Любители на Котки Тема 97

• 61 020
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Ms Smarty Pants, Мъртичко никога не е храчил косми, не е повръщал такива и пр.

Аз пари за котка не давам.  Blush Дано не обидя някого. Вече и за куче не давам, откакто имам три порода Прекрасна, за която винаги са учудени, че са с родословие "много дълго и смесено". Единият е 50 кг. мъжкар. Другите са някакви късокраки кремвиршки, но толкова красиви, че се чудиш, вярно ли, аджеба, си нямат порода.
Благодаря Касита!Вече 3 години се учим в движение и успяваме (май,дано...) но аз да си питам  baby_neutral
И аз пари за животни не давам - има достатъчно нещастни сладури в приюти и на улицата,които чакат Своя човек.

# 331
anesy, много обичам да разказваш на Мърфи. Наскоро питах за теб. Не те бях виждала в темата.
За цистона разбрах, но въпросът беше може ли ей така, без налични проблеми, да се дава. Моят котарак пикае доволно когато яде консерва. Явно марката, която вземам, е с голямо съдържание на вода. Когато яде суха пишка значително по-малко.

За топките косми - и пиратЯ не вади топките по този начин. И аз съм се чудела как така.

Породите... не обичам нищо, което се наслаждава на всеобщата любов - породисти свръх красиви животни. Те и без това си имат премного от вниманието и обичта на хората. Лично за себе си отдавна съм забелязала, че предпочитам помиярчета, кьопави и смотани животинки. Забелязала съм у себе си същото отношение и към децата - не обичам ангелчетата около които всички припадат от умиление. Винаги съм обожавала аутсайдерчетата. Например дебелите дечица. Embarassed На останалите има кой да им дава любов, нЕма да съм аз.

# 332
Цистона винаги действа диуретично, затова не го препоръчвам за постоянна употреба, но е за предпочитане да се дава периодично ,така както например ветовете препоръчват храната  уринари да се дава периодично, но не за по дълъг период от шест месеца.
В храната Уринари има много натриев хлорид , който кара котетата да пият повече вода и от там да пишкат повече. Докато  хапчето Цистон е с някакви хималайски  лечебни билки и въздействат магически:)
Затова мах 5 дни по 1/2 таблетка периодично през шест месеца за профилактика е най-добрия вариант вместо ветеринарна храна Уринари!
Но това при условие, че храните котетата си предимно с гранули.

А за Мърфи мога да ви разказвам дълго и продължително , толкова много спомени имам, че нямат описване. Учудващо е че още се държи геройски въпреки неговите натежали години..

# 333
На колко години са котетата ви? Мърфи ли е баткото в темата? Simple Smile

# 334
Моите са още мънички, сравнително - на 1,5 и 2,5 годинки.
Вашите почнаха ли да си сменят козината?

# 335
Мърфи ще навърши, ако е все още държалив 20 години идната пролет. Но силно се съмнявам защото тая бактерия Клебсиела обърка плановете ми за рекорд на Гинес...Шегувам се:)

А относно смяната на козината това лято става нещо уникално с козината на стареца. Тъй като го подхранвам със всякакви подсилващи лечебни храни и винамини, козината му въобще не опада а стана лъскава и пухкава , все едно си имам млад левент у дома , ама не чак толкоз пъргав Simple Smile)

# 336
  • Варна
Относно козината Късметка май и тя се пооблича вече, храним я с Проплан за кастрирани котки и в последните дни я заглеждам къв пух става пак. Малко и надебеля май ама на ваксината ще се изтеглим, козина обаче определено има от есенната колекция  Hug

# 337
Мърфи ще навърши, ако е все още държалив 20 години идната пролет. Но силно се съмнявам защото тая бактерия Клебсиела обърка плановете ми за рекорд на Гинес...Шегувам се:)

А относно смяната на козината това лято става нещо уникално с козината на стареца. Тъй като го подхранвам със всякакви подсилващи лечебни храни и винамини, козината му въобще не опада а стана лъскава и пухкава , все едно си имам млад левент у дома , ама не чак толкоз пъргав Simple Smile)

Много ми е мило и на мен да чета за Мърфи.

Да те питам за Цистона- моят Мърти е на година и два-три месеца /Барелина, отговорих  Simple Smile/ да взема ли от сега да започна да го профилактирам?

