Изкарахме страхотно! Децата бяха много щастливи. Не излизаха от водата. Бобо го слагах с пояс, но го придържах. Подскачаше във водата, риташе с крачета, смееше се, пляскаше с ръка по водата, приказваше...На плажа също беше доволен. Гледаше хората или съзерцаваше морето, често гризеше нещо и налиташе да лапа пясък като почнеше да огладнява. Голям апетит имаше...Често му давах да гризе коричка хляб, щото все повтаряше "Яде яде...", "дай да яде". Започна много да говори, явно имаше много нови впечатления за споделяне. Казва ми мама и тата на мм. Някой път казва и "тати, тате". Казвал е и "бати". Също така често повтаряше дадада, бабаба...Гия и геа използваше за плаж. А "яде" само като наближеше часът му за ядене-обяд, следоб.закуска и вечеря. На закуска също се ослушва, но все още му давам само кърма. Заговори и на испански, често казваше "абла".
И сега го оставих без дневен, само нощем мисля да му слагам памперс, и то невинаги... Може би до 1то му изпишкване като съм уморена, и после ще го махам, щото обикновено пишка по 1-2 пъти на нощ най-много. Браво на другите бебчета(на Зори на Съни и на бебчето на Пепита), които също чудесно се справят с приучаването към гърне!

2. Децата, стояли в проходилка често се аргясват по очи като проходят. Те имат навика, че нещо ги държи.
С моя големия не сме ползвали паяк, затова като проходи не съм се притеснявала. Нито съм го придържала, нито нищо. И не е имал лоши падания, вървеше с ръце напред в началото.
Иначе разбирам някои, че така си осигуряват някакво "време", но според мен и пълзящото дете в обезопасен дом също може да осигури време.

Напоследък избягвам да я слагам в проходилката,повечето на земята върху килима да си играе и да пълзи,а тя все ме търси и допълзява при мен,изправя се до мен като ме хваща за краката и докато не я взема не ме оставя
Сладуранка 

познаваме се задочно
Ще се радвам да се запознаем и на живо 
Може там, ако ти е удобно да направим една среща
Имаше и още едно майче от Хасково, но нещо не влиза вече тук...
според мен си мислеше, че е някаква странна играчка и защото отгоре има едни светлини и дрънчи нещо.. заиграваше се и след малко ревв
Не иска въобще да стои там, най му е гот да лази из целия апартамент
обръща си се по име и дори като прави някоя беля и аз му викна, мята всичко и се обръща на другия край
много е смешен.. все едно разбира, че това е лошо и хоп наобратно.. ни лук ял, ни мирисал..
Няколко пъти го сварвам да дърпа един разклонител и като му кажа : Стефкоо, не мамо! и го пуска и бягаа

тези тип уолкър ми изглеждат много интересни
ей такова по ме кефи май.. макар че имаме паяк, подарък ни е, съм навита за такова нещо
и при нас се почна с гризането и дърпането на кабели-вкл. и този на лаптопа. Даже по-рано от баткото почна белите-отварянето на врати на шкафове, ваденето на неща от чекмеджета, кабелите- с по 2-3 седм. по-рано от баткото(гледам в тетрадката си). Някои кабели за разклонители трябва наново да ги закове мм за стената, например този до аквариума, щото пък баткото го е разковал.