Забременели след инвитро - тема 13

• 53 801
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Бел, ти самата говореше в пост на тази страница, че в Надежда прилагат Неупоген според Сигридов, за да си повишават успеваемостта и да може и увредени ембриони да се прикрепят.
Мен това твърдение ме уплаши страшно много!  Shocked И въпреки всичко не се сърдя или обиждам от никакви постове, нито на Бел, нито на другите. Сигурна съм, че тук просто всички се опитваме да си помагаме една на друга, а вече мой проблем си е, че се шашкам толкова много за всичко. Но....никога не съм имала положителен тест за повече от 8 години, съответно нито спонтанен и прочие. Засега реших да пусна тази прословута контрола на плацентарните с надеждата да излязат добре резултатите и да спра зарзиото. Ако пък не дай Боже излязат пак високи ще се замисля дали да продължа. Аз съм от Пловдив и се записах за ЖК в една нова инвитро клиника Ню Лайф с известни специалисти от Израел, начело с проф. Нери Лауфер. В събота има ден на отворените врати, ще ида на консултация с него и дано внесе някаква яснота.
Иначе в никакъв случай не се отказвам от Надежда. Ще си ходя при Михова докогато мога, защото я харесвам, доц. балтаджиева също беше много мила по телефона....Остава неприятното чувство, че съм касичка, но....всички знаете, че даваме мило и драго, за да осигурим най-добрата среда за дечицата ни. Ако мога в събота да пусна тези тромбофилии ще го направя, ако не - ще се надявам аспирин протекта да е достатъчен до другия петък.
Съжалявам, че може би аз станах причината с моите питания да отворим темата за плацентарните, неупогена и прочие.
Извинявайте!
Надявам се наистина в темата да цари вече само положителна емоция и да се радваме на бременността си и най-вече да се молим Бог да закриля нас и дечицата ни!

Извинявам се за спама, но използвам случая да се извиня на ХепиКали да реакциите ми в друга тема и за това, че не я разбрах какво е имала предвид. Малко закъсняло, но дано ми простиш!   Embarassed

На всички момичета желая само положителни емоции и радост от най-прекрасните месеци през живота ни!

Момичета, аз имам и друг проблем - вечер ми се гади, а не сутрин и тъпото е, че не мога да ям почти никакво месо. Гади ми се от него. Особено от пилешкото. Карам вечер на плодове. Само дето този дефицит на протеини не мога и с яйца и сирене да го наваксвам, защото и от тях не ми се приема нищо. Всеки ден ям ядки - сурови по 30 гр. поне - бадеми или кашу, но... Все още не съм повръщала, но аз се спирам и стискам и затова не искам да се насилвам. Дано няма проблем този дефицит.

Още веднъж поздрави на всички и според мен е най-важното да слушаме и се доверяваме на лекарите, с които сме в момента, макар и понякога да ни се струват странни предписанията им, защото ако се съмняваме няма да се чувстваме добре, съответно и дечицата в нас!

Поздрави на всички!
Мими

# 676
Освен ядки, можеш да пробваш да увеличиш и бобовите и пълнозърнестите храни. Под пълнозърнести нямам предвид пълнозърнест земел, както го интерпретира мъжът ми  Laughing, а кафяв ориз, жито, пшеничен зародиш.   bouquet Не си споменала да ти се гади и от млякото (прясно и кисело). Източници на протеини - много.

# 677
  • При вещиците
Моля ви се, нека в темата се върнем към бременелските ни проблеми след инвитро-има мами с малко опит има и такива с много и то горчив опит. Всячески бягам от теми, където се започват одите за величие на Надежда и не ми е приятно и тази да се превръща в такава. Дали имам причина? Да, имам! Тук няма толкова постове с пожелания за нещо, отколкото като се зачекне темата Надежда. А що се отнася за наблюдаващите ни лекари-ами всички имаме право да ги хвалим или не. Аз също се кефя на новата ми докторка (не е от Надежда), защото не иска да ме товари с лекарства и е резонна. Не иска и да си прави екскперименти.
Лек ден и растящи бебета.

# 678
  • Варна
Извинявам се за спама, но използвам случая да се извиня на ХепиКали да реакциите ми в друга тема и за това, че не я разбрах какво е имала предвид. Малко закъсняло, но дано ми простиш!   Embarassed

Оооо,  че то това беше преди 100 години, още даже не бяхме бременни май. Забравила съм го отдавна. Това са рисковете на интернет комуникацията. Аз по принцип рядко използвам "лигави" емотикони, прегръдки, целувки и т.н., та затова понякога постовете ми звучат доста сухо, та направо грубо. Всичко, което съм написала, е било с цел да помогна ако мога, защото съм минала  от там...
Месо и аз не мога да ям откакто съм бременна. Сега по-успявам да се насиля, но когато ми се повръщаше, само при мисълта за него и ми ставаше зле...  Sick Както ти е писала Estlar, наблягай на айрян, прясно мляко (задължително сварено), ядки... На мен също ми ставаше лошо повече вечер. Имаше период между 11-та и 13-та седмица, в който ми беше лошо по цял ден. И това гарнирано със зверско главоболие... Но мина. Сега все съм гладна и само от време на време имам главоболие, но се търпи.

Всячески бягам от теми, където се започват одите за величие на Надежда и не ми е приятно и тази да се превръща в такава.

