На море в Турция - тема 39

• 133 706
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ами Външно министерство на Турция е записало на сайта си: You are kindly advised to have a travel document/passport valid for at least 6 months as from the date of your arrival in Turkey.

http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa

Друг е въпросът, че не правят проблем ако паспортът изтича по-рано, (особено при групови пътувания) но това вече е на отговорност на пътуващия.

И все пак любезно съветват, а не задължават, но.... Почти във всички страни имат подобно изискване, но лично съм пътувала с паспорт със срок на изтичане по-малък от изисквания, в случаите когато е безвизов режим. Когато се полага виза, вече е друго....  Peace

# 241
Някой има ли мнение за тези два хотела, уж прегледах първата страница на темата, но не видях коментари за тях?

Pegasos World Side
http://www.nazar.se/hotell/pegasos-world/

Pegasos Resort Incekum
http://www.nazar.se/hotell/pegasos-resort/

Общо взето колебанията са между тези два хотела и Aqua Fantasy Kusadasi http://www.nazar.se/hotell/aqua-fantasy/. Критериите са: хотелите да са на плажа, аll Inclusive и да има аквапарк. И трите отговарят на тези изисквания, Aqua Fantasy е с най-хубав аквапарк, но прочетох, че плажът не е добър, пясъкът е като кал. Другите два имат по-хубава плажна ивица, но аквапарковете не са нищо особено. Също така се притеснявам, че в Aqua Fantasy допускат и външни лица в парка и сигурно ще има доста опашки за пързалките....

# 242
Diana don,много точно мнение. Категорично задължително изискване няма. Не задължават, а предупреждават. Говорих с вяколко тур. Агеннти от различни ТО и ТА по въпроса и мнението им беше същото. Казаха за пътували вече с изтичащ по рано от шест месеца паспорт, че не са имали проблеми на границата. Последно ми каза момичето като доплащах преди седвица, че няма такова изискване, важнож е да е валиден. Сестра ми заминава в неделя с изтичащ през януари паспорт, ще кажа ако не е преминала границата. А иначе всеки си преценява на кого да вярва.

# 243
  • Бургас
Получих мейл от Посолството на Република Турция в София:
"Български граждани могат да пътуват до Република Турция до валидността на международните им паспорти".

# 244
  • Резерват "Северозапад"
Ха точно така  bouquet! Едно към едно ми отговориха и на мен по телефона днес Wink.

# 245
  • Варна
Здравейте. Оплаквам се . В събота заминаваме за Анталия с полет от Варна. Полета беше за 7.50 сутринта.  Сега ми се обадиха от Астрал Холидейс, че полета се променя за 17.10. Така губим целия първи ден . За последния часа  си остава - тръгване от Анталия в 10.30. Първия и последния ден са згубени. Бясна съм. Резервацията ни е от май месец.

# 246
  • Русе
Здравейте и моя паспорт изтича в началото на януари,но в агенцията на Емералд ми казаха ,а и изрично е записано на 1-ва страница,че валидноста на паспорта е по-малка от 60 дни от последния дни на планирания престой на турска територия.На нас вчера ни се обадиха вече се приготвяме за път,утре живот и здраве потегляме.Мармарис ни очаква travel на всички приятна почивка

# 247
  • Бургас
Здравейте и моя паспорт изтича в началото на януари,но в агенцията на Емералд ми казаха ,а и изрично е записано на 1-ва страница,че валидноста на паспорта е по-малка от 60 дни от последния дни на планирания престой на турска територия.На нас вчера ни се обадиха вече се приготвяме за път,утре живот и здраве потегляме.Мармарис ни очаква travel на всички приятна почивка
Нури, приятно пътуване и още по-приятна и слънчева почивка.
В кой хотел ще сте?

# 248
Защо няма почивки до Текирдаг?
Скъпа Hugзащото не става! Ще ти пусна снимки от Текирдаа ( ако, не си ходила) и ще добиеш представа.

Не съм ходила , Ванюшче. Оня ден гледах една колежка постнала снимки от там, че и на плаж и на пазар......та затова запитах, пък и видях, че е близичко.
ОК Hug Значи имаш представа за града.

# 249
На всички заминаващи утре, желая: лек път; хубаво време и незабравими, приятни емоции.

# 250
  • Пловдив
На всички заминаващи утре, желая: лек път; хубаво време и незабравими, приятни емоции.
И от мен приятно изкарване на почивката ,а нашата е следващата седмица на 4.9  newsm44
Не остана !

# 251
  • Резерват "Северозапад"
Ние тръгваме в понеделник Heart Eyes!
Още не знам подробности - кога точно и от къде.

# 252
Ние тръгваме в понеделник Heart Eyes!
Още не знам подробности - кога точно и от къде.
Не можахте ли да промените резервацията да пътувате с личен транспорт.Ще чакам с нетърпение отзива ти за хотела  Heart Eyes

# 253
  Виждам, че тук се коментира опцията за смяна на автобусната програма и път с личен транспорт. Да ви питам какво е вашето мнение. Ние сме двама възрастни и пътуваме за първи път към Турция. Дали е по-добре да си останем с автобус или мислите, че пътят с кола като за първи път е ок?

# 254
  Виждам, че тук се коментира опцията за смяна на автобусната програма и път с личен транспорт. Да ви питам какво е вашето мнение. Ние сме двама възрастни и пътуваме за първи път към Турция. Дали е по-добре да си останем с автобус или мислите, че пътят с кола като за първи път е ок?
Ами всеки си преценява.Ние пътуваме с личен транспорт защото определено ни е по комфортно.Можем да спрем където пожелаем и колкото време преценим.Съпруга ми посмъртно не мога да го накарам да пътува с автобус.А и няма нищо притеснително  да  пътувате самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт