Забременели след инвитро - тема 13

• 53 787
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Хубаво е още от преди раждането да се подготвят зърната и да започнете да ги мажете. Аз започнах около месец преди раждането с крем Гармастан и никога не изпитах болка или разраняване при кърмене със сина ми.
Втвърдявания на корема имам и аз често, но като твърда последователка на Сигридов не смятам да пия каквото и да било. И 1-вия път беше така и родих с планиирано секцио в 39 г.с. , а ако не беше седалищно, щях и да го пренося докато го чскам да тръгне сам сигурно...

# 706
Здравейте, едва-едва се примъквам във вашите редици и все още със страх. В 10-та седмица съм след икси в щерев. Имам и едно детенце на 5г. Да питам има ли някой като мен безкрайно отпаднал, с причернявания, почти не мога да стана от леглото.. Може да е от дуфастона и утеогестана,които ще пия до другата седмица..

# 707
  • Варна
Здравейте, едва-едва се примъквам във вашите редици и все още със страх. В 10-та седмица съм след икси в щерев. Имам и едно детенце на 5г. Да питам има ли някой като мен безкрайно отпаднал, с причернявания, почти не мога да стана от леглото.. Може да е от дуфастона и утеогестана,които ще пия до другата седмица..

Hug Добре дошла! Как те разбирам само за плахото престъпяне в темата... И аз бях така и даже в следваща тема не се записах, но всичко ще е наред, ще видиш.
От Утрогестана и Дуфастона ти е така зле. Като ги спреш, ще се нормализират нещата.

# 708
  • София
 buritu , добре дошла и безпроблемно до финала да я караш Simple Smile

То май всички със свито сърце се записваме. Бела ме канеше да дойда в темата, а аз и казвах, че е рано още Simple Smile
Но като гледам момичетата, които са на финалната права и си казвам, че всичко ще е наред Simple Smile

# 709
  • При вещиците
Буриту, добре дошла и успех до термин. Всички сме били плахи и невярващи отначало. Аз започвам да вярвам едва сега като гледам бебешкото легло и големия корем, от който не мога да се обърна.
Дандиела, четох и на една лекция говориха, че ходенето без сутиен из къщи (аз не мога навън да ходя без сутиен) е достатъчна подготовка. Да не се мажат, дърпат, чопкат и т.н. излишно зърната. Аз засега съм добре и на 2-3 дни минавам с кокосовото кремче за тяло през зърната.

# 710
Момичета, имам едно питане към мамите с опит. Наскоро братовчедка ми ми даде кошче за кола - много симпатично като дизайн, но нещо ме смути. Въпреки че е за новородено, на мен ми се вижда много голяма извивката за гръбчето вътре. Трябва ли да купувам допълнително някаква приставка, за да не се изкриви гръбначният стълб на бебчето?
И още един въпрос. Кой повивалник е по-удобен - мекият или твърдият? Сега ми изникна и още едно питане - напоследък много чета за синдрома на плоската глава при бебето, която се получавала от дългото му лежане по гръб. Вие купувахте ли някакви специални възглавници /има едни с мемори пяна/?Ще се радвам да споделите вашия опит...

# 711
  • Бг
Рядко пиша в темата, но ви чета редовно.
Франи, на мен също ми беше дадена кошница за кола, с голяма извивка. Аз до третия месец не смеех да сложа малкия в нея. След това си го приспособих като сложих едно одеалце в една калъфка, и така да се каже "омекотих" извивката, за да не е толкова голяма. Получи се чудесно. От шестия месец си го ползвам без направеното подобрение. За повивалниците мнение не мога да дам, т. к. не съм ползвала. А колкото до възглавниците от раждането, а и до този момент не ползвам. Знам, че е хубаво да не се слага възглавница до годинката.

