Забременели след инвитро - тема 13

• 53 827
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Обременяването с глюкоза според мен трябва да стане задължително изследване, както е в повечето държави. Аз нямам диабетици в рода, кр. ми захар на гладно винаги ми е била в норма (около 4.5), с килограмите съм съвсем добре (+5-6) и въпреки това след обременяването се оказа, че едната стойност (на 1вия час) е на границата и е важно да спазвам диета.
Така че момичета направете обременяване, ако имате и най-малки съмнения, само ще е от полза.
Не мисля, че е кой знае какво натоварване за организма (сравняват го с консумация на голямо парче сладка баклава), а в същото време може да ви даде много информация, която да ви помогне да избегнете доста усложнения.

Дивчо, стискам палци всичко да е наред. Според мен една диетка без вафлички само ще е от полза и за теб и за бебето Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 01:04 от Lavender88

# 616
Здравейте ,коремчета!
Пише ви една отвлечена от извънземните щастлива мама  Joy
Днес бебе Мирослав и бебе Борислав стават на 2 месеца- най-щастливите 2 месеца в живота ми!
Извинете ,че след раждането изчезнах безследно,но се надявам да ме разберете!
Минавам само да ви кажа,да вярвате,че всичко ще е наред до мина на заветното гушкане!Е няма такова щастие!Докато сте се борили за бебе и докато сте били бременни само предполагате колко уникално е усещането да гушнеш детето или децата си!Несравнимо е!!!!
Вече 2 месеца не стъпвам по земята от щастие!
Скоро и при вас ще е така.
В момента,в който родих разбрах,че през цялата бременност само съм си мислела ,че съм щастлива и спокойна от забременяването.А всъщност,през цялото време душата и сърцето ми са били свити на малка изплашена топка!Но има пълно щастие ,и има пълно сбъдване на мечтите!
Стискам ви палци за успешно и леко раждане около термин!
Благодаря ви за подкрепата!
Обещавам да се опитвам да минавам по-често от тук!

# 617
Вили, да са ти живи и здрави порасналите мъжаги. Благодаря, за хубавите думи, които отправяш към всички нас. Цял живот да си толкова щастлива с прекрасните ти деца!

На нас извънредно днес ни пристига креватчето. Сестра ми се връщат от море и са го забрали от свекърите им, където беше на склад от племенника. Добре, че има къде да го приберем, че другия месец почваме стаята. Чак се изплаших.

# 618
  • Пловдив
Здравейте ,коремчета!
Пише ви една отвлечена от извънземните щастлива мама  Joy
Днес бебе Мирослав и бебе Борислав стават на 2 месеца- най-щастливите 2 месеца в живота ми!
Извинете ,че след раждането изчезнах безследно,но се надявам да ме разберете!
Минавам само да ви кажа,да вярвате,че всичко ще е наред до мина на заветното гушкане!Е няма такова щастие!Докато сте се борили за бебе и докато сте били бременни само предполагате колко уникално е усещането да гушнеш детето или децата си!Несравнимо е!!!!
Вече 2 месеца не стъпвам по земята от щастие!
Скоро и при вас ще е така.
В момента,в който родих разбрах,че през цялата бременност само съм си мислела ,че съм щастлива и спокойна от забременяването.А всъщност,през цялото време душата и сърцето ми са били свити на малка изплашена топка!Но има пълно щастие ,и има пълно сбъдване на мечтите!
Стискам ви палци за успешно и леко раждане около термин!
Благодаря ви за подкрепата!
Обещавам да се опитвам да минавам по-често от тук!
Eх, Вили, така се радвам да прочета това!
Наскоро се сетих за теб и те търсих по потребители, но не беше писала отдавна, което е разбираемо с малките буболечици. Много се зарадвах на твоето дългоочаквано щастие - даже двойното ти  Wink! Ти го заслужаваш, както и всички момичета тук! Не знам дали ме помниш, но сме заедно по форумите още от 2008-ма година и много често се сещах за теб и още няколко момичета, които все още не бяха успели. Май останах само аз от четата тогава. Дано Бог ме закриля и стигна до финал!  Praynig Още веднъж целувки на твоите големи-малки юнаци-слънца!  Heart Eyes

