Отговори
# 195
  • Варна
sunnyyyyyy тази козметика я продавахме в Хиполенда с доста добри отзиви,даже имах едно раздразнение на лицето и имах мостричка от крема им за лице и веднага ми изчезна сърбежа.По принцип повечео клиентки казваха че е по скъпа сравнение с другите.
Някой фирми предлагат различни размери силиконови зърна -с,м,л

# 196
Skeeter , гледах и набелязах точно тези продукти  Mr. Green Laughing И за мен е важно козметиката да е био, ако можеше щях само с водичка да къпя, но няма как... Чудя се и за някакво кремче за лице и масажно олио, но това допълнително ще го мисля, все пак още нищо нямам купено  hahaha

# 197
За количка и аз се колебая между бежава и лилава. Ще ги видя на живо и ще реша. По принцип петната не са ми критерии. Зависи от материята. Някои се почистват лесно с мокра кърпа, а и с времето свалянето на тапицерията за пране става механично действие. Дори и да е тъмен цвят пак си трябва редовно пране, защото пак е мръсна, макар да не личи. По-скоро искам да е лилава, за да се радвам на момичешкия цвят.
Силиконовите зърна и на мен ми изглеждаха големи, но се оказа, че са ок. Така че първо пробвай ипосле ако се наложи купувай други. Аз бях супер доволна от тези на Авент. Имах и на Нук, но те пък хич не ми паснаха и ме болеше с тях.

# 198
Bbbooo Честит рожден ден (на патерици)  да си здрава, щастлива и обичана   bouquet  bouquet  bouquet

Ние с ММ вчера и днес ходихме да пазаруваме, останах съвсем дребни неща, даже днес купихме матрак, хавлийки, чаршафчета , чувалче от ИКЕА много са сладки.
В крайна сметка купих душ гел и шампоан на ХИП, купих сутиен за кърмене, подплънки, крема на Лансинох, течност за студена стерилизация, биберони ..изобщо добре и се получи Simple Smile
Преди малко се пробрахме та мисля да опъна крак ....... Hug

# 199
За количката аз също предпочитах цвят, който да не се цапа много и не бих си взела много светла примерно. Разбира се, че всяка трябва да се пере, но на определени цветове си личи всяко петънце, а някои не могат да се изчистят.
А я кажете за тези сутиени и подплънки за кърмене задължителни ли са? С каква цел?  Embarassed

# 200
Сутиените са за удобство при кърменето, не са задължителни. С тези за кърмачки не се налага да сваляш целия сутиен, а само откопчаваш чашката.
Подплънките са затова като тръгне кърмата да не си мокриш сутиена и блузата.

Я да питам аз, че сега си правя списък за покупки на дребните неща...Дали са нужни в началото:
Гребен/четка за новородено
Нагревател за шишета и термос/термобокс

За пижама също...., защото бебето нали така или иначе спи почти през цялото време, та пижамката за след баня ли newsm78
Преди да стерилизираш, с бебешки препарат за съдове ли се измиват шишета/залъгалки?
Аспиратор за нос и физиологичен разтвор за какво се използват и кога?

# 201
Сутиените са за удобство при кърменето, не са задължителни. С тези за кърмачки не се налага да сваляш целия сутиен, а само откопчаваш чашката.
Подплънките са затова като тръгне кърмата да не си мокриш сутиена и блузата.

Я да питам аз, че сега си правя списък за покупки на дребните неща...Дали са нужни в началото:
Гребен/четка за новородено
Нагревател за шишета и термос/термобокс

За пижама също...., защото бебето нали така или иначе спи почти през цялото време, та пижамката за след баня ли newsm78
Преди да стерилизираш, с бебешки препарат за съдове ли се измиват шишета/залъгалки?
Аспиратор за нос и физиологичен разтвор за какво се използват и кога?
Четка е хубаво да се ползва, за да не излязат крусти. Някои не ползват и са нямали проблем, така че си е индивидуално. Аз си бях взела. Сега ще взема сигурно след като родя.
Нагревател за шишета не съм ползвала никога. Според мен излишна покупка. Ако кърмиш никога няма да ти потрябва освен ако не даваш поради някаква причина изцедена кърма от хладилник. Но винаги можеш да я стоплиш на водна баня или в микровълнова. Термобокс също никога не съм ползвала. Идеята е да запази млякото топло примерно около час, но ако си на кърма също ще е излишно. Ако даваш АМ пак е излишно, понеже то се приготвя непосредствено преди консумация и след 1 час вече не е годно.
Пижама започнах да слагам доста по-късно. Не виждам смисъл при положение, че то спи и през деня и през нощта, а така или иначе всички дрешки са му удобни и за сън.
Съдовете първо миеш с бебешки препарат и четка и след това стерилизираш.
Аспиратор за нос никога не съм използвала. Някои майки постоянно чоплят носовете с тея аспиратори. Аз не съм и според педиатърката ни не се налага.
Физиологичният разтвор за нослето или т.н. спрейче със солена вода се използва в началото. Аз ще си купя преди да родя. Много често новородените хъркат или са им запушени нослетата. В такъв случай пръскаш спрейче. Не е страшно. Синът ми хич не му правеше впечатление, докато сега вече е голяма драма  hahaha

