Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 157
  • 772
  •   1
Отговори
# 630
Болничните се "пишат" всеки вторник и четвъртък.Тогава е комисията.
Ако болничният ви е до 1во число,носите картона на 1ви.
Оставяте на регистратурата,а т еще ви кажат,кога ще е готов.
Ако съвпада с вторник/четвъртък е хубаво  преди обяд да го занесете.

# 631
Aхаа, мерси, Пепеляшка.
Значи има реален шанс да си занеса картата в четвъртък сутринта и да си получа болничния следобед.

# 632
  • София
А от коя седмица най-рано могат да почнат да издават болнични?
След като изтекат позволените дни от ЛЛ, после на телк ли ходите?

Скрит текст:
А има ли някой, който се следи при Славкова и е на НМХ, моля да ми пише на ЛС. Проучвам бъдещи нужди Simple Smile

# 633
Ако въпросната комисия във вторник и четвъртък е телк, значи да. За другото нямам представа,  тъй като за пръв път ползвам болничен, а съм в 7ми месец вече. Брайда, да не би да имаш хубава новина?  Flutter

# 634
  • София
просто си набавям информация как се процедира ако човек иска да почива цялата бременност  Peace  bouquet

# 635
Здравейте момичета, предсои ми второ раждане във Вита живот и здраве октомври и се чудех какво се случва с Дкц-то и по-скоро детския кабинет след местенето им. Важно ми е дали всичко ще се премести в новата им сграда или все пак ще останат педиатри на старото място. Ползвам ги доста често и ми е важно и за бебето, че с нашето джи пи е много сложно и ако мога бих ходила поне за ваксините във Вита. Ако някой има идея ще се радвам на всякаква информация.

# 636
Прочети 41 стр.

# 637
Здравейте момичета, предсои ми второ раждане във Вита живот и здраве октомври и се чудех какво се случва с Дкц-то и по-скоро детския кабинет след местенето им. Важно ми е дали всичко ще се премести в новата им сграда или все пак ще останат педиатри на старото място. Ползвам ги доста често и ми е важно и за бебето, че с нашето джи пи е много сложно и ако мога бих ходила поне за ваксините във Вита. Ако някой има идея ще се радвам на всякаква информация.

BrownieBG, може ли ваксините да се слагат от друг педиатър, не от ЛЛ? И на нас ни е много сложно с педиатъра, много трудно се намира добър, който работи със ЗК. Аз се уговорих с една, но тя беше болна, не ми вдига... И аз бих ходила във вита на частно. Дай малко инфо, ти при кой ходиш, доволна ли си?

# 638
Да може, когато ходих на училището за родители преди 2,5 г. точно това обясняваха, ваксините са безплатни, но се заплаща консултацията. Много харесвам две от педиатрите там, но за съжаление, щом се мести цялата сграда май няма да се получи, ако наистунс ще са околи мол Парадайз са ми доста далеч.Иначе май проблемите с  джи питата са навсякъде.Просто не ми е Ок да преглежда едновременно един пациент, да попълва документи за друг и да поставя ваксина на бебе, направо ако имам вариант веднага я сменям, но ще видим трудно се намира добър такъв.Не че във Вита не се чака, но поне досега са били доста адекватни по отношение на диагнози и лечение.Късмет на всички, за които раждането наближава, на мен тъй като ще ми е за втори път и знам какво да очаквам съм доста по-спокойна сега, дори и за сградите ми е все едно, персоналът е същият  така че....здрави и пухкави бебчета на финала и това е най-важното.

# 639
мерси, пропуснала съм тази важна информация

# 640
Да,за ТЕЛК говоря.
Първият болничен е 14 дни,след това почват по 30.Докато стане време за 45дни преди раждане.
Общо имаме право на 180дни болничен +45 дни преди термин.
Ако имаш 30дни болничен,след него остават 8 до 45 дневния...издават 8 ,след това пак отиваш за 45дни.
Дано ме разбирате! Grinning

# 641
  • София
така излиза, че няма как примерно от 7 седмица човек да е болничен, защото дните не стигат.
Явно тогава трябва телк, а с телк как се случва?  newsm78

# 642
така излиза, че няма как примерно от 7 седмица човек да е болничен, защото дните не стигат.
Явно тогава трябва телк, а с телк как се случва?  newsm78
Общо са 225 дни- 180 с телк + 45 до термин.
Грубо сметнато, ти трябва болничен след 12г.с.
Говори с джи пито,със сигурност има варианти-настинка или нещо подобно.
Другия вариант е да си пуснеш отпуска.

# 643
  • София
Благодаря за информацията Simple Smile
Тези 180 дни са от лекарска комисия, от телк са други (аз така знам), но знам и че трудно двват.
Сега поне съм запозната добре как се случва в болницата. Предполагам, че е обвързано и с пакета.
Ако все пак някой тук е бил в болничен от 6-7седмица, нека каже как е било Simple Smile

# 644
Пепеляшка, аз питах и в темата за болничните, ама гледам, че разбираш, да се консултирам и с теб, ако може, че да не оплескам нещо Simple Smile Както се разбра, ще ходя за 30-дневен болничен на 1ви юни, обаче моят 45-дневен преди датата за раждането трябва да започне на 24ти юни. Което значи, че задължително трябва да ги предупредя да не ми пускат 30 дни, а болничен до 23ти, (т.е. 22-дневен болничен) нали така?  newsm78

Брайда, питай и в тази тема Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 07:56 от commala

Общи условия

Активация на акаунт