Забременели след инвитро - тема 13

• 53 819
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Убеждавам се, че Сигридов не е излъгал като каза, че това изследване той го е внедрил в клиниката и имуноложките изобщо незнаят за какво се прави и каква терапия да предпишат... Crazy

naskomimi ти тромбофилия пускала ли си? поне базовия пакет с 4-те показателя?
Не те съветвам да си самопредписваш инжекциики, в едни седмици те са в помощ, в други седмици стават вредни. Тъпото е, че в Надежда не могат да ти кажат категорично да ги слагаш ли и ако ДА защо или да ги спреш и ако Да защо Peace

# 631
  • Живее на Луната
Момичета, имали ли сте гъбички Кандида по време на бременност и какво са ви изписвали. Чудя се дали да занимавам Сигридов с това или да ида при някой лекар който ми е на близо.

# 632
Бела знам че е нормално да се появят гъбички. Аз за щастие нямам, но знам че някои лекари предписва Гинопеварил глобули. Питай най-добре може би Сигридов щом се следиш при него.

Изследването за Тромбофилии ми го назначи д-р Савова от клиника Щерев след неуспешен опит. Така че щом имате притеснения за нещо питайте винаги лекаря, на който сте се доверили. В Геника това изследване ми излезе около 300 лева преди 2 години. В Майчин дом в Генетичната лаборатория е по-евтино, но резултата става по-бавно.

# 633
В Геника в момента основния панел (Фактор V, Фактор ІІ (Протромбин), PAI-1, MTHFR) е 160лв, става за 5 дни.

~Bell~ занимавай го, занимавай го и бързо да ги умориш  Hug

# 634
  • Живее на Луната
Някой дали може на лично да ми прати актуалния му телефон?

# 635
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Аз пък съвсем се обърках - нали фраксипарин и неупоген са различни и се бият за различни неща? Ясно, че фраксипарина е за разреждане на кръвта, но неупогена така и не разбрах за какво е. Та при мен д-р Персенска ме накара да пусна плацентарните, за да ми каже дали да продължавам неупогена/зарзиото. Като излезна втория показател малко над горната граница ми каза да продължа терапията /като се имаше предвид зарзиото и утрогестана, защото аз никога не съм била фраксипарин/.
Вие пишете, че след високи стойности са ви изписали фраксипарин....
Не знам...Чета тук няколко дни в нета....
Плясмляс, нямам изследване за тромбофилия и това ме притеснява. Д-р Персенска никога не ми го е искала, дори след неуспешния опит миналата година. След неуспеха пуснахме генетични-кариотип, имунологични, пролактин и щитовидните. Та се замислих на всяка цена да си искам от д-р Михова хем контрола на плацентарните, хем за тромбофилия.
Боя се обаче дали няма да е късно докато ми дойде часа за преглед, че ми е на 18.09, а тогава ми е последен ден от 12 г.с., а четох, че повечето момичета изследват тромбофилия в 10-та г.с. и веднага почват фраксито, тъй като рискът бил след 12-та седмица.
Единственото, което ме успокоява е, че двата пъти, в които се видях с д-р Персенска след положителния тест все ме пита дали пия аспирин протекта и да го продължавам...
Дали обаче е достатъчен този аспирин протект ако не дай Боже се окаже, че имам проблеми с тромбофилията?

# 636
Защо ще чакаш Михова да ти назначава тромбофилията?
В Гранда има Геника иди си ги пусни...
Аспирин протекта не е препоръчителен след определени седмици защото достига до плода...
Работата на Персенска е да те докара до 12г.с. не разчитай на пренатална диагностика от нейна страна. На мен тя също не ми спомена нищо за тромбофилия, само да си пия аспирина Mr. Green
Михова каза на моята приятелка, че няма представа какво значат показателите на плацентарните молекули защото имунология се учела още пет години. newsm78 и съответо не и каза нищо категорично като терапия ooooh!

# 637
  • Пловдив
Защо ще чакаш Михова да ти назначава тромбофилията?
В Гранда има Геника иди си ги пусни...
Аспирин протекта не е препоръчителен след определени седмици защото достига до плода...
Работата на Персенска е да те докара до 12г.с. не разчитай на пренатална диагностика от нейна страна. На мен тя също не ми спомена нищо за тромбофилия, само да си пия аспирина Mr. Green
Михова каза на моята приятелка, че няма представа какво значат показателите на плацентарните молекули защото имунология се учела още пет години. newsm78 и съответо не и каза нищо категорично като терапия ooooh!
И да си ги пусна сама и излезе проблем - кой ще ми каже каква доза да си бия, защото прочетох, че фраксипарина се изписва спрямо килограмите. Пък и гледах в сайта на Геника - има хиляди показатели - какво по-точно трябва да си пусна? Не трябва ли лекар да ми каже?