# 338
Ето това преведох от листовката на  Цистон!

Цистон има противовъзпалителни и диуретичен ефект при бъбречна болест. Съдържа растителни екстракти /хималайски билки/, които са отговорни за действието на лекарството. Диуретика и противовъзпалително действие се свързава с повишено кръвоснабдяване на бъбреците и пикочните пътища. Благодарение на билките е налице намаление в урината на  калций, оксалова киселина, хидроксипролин, като по този начин се намалява вероятността на образуване на седиментни кристали  в пикочната система. Цистон разбива пикочните камъни , премахва лепене на фините частици от камъни, пясък и кристали, както  и допринася за отстраняването им от организма. Под влияние на Цистон се наблюдава разпадане на камъни, което води до омекване и деминерализация.
Цистон има  маркирана антимикробна активност, особено срещу грам-отрицателни организми (Klebsiella SPP., Ешерихия коли). Лекарството има спазмолитично действие, с което се улеснява състояние на пациента на дизурия
Тази билка пък (Saxifraga ligulata) намалява дразненето на отделителната система, стягащо и диуретик, се отразява съотношението камъните кристално колоидно, предизвиквайки тяхното унищожаване и разтваряне.
 А тази билка в състава му (Rubia cordifolia) съдържа  киселинни гликозиди, които са в състояние да се разтвори оксалат камъни на пикочните пътища и предизвикват отделянето им от организма. Има диуретично и кръвоспиращо действие . Силно препоръчвам лекарството когато сте имали интервенция с катетър за отпушване на кристалчетата!
(Cyperus scariosus) осигурява антибактериален ефект на лекарството върху отделителната система. (Achyranthes Aspera) притежава спазмолитично и диуретично.
 (Onosma bracteatum) намалява дразненето на лигавицата на пикочния мехур, има противовъзпалително, антимикробно, антисептично и диуретично действие. Разширява временно пикочния мехур и облекчава  затруднения при уриниране и спастични болки).
 (Vernonia Cinerea) е в сила за затруднено уриниране, пикочните пътища и пикочния мехур спазъм.

Невероятно е дествието му нали?! Все едно го е забъркала най- добрата вещарка! Аз го тествах на Мърфи заради Клебсиелата и му давах 1/2 от хапчето. Не знам дали помогна защото след това не съм го го водила да му вземат пак стерилна урина от мехура , че му е голям стрес.. Това което се получи като ефект - е че се поуспокоиха нещата при него.
Но от всичко преживяно покрай неговите проблеми силно вярвам в билколечението.

# 339
# 340
Аз лично съм пила Цистон за пясък в бъбреците. Ще взема и за Оли.
Момичета, нека не делим животните на породисти и не.
Оли си почива. Докторът е казал, че ще се изходи. Не е страшно. Даде ни един пауч да го разхлаби. Дано се оправи момченцето ми.

# 341
Нашето коте спи Simple Smile

# 342
Аз лично съм пила Цистон за пясък в бъбреците. Ще взема и за Оли.
Момичета, нека не делим животните на породисти и не.
Оли си почива. Докторът е казал, че ще се изходи. Не е страшно. Даде ни един пауч да го разхлаби. Дано се оправи момченцето ми.
Глупаво е да говорим за породисти или не животни. Напълно съм съгласна. Нашата Мойра беше най- прекрасната котка на света, въпреки, че едното и оченце беше малко по- светло оранжево от другото и да, беше персийка, но не с родословие. Не бих я заменила за никоя друга, но съдбата реши друго. А тези, уличните винаги съм ги обичала, храня, лекувах наскоро дори едно коте, но не бих причинила нито на него, нито на себе си да го затворя в апартамента. На предишната си работа гледахме мама Краси и всичките котенца, с който ни "ангажираше" редовно. Дори Гаро, от първото котило, е при брат ми от 10 год.Прекрасен риж котарак. Просто един ден малкото котенце се качи в колата му и той не можа да му откаже  Grinning Така, че за всеки човек си има котка, въпрос на избор  Wink

# 343
Е, породата си е порода, няма нищо лошо в това. Някои харесват едно, други - друго. Това не е укор.

Hunny, ще се оправи, не се тревожи. Лошото е, че човек не знае вече какво да мисли, какво да прави с храните. Бизнес, комерсиализиран като всеки друг.

Пък аз казвала ли съм за един много странен навик на пиратя - обича да дъвче коса. Ей голям зор. И включва мъркането на трета докато дъвче.  newsm78

# 344
Мъртока е същият. Ходи при децата и им дъвче косите, а после започва да прави опити да ги облизва/почиства по главите.

Общи условия

Активация на акаунт