тъпа болка, но .... 

# 119
Момичета да ви попитам нещо,може ли да се разбере по нещо,че ти е паднал хемоглобина,моят изобщо не е изследван освен в началото (май бях в 4месец) и до там.Иначе нищо не пия.
За тоновете,мен ми ги мерят за 10секунди с някакво примитивно нещо,приличащо на дистанционно с екранче и само ми казва "о супер си 141" каквото и да значи това пффф newsm61
de3demonka и моето бебе е седалищно,но аз така ли иначе ще съм с операция,така че това не ме притеснява.
Крампи,аз винаги съм си ги имала и някак не им обръщам внимание.

Общи условия

Активация на акаунт