# 202
Шикерче - аз взех аспиратор, ако имат сополки е нужен, чисти се носа така. Приятелка ми каза, че доста го е ползвала, след аспирирането е капвала физиологичен разтвор и каза чиста работа. Четка също взех, но много зависи с колко коса се роди бебето. На едни познати дъщерята е с повече коса от мен имам чувството, докато на едни други дъщерята няма почти никаква. А за пижамките и аз се чудих, изобщо вече не деля кое е пижамка, кое е за през деня. Просто вечер мисля да обличам с тези гащеризончета или как се водят с дълъг ръкав и ританки долу, но не е изключено и през деня така да си обличам бебето. Накрая мисля ще го караме на както на нас и на бебетата ни е удобно, а не по списъци Grinning

# 203
Здравейте мами!
Не пиша редовно, но ви чета с интерес. Тези дни имам болки в корема ниско долу, не мога да ги определя като контракции, а по-точно като тежест и в кръста се появява болката. Ходих на лекар в петък и ми предписаха но шпа 3по 1 за три дни, Магне В6 3по 2 и почивка, без физическо натоварване. Болката като цяло понамалява, но днес отново се появява от време на време.
Въпроса ми, има ли други мами с подобни оплаквания и колко време пихте но шпато?
Аз съм в 30г.с. и съм притеснена.
Благодаря ви!Пазете се!

# 204
bendjulita, нош па може и дълго време да се пие (седмици/месеци), лекаря ще прецени. Аз лично пих папаверин (а понякога го сменях със спазмалгон) постоянно около 2 месеца, след това от време на време при нужда. Сега ако усетя болка или по - чести контракции пак взимам понякога. Но знам за случаи, в които се налага почти до края (поне 36 - 37 г.с ) да се пие.  Peace

За аспиратора за нос и мои познати с бебета доста го използват. Ама и аз се чудя дали да взимам предварително или после. И без това и да го имам първите дни едва ли ще се престраша да го използвам.
Четка и гребен не мисля предварително да взимам, нека първо да видим дали и колко коса ще има бебето  Laughing
Тези неща и без това мисля онлайн да ги поръчам и ще дойдат на другия ден, та не мисля да бързам, не ми се струват толкова спешни.
За сутиена, щом му е такава функцията, а аз вкъщи сутиен не слагам май и той няма да ми трябва като за начало.

Иначе днес се чудехме с мъжа ми до колко години може детето да спи в креватче 60/120 см., гледах в интернет някакви средни размери на децата  Embarassed и сметнах, че поне до към 3 години трябва да може  Rolling Eyes
че мястото ни е малко ограничено и се чудя какъв размер да вземем...

# 205
Много ви благодаря за отговорите. Изясниха ми се тези неща.
Калина, и аз не нося сутиен вкъщи - мразя ги, но ако изтича кърма и за да не се цапат дрехите, трябва да се носи, за да има къде да се сложи подложката. Аз така си мисля. Нека другите с опит да кажат.

bendjulita, дано те отпусне. Смятам, че щом ти е предписано Но-шпа от доктор, няма да ти навреди да го пиеш и по-продължително, докато отшумят симптомите. Като цяло се ползва през бременността.

# 206
ShikeR, да, не се бях замисляла за този момент.  Rolling Eyes ама аз като знам колко ми е неудобно със сутиен и само чакам да се прибера и да го махна...нека другите, които имат опит кажат наистина как стоят нещата и трябва ли да се взима  Simple Smile

# 207
  • В къщурката на хълма на феите
Калина, и аз не нося сутиен вкъщи - мразя ги, но ако изтича кърма и за да не се цапат дрехите, трябва да се носи, за да има къде да се сложи подложката. Аз така си мисля. Нека другите с опит да кажат.
ако сложиш подложка, трябва да миеш гърдите със сапун преди всяко кърмене, иначе не е необходимо Peace

# 208
Biskvitka добре ви е обяснила кое как няма да я повтарям, само дето аз също взех аспиратор за нос преди с Алекс ми се е налалгало няколко пъти да го ползвам.....но винаги може да се отскочи до аптеката и да се купи  Peace
Четка за коса не съм купувала ....не ми се е налагало да ползвам

Сутиен и аз вкъщи не нося, обаче повярвайте ми ако пак имам кърма като миналия път.......няма как без сутиен, то ми се е случвало през сутиена и пдоплънките (ако малкия пропусне хранене и аз си спях) пропуска и чаршафа е напоен даже............те нямат банели и са тип спортни сутиени..........грознички са , ноооо това е положението .....няма сексапил момичета  Mr. Green Mr. Green
Този който взех е точно такъв откаче се отгоре и не е нужно да го сваляш или т.н. за да кърмиш.

# 209
  • В къщурката на хълма на феите
Като знам как ги правят тия мокри кърпи, по-скоро бих се мила Whistling

Общи условия

Активация на акаунт