# 712
Франи, ние купихме специални подложки за столчетата заради извивката. Доста изправят положението, става си легнало. Подложка за столче за кола.
http://promocii.bg/universalna-podlojka-za-stolche-za-kola-lorelli

# 713
  • Пловдив
buritu добре дошла Hug Аз днес ставам 11 седмица + 0, така че вървим заедно към ревлив финал през април  Simple Smile
*Franny* за кошчето, нашето е с подложка за новороденото, но и на мен винаги ми се е струвало доста превито. Повивалници имах и двата. Твърдият ползвах до определен месец, на самата кошара го слагах и сменях памперси. Мекият го ползвах навсякъде, на спалнята, на трапезарийната маса ... За главичката ме посъветва още в началото свекърва ми да го слагам всеки път на различна страна обърнат, т.е. редувахме ги, а зад гръбчето му слагах пеленка на руло, за да не се обърне по гръб и не е имал този проблем.
Момичета, аз както и предната бременност направих бъбречна криза. Док. веднага пусна изследвания и се появиха левкоцити в урината. Всичко друго е наред. Сега пия уринал акут по 2 на ден и забелязох, че и предната бременност съм го пила. Майка ми припомни, че тогава за три дни съм се оправила, а дано и сега, че е ужасно.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 08:24 от >> kleo <<

# 714
  • София
Buritu, Добре дошла, дано със спирането на лекарствата да отшумят неразположенията ти!
Лили, с тия наедрели гърди как ср ходи без сутиен?!  newsm78 Не съм го срещала това за немазането преди раждане, но каква е логиката да се мажеш и то без отмиване на кремове, когато бебето суче, а да не можеш да си омекотиш и подготвиш зърната преди това? Иначе чопленето е ясно... Все пак от всички проблеми с кърменето, само този с разранените гърди и болките не ме сполетя.  ooooh!
Франи, бях купила само мек повивалник и върху него слагах бархетни пелени, които сменях ежедневно, а за спането на страна също имах специални меки приспособления, но ги ползвах май само първия месец-два. Редувах страните, но през ноща го слагах на страната към мен обърнат, за да го виждам, а през деня компенсирах на другата. Сега ще си купя тази подложка за столчето за колата, че тогава нямаше. Simple Smile
Клео, бързо да отмине кризата!  Hug

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 07:45 от Dandiela

# 715
Аз след вчерашния преглед доста се успокоих. Видях го как се движи, маха с ръчички и краченца. Направо ми се обърна света от щастие. Не знам какво ще правя като започна да го усещам.

# 716
Момичета, някой имал ли е белтък в урината и еритроцити? Аз съм в 12 г.с. и от три-четири дни имам болки в десния бъбрек. Той ми е опериран още като дете и по принцип ме наболява от всяко нещо, но снощи забелязах кръв в урината и изхвърчахме към болницата.  От спешния ни пратихс в патологична бременност, а там реакцията беше: Бременна...Аууууу ин витро! След резултатите от урината доктора каза, че освен да ми пуска болкоуспокояващи системи друго не може да направи и ми препоръча да се прибера и да пия 3 пъти по 1 нош па. Но аз така или иначе пия тогава каза да пия 3 пъти по 2. Ще бъда благодарна, ако някой е имал подобе опит да сподели.

# 717
Панда, според мен се прегледай при нефролог. Трябва да се отхвърли инфекция и/или бъбречна криза и да се оцени как функционират бъбреците (отново според мен). Доц. Джераси в Александровска преглежда много бременни, така че със сигурност ще е наясно какво да те прави. Аз винаги съм ходила при нея. Някакви оплаквания имаш ли?

# 718
Панда, според мен се прегледай при нефролог. Трябва да се отхвърли инфекция и/или бъбречна криза и да се оцени как функционират бъбреците (отново според мен). Доц. Джераси в Александровска преглежда много бременни, така че със сигурност ще е наясно какво да те прави. Аз винаги съм ходила при нея. Някакви оплаквания имаш ли?
Имам болки в десния бъбрек и предполагах, че съм понастинала или пък е от разрастването на матката. Това до снощи. Днес като че ли урината ми е по-светла. Пуснах и стерилна за всеки случай. Моля се да е песъчинка. Лошото е, че съм от Бургас, а тук няма голям избор на нефролози, но ще трябва да отида.

# 719
  • Пловдив
Пандичка и аз съм с бъбречна криза вече трети ден. Вчера в изследванията показа в серологията 15/20 левкоцити, ед. еритроцити и еп. клетки. Докторката ми изписа уринал акут по 2 на ден и днес вече имам чувството, че има някъкво подобрение. Предната бременност пак изкарах една такава криза. Дано бързо да се оправим.

Общи условия

Активация на акаунт