Забременели след инвитро - тема 13

• 54 488
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
orindj нормалния генотип е 5г/5г, при тромбофилия е 4г/4г. При теб е 4г/5г. Най-просто казано при теб единя алел е с мутация, НО това НЕ е тромбофилия. Обсъди го с лекаря си, предполагам той ти преглежда всеки път и кръвотока към бебето. И да ти изпише фракси ще е наистина съвсем, съвсем превантивно.
А за MTHFR - излседването показва, че не усвояваш добре фолиевата киселина и затова се пие тази по-силната - мета. Но тя е била важна в началото и до 12-13 г.с.
Нямаш повод за сериозни притеснения, спи спокойно до следващата седмица, но за твое спокойствие задължително го изкоментирай с док. Hug

~Bell~ ох, аз идея си нямам още не са ми пускали никакви изследвания.

# 391
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ТОМИ! Момичета вчера бях на ФТ в 16 гс и док . Чачева каза че бебчето е МОМЧЕНЦЕ на 100% и всичко е наред . Тежиме 184гр и сме 11 см . Estlar  Ако може да ме запише с термин 8 Февруари и сини гащи .

# 392
Plqsmlqs ,благодаря ти за изчерпателния отговор   bouquet .Поуспокоих се.А само фолиева киселина,аз никога не съм пила.3 месеца преди процедурата започнах да пия витамини Прегнакеър,които ми бяха изписани от доктора.Ще ги пия още 4 дни и приключвам .Може би фолиевата ,която се съдържа в тях се усвоява по-добре newsm78 ,ами дано!
Браво Саше,все така добре да продължава да се развива ергенина baby_neutral

# 393
  • СОФИЯ
orindj не се притеснявай всичко е ОК за тромбофилията както и  plqsmlqs ти е написала.
При мен положението е същото и за двата показателя аз затова малко повечко вземах фолиевата. Спокойно всичко е нормално  Heart Eyes Hug

Искам да ви питам момичета от началото съм в болничен. Последния свършва на 28.08 вкл., доктора който ми издава болничните каза, че следващия ще е от 31.08.2015 та да питам дали няма да се води с прекъсванe. Двата дни се падат събота и неделя ?? Да вземе да стане нещо гаф  newsm78
Че аман вече от "перфектните" ни доктори  Mr. Green

Последна редакция: вт, 25 авг 2015, 15:56 от mierin

# 394
orindj не се притеснявай всичко е ОК за тромбофилията както и  plqsmlqs ти е написала.
При мен положението е същото и за двата показателя аз затова малко повечко вземах фолиевата. Спокойно всичко е нормално  Heart Eyes Hug

Искам да ви питам момичета от началото съм в болничен. Последния свършва на 28.08 вкл., доктора който ми издава болничните каза, че следващия ще е от 31.08.2015 та да питам дали няма да се води с прекъсванe. Двата дни се падат събота и неделя ?? Да вземе да стане нещо гаф  newsm78
Че аман вече от "перфектните" ни доктори  Mr. Green
Моите болнични винаги са започвали от следващия ден, независимо дали е събота или неделя.

# 395
  • СОФИЯ
Геричка сега му звънях на доки и той твърди, че няма да си води прекъсване и няма проблем  ooooh! Ох, че нямам доверие на никой бе  #Cussing out

Благодсаря ти за отговора  Heart Eyes Hug

# 396
  • София
Та резултатите ми са:
Фактор V Лайден-мутация R506Q           нормален генотип
Фактор ll (Протромбин)-мутацияG/A20210                нормален генотип
Инхибитор на Плазменогенния активатор-PAI 4G/5G             Хетерозиготен носител4G/5G
MTHFR-мутация C677T                                       Хетерозиготен носител C/T
Солево изолиране        1
КОМЕНТАРИ:
1)Норма
2)Не се отчита повишен риск за венозни тромбози въз основа на изследвания показател
3)При генотип C/T може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%
Това е.Хвана ме страх ,като прочетох какви ли не страхотии за след 20 г.с.  ooooh! Другата седмица съм на преглед и мисля да отида пак с изследванията и да го попитам дали е съвсем сигурен ,че не ми се налага да бия фраксипарин.Не че изгарям от желание нооооо....много филми ми влезнаха в главата пак.Все ми се струва че ще пропуснем нещо....Дано не съм права
[/left]
И при мен е същото - хетерозиготен носител 4G/5G и неусвояване на фолиевата киселина 35 %. Бях през цялата бременност, от деня на ЗЕТ до 24 ч. преди секциото на фраксипарин 0,4 и след секциото още 14 дни бих фраксипарин 0,6. Фолиева киселина пиех мета х1 на ден може би година преди ЗЕТ-та ми, а по време на бременността х3 на ден до края. След 12 гс. се пие за по-добро усвояване на желязото и оттам да се поддържа висок хемоглобина.