# 638
Наскомими, и аз биех неупоген от средата на стимулацията до към 10гс. Също като при теб д-р Персенска ме пита колко ми остава от последната инжекция и каза после да го спирам. Не съм била фраксипарин нито по време на стимулацията, нито до 13гс, когато пуснах плацентарните молекули и имунолозите казаха - започвай го (също като теб пиех аспирин протект).
Успокой се и не си пълни главата с глупости, не е късно да пуснеш контролата другата седмица и да започнеш лечение. Но както казах, аз още се ядосвам на себе си, че се вързах на тези имунологични глупости и сега ме въртят на въртележката всеки месец. Като попитах д-р Михова в 12гс на ФМ дали да ги пускам, тя каза, че това трябва да си се разберем с имунолозите и не може да ме посъветва нищо. #2gunfire

# 639
Цвети, и аз съм в същата въртележка като теб с тези плацентарни молекули. Изследвам ги от 7г.с. и все не са наред. Последно пуснах контрола в 16г.с. и молекулата, показваща притока на кислород и бъдеща прееклампсия хоп, завишена.Терапия-утрогестан 2×2 и фраксипарин 0.3 за две седмици. Добре,ама обясненията са повече от неубедителни. Всичко е в сферата на догадките и експеримента. При условие, че кръвотоците към бебето са о.к., тогава защо е необходимо всичко това? Освен една причина, за която всички се сещате. Няма никаква координация между имунолози и специалисти по ФМ.

# 640
Да, защото прилагат изследвания и терапии които не са им ясни...

# 641
White Pearl, и при мен е така - кръвотока към бебето е много добре, кръвното ми е 90/60, но не би  Crazy Но много се ядосвам на неясните им отговори, даже веднъж изрично викнах мъжа ми с мен при имунолозите да не би аз да не разбирам нещо, но и той излезе много объркан и нищо не разбра  Shocked И моята терапия е утрогестан 2*2 и фраксипарин 0,4 + л-аргинин
Моето притеснение е че чакаме момченце  Praynig и не знам този утрогестан дали не вреди на "мъжките" хормони на бебето, някое от момичета беше написала, че такова е мнението на Сигридов.

# 642
Белл аз съм с Кандида  Sad
Първоначално направих един курс на лечение с Полижинакс и Нестатин , но след контролата се оказа , че не съм се изчистила ! Сега правя втори курс за 12 дни с Гино певарил...и ще видим какво ще стане. Пък и нямам време да лекувам 3ти път....

# 643
  • Пловдив
Момичета, реших да се обадя на доц. д-р Балтаджиева. Вдигна ми - много мила жена и не ми се изнерви на въпросите...
Каза, че до другата седмица ще е късно за плацентарните и да ги пусна по куриер. Сега утре ще ходя в лаборатория и ще ги пусна.
Питах за тромбофилията и фраксито. То не било задължително да се бие фракси, дори и тромбофилията нямало нужда, защото можело да излезе само фактор онзи, дето е висок и при вас, че го забравих  Embarassed
Казах, че все пак искам да го пусна - нямало нужда. Казах, че пия аспирин протект по 1 табл. вечер - и от него нямало нужда.
Направо ще падна. Какви са тези различни аршини? newsm78
Абе, радвам се, че все пак ще пусна плацентарните по-навреме, защото тя ми каза, че не е добре да бия зарзио толкова време, пък аз реших да го продължа до контролата поне. Дано нещо не стане гаф с кръвта по куриера, че за пръв път ще пращам така.

И така...Засега забравям за тромбофилията и ще се надявам аспирин протекта да е достатъчен, но като ида на ФМ при д-р Михова другия петък ще искам да влезна при имунолозите и да си поговорим, да ми кажат те защо не и така нататък. Пък аз ще си го изискам.

# 644
  • При вещиците
Мими, защо си утежняваш живота с неща които са експериментални в една болница? Направо си самосъздаваш един омагьосан кръг, чак на мен ми се завива свят. Радвай се на бременността, събирай 2-3 мнения и стой спокойна.
Никога, никой не ми е споменавал за тези молекули, за първи път ги чух пак от пациент на тази клиника и жената се беше вкарала в поредния филм.

Общи условия

Активация на акаунт