Момичета, тези които биете неупоген до коя седмица го биете? Аз бия зарзио, но то нали е заместител. Бях си пуснала изследване за плацентарни молекули в 8-ма г.с. и единият показател беше висок и закллючението на имунолозите беше да се бие до 11-12 г.с. и после контрол. На прегледа във вторник при д-р Персенска я попитах пак, че трябваше да си купувам нова инжекция, тя ме пита колко ми е останало от старата. Имах за още два пъти, а бия през два дни. Вика ми да не си купувам нова, защото ще съм в 11 г.с. Да, ама...аз малко се застраховах, поджафках с милото и реших все пак да си я взема, заради това предписание на имунолозите. На 18.09., когато или съм в края на 12 г.с, или в началото на 13 г.с. /Така и не се ориентирах - ясно, че 12 седм. и 6 дни е 13-та г.с., но 12 г.с. и нула дни вече 13-та ли е или последния от старата/ съм на ФМ при д-р Михова и ще я питам, а може би и контролата ще трябва на плацентарните. Но дотогава имам поне три пъти от инжекцията, която си купих, та се чудя...правилно ли постъпих да не се вслушам в д-р Персенска, но тя не се сети за плацентарните и аз не й напомних....Все пак искам да се застраховам и да направя всичко възможно да си задържа бебенцето и да му е добре...

# 619
  • При вещиците
Вилили, радвам се да те видя отново тук, иначе хледам напредъка на юнаците във ФБ. Да ви растат здрави и усмихнати.
Мими, никоя от нас не може да ти даде съвет за такова важно нещо. Иначе 12+0 си е 12 гс, 12+1 е първи ден на 13 гс.

# 620
Наскомими,помня те от Зачатие!Радвам се,че си в тази тема!Стискай кълки до термин  Wink

# 621
Вилили, честит празник Simple Smile
Колко хубав и позитивен пост Simple Smile

# 622
Вили, много се радвам за вас   bouquet.

Лавендър, помниш ли как се чудеше дали да правиш пренатест в 11 г.с., а вече си в 9-и месец. Аз сега разбрах, че и ти като мен си бременна след ЗЕТ на 6-дневни бластоцисти. Моят трансфер щеше да е на твоята дата, но в последния момент ми казаха, че докторката ми не може в понеделник и ме извикаха в неделя 18.01, затова и термина ми е ден преди твоя. Сега вече чакаме младежите  Heart Eyes.

Наскомими, съжалявам че не мога да ти помогна с отговор, но помня че и други момичета се шашкаха с тези плацентарни молекули, обаче аз така и не ги разбрах.

# 623
Грация,  Hug
Колко мило ми стана като прочетох поста ти Simple Smile
Минахме през толкова драми и напрежение, дано бебенцата си останат още поне 2-3 седмици на топло и чак тогава да започнат най-щастливите безсънни нощи за нас Simple Smile

# 624
Благодаря за отговорите, момичета Hug
Аз гледам от началото да се храня по-здравословно и почти сладко не ям, просто не ми се яде. Плодовете ми дават нужната захар мисля Simple Smile Но в четвъртък ше питам все пак.

# 625
Наскомими, аз изследвам плацентарни молекули от 9г.с. Вторият показател е завишен при мен, д-р Персенска каза, че не е драма и да не се занимавам, ама сърце не трае. Пуснах контрола в 12гс, според указанията на имунолозите, отново завишени стойности, започнах терапия с фраксипарин и л-аргинин, отново контрола в 16 гс и пак завишени стойности, сега на контролата в 19гс. леко бяха спаднали, но пак са доста по-високи от реф. граници. И май се вкарах в един омагьосан кръг, защото кръвотока към бебето е напълно нормален  Praynig и всеки път питам подробно имунолозите какво точно показват тези показатели и конкретен отговор не получих, както и колко е опасно, ако спра да ги изследвам.

Според мен още са много експериментални тези изследвания и попадаме в нещо като извадка, за да си направят изводи дали има смисъл да ги изследват масово или не  Crazy

# 626
Какви са тези плацентарни молекули и защо се следят? До момента никой не ми е споменавал за тях, а и информацията в интернет е оскъдна. Ще ви бъда благодарна за малко разяснение и при следващото ходене на лекар задължително ще питам.

# 627
Аз ги изследвах в 7-ма, после направих контрола в 10-та седмица. Имах стойности извън референтните. В 10-та д-р Персенска ми спря Неупогена. Трябваше да направя контрола в 13-та, но когато отидох при д-р Михова за ФМ забравих да питам дали да ги пускам и съответно не ги пуснах повече.

# 628
А аз до ден днешен съжалявам, че не направих същото, трябваше да не ги изследвам въобще в 12-13гс, както ме посъветва д-р Персенска и да не се занимавам повече, но вече съм на въртележката и няма спиране, май ще си ги пускам до 35гс и всеки път ще са по-високи от реф. стойности и така ........ до безкрай.

И аз търсих много информация в интернет, но не намерих нищо. Знам че определят риска от прееклампсия и се вземат превантивни мерки - предимно фраксипарин и утрогестан. Много исках някой да ми обясни напр. при тези стойности риска от прееклампсия е еди-колко си процента, но уви  Crossing Arms

# 629
Питай следящия те гинеколог в клиниката. Ти при кой ходиш за ФМ? Питай него.

Общи условия

Активация на акаунт