Не мисля, че има такава опасност, Лили. По-скоро последните няколко страници са оплюване на Надежда и ода за величие на Сигридов, който от известно време НЕ работи в Надежда....  Wink

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 12:38 от HappyKali

# 679
Момичета, аз имам и друг проблем - вечер ми се гади, а не сутрин и тъпото е, че не мога да ям почти никакво месо. Гади ми се от него. Особено от пилешкото. Карам вечер на плодове. Само дето този дефицит на протеини не мога и с яйца и сирене да го наваксвам, защото и от тях не ми се приема нищо. Всеки ден ям ядки - сурови по 30 гр. поне - бадеми или кашу, но... Все още не съм повръщала, но аз се спирам и стискам и затова не искам да се насилвам. Дано няма проблем този дефицит.

Мимка - не се шашкай за месото. Временно е и ще отмине. От няколко дни като е по-хладно вече ми се посяга към мръвките. До онзи ден можех да живея на праскови, мюсли и сладолед  Peace

И аз имам леко вечерно гадене, но е много слабо и не смея да се оплаквам  Whistling

Кали - много си напреднала  Hug

# 680
  • Варна

Hug Липсвате ми някои от "онази" тема...
Откакто го усещам съм една идея по-спокойна, ама не ме подминават и лоши мисли де.

# 681
  • София
naskomimi, ти ако имаш проблем аз какво да кажа  Mr. Green Продължавам да ям картофи, хляб и ябълки - това ми е менюто.
Всичко червено отива по спешност във WC - домат, цвекло, морков, домашен сок + краставици, чушки, праскови, некатарини, ориз, кисело мляко, а месо не съм поглеждала от края на м.май  ... Дълъг ми е списъка, но това е положението Simple Smile

# 682
Тите залагай сега на жълтото  Joy Joy Joy Joy Joy може това да е цвета който да харесва Бандитчето Simple Smile

Мими резултатите от тромбофилиите излизат за не по-малко от 10 дена. Така че при всички положения ще пиеш аспирин докато излезнат резултатите. Все пак това са генетични изследвания и те стават по-бавно.

# 683
  • София
за храната да си кажа и аз, изкарах първитя 4 месеца на праскови, краставици и диня.
после съвсем кратък период с нормална храна и след това зверска диета заради гд.
всички лекари ми казваха че детето си се храни както трябва, липсите биха се отразили на мен.
ама в крайна сметка не усетих да ми се отрази никак.

# 684

Hug Липсвате ми някои от "онази" тема...
Откакто го усещам съм една идея по-спокойна, ама не ме подминават и лоши мисли де.

Даааа, доста хора изчезнаха след сливането, на никой не му се четяха по 100 страници дневно чудения и вайкания за това дали ще и закъснее или не  Crossing Arms  От време на време прочитам, макар и вече да не се включвам често, напследък даже никак  Whistling

Сигурно е прекрасно усещането...чакам с нетърпение и  аз  Hug   Спирай вече с лошите мисли, ами се стягай, че бебето идва, няма за кога да се вайкаш  hahaha

Утре ще съм на лекар за контролен преглед, най-вероятно ще ми е последния при д-р Калчев и след това вече ще ме насочат към женската консултация. Мисля да направя две ФМ - една при д-р Сигридов и една при доц. Карагьозова и съм записала съответните часове за другата седмица.

# 685
Момичета, не се притеснявайте за храната. Аз повръщах зверски първите 4 месеца, сега само сутрин и вечер  Crazy. До момента съм свалила около 5 кг. Аз пък съм обратният вариант - мога да ям месо до пръсване, но виж видя ли само плод или зеленчук  Sick А обожавам всякакви плодове и много ми се яде, но уви.... Въпреки това бебето си взима каквото му трябва  Grinning

# 686
Днес съм на лекар да се запиша на ЖК. Нямам търпение да видя дали всичко е наред. Искам да си имам видеозон в къщи и да гледам всеки ден дали всичко е наред

# 687
Здравейте мамчета, не съм редовна в писането, но в четенето да Simple Smile . Мислех да се включа по темета с молекулите, но после сметнах че има много по важни неща, като например факта, че днес ми е първият ден от 30-та седмица или с други думи цел номер 3 -постигната  Praynig. Михова ми постави цел номер 4-ри и това е 34-та седмица. В тази връзка и кратък отчет от преди няколко дена. Мишоците са добре, той е 1600 гр., а тя е 1490 гр., шийката се държи, плацента първа степен на зрялост и като цяло всичко изглежда ок, остава само да стискам кълките още малко  Laughing.
Искам и да ви попитам нещо, едно безсъние ме мъчи напоследък. Събуждам се около 2:30ч. и така кукуряк до 5:30ч. После задремвам пак за около час, а резултата е главоболие и цял ден се чувствам като парцал. Мислите ли, че това е нормално и вие имате ли такъв проблем със съня?
Благодаря ви предварително за споделеният опит   bouquet

# 688
Днес съм на лекар да се запиша на ЖК. Нямам търпение да видя дали всичко е наред. Искам да си имам видеозон в къщи и да гледам всеки ден дали всичко е наред

Хахахаахаххаха ако искаш вярвай, след положителния тест това ми беше основно желание. С момичето с което вървим абсолютно заедно като седмици се шегувахме, че ще търсим в olx. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

beellaa за безсънието нищо не мога да ти кажа, но пък ти стискам палци за цел номер 4, че даже и да я подминеш Peace

# 689

Хахахаахаххаха ако искаш вярвай, след положителния тест това ми беше основно желание. С момичето с което вървим абсолютно заедно като седмици се шегувахме, че ще търсим в olx. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

beellaa за безсънието нищо не мога да ти кажа, но пък ти стискам палци за цел номер 4, че даже и да я подминеш Peace

Майтап, майтап, ама има домашни уреди за слушане на тонове...

Стискам палци за цел 4!

Общи условия

Активация на акаунт