Bell, при мен левкоцитите през бременността варираха 11 - 13, както и ЦРП-то винаги беше над 15, веднъж дори 30. Никой доктор не се впечатли, инфекции нямах, така че спокойно  Peace

Мierin, мисля, че не трябва да е така болничният ти. Та то така ще се получи прекъсване. По принцип след издаването на първичния болничен, всички следващи са продължение и датите се застъпват.

# 397
Момичета, притесних се малко сега. Аз също съм 4г/5г и ми спират фраксито, в началото на септември. Тогава ще съм в пети месец. И минавам на аспирин протект. Имам и 30 процента неусвояемост на фолиева и от преди трансфера взимам метата. Пия я по две, сега. Дали не е малко?

# 398
  • СОФИЯ
lolr Метата е по силния вариант и е достатъчно по 2 таблетки на ден  Hug
Аз също по тази схема я вземах а виж, че на мен още от преди 2 седмици ми я спряха даже  Peace

# 399
Аз пък ,за по-сигурно въобще не съм пила такъв хап  Thinking А дали в Прегнакеъра се съдържа мета фолиева,някой знае ли.......че пак параноясах hahaha
Адашче,ти фраксипарин до кога си би?

# 400
  • София
Lolr, ти не беше ли при Андреева или се бъркам  newsm78 На мен ми беше казала, че ако искам от шестия месец може да си позволим да мина на аспирин протект, все пак по-добрият вариант бил фраксипаринът, но по-скъпо и един вид аз трябваше да си избера. Аз естествено реших да бия фраксито, пък и др. Дяволов ми каза да не го спирам и така. А фолиевата мета пак Андреева ми я назначи х3 на ден до края.

# 401
  • София
Момичета, извинявам се, че се намесвам (аз още се боря за да влезна във вашата групичка и за сега само ви чета,), но не издържах
Няма такова нещо като по-сибен и по-слаб вариант на фолиевата киселина. Т. нар. "обикновена" фолиева киселина се разгражда в организма до  L-метилфолат, който е активен. Преди да е разградена тя е неактивна и няма никакво биологично действие. При някои жени има генетичен дефект и не могат да разграждат фолиевата киселина до въпросния L-метилфолат и за това се налага да приемат направо активната форма, тоест МЕТА варианта.
Извинете ме още веднъж
Пожелавам ви най-сладките и пухкави бебета. Дано скоро се включа във вашите редици
  bouquet

# 402
Да, Фриде при Андреева съм. Не ми е казвала да избирам между фраксипарина и аспирина. Просто на последния преглед ми каза, че от 17-та седмица минавам на аспирина. Тя сама го е решила. Пишеше го на документите ми. Видях, че го прочете от листа изследването на Геника.

Ти как мислиш ако реша да отида при Дяволов, по към края дали ще ме вземе за раждане? Въпреки, че си клоня към Андреева.

# 403
Момичета, тъй като пак се очаква да имам доста работа до края на седмицата и малко време да чета постовете подробно, моля, ако има желаещи да направя промени по списъка на първа страница да пишат в ярък цвят като за кьорави бабички или на лични съобщения. Това е само и единствено с цел да не изпусна някого, защото това е любимото ми задължение.   bouquet

# 404
Дивчо  smile3525 при кой лекар си? Аз почвам ЖК сряда. Леле ако и при мен е така... Аз от сега съм си ангажирала два часа за следващите пъти... Ох да му се невиди, как пък няма едно нещо да тръгне като хората в тази държава. Ако искаш да ти дам тел.на Стаменов на лични. Убедена съм, че ще ти съдейства и помогне. Ама защо за всичко трябва да ги ръчка той.

Бебе,  благодаря за предложението, но няма да тормозя Стаменов. Просто ще се насоча другаде     bouquet
Иначе съм записана при Арабаджикова. Дано при теб е по- спокойно от към часове !

Общи условия

Активация на акаунт