Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 151
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
Пепеляшка, аз питах и в темата за болничните, ама гледам, че разбираш, да се консултирам и с теб, ако може, че да не оплескам нещо Simple Smile Както се разбра, ще ходя за 30-дневен болничен на 1ви юни, обаче моят 45-дневен преди датата за раждането трябва да започне на 24ти юни. Което значи, че задължително трябва да ги предупредя да не ми пускат 30 дни, а болничен до 23ти, (т.е. 22-дневен болничен) нали така?  newsm78

Брайда, питай и в тази тема Simple Smile
Разбирам аз,дръжки!😂
Моят болничен ще е готов утре.В сряда ще си го взема-би трябвало да е за около 10 дни,защото после почват 45.
Нищо не съм им казала.Те би трябвало да си правят справките.

# 646
Точно това се чудя, дали трябва да прикрепям някаква бележка с обяснения кога ми е термина и кога трябва да ми започне 45-дневния, че да не ми пляснат 30 дни и после да станат разни застъпвания, въобще не съм наясно  ooooh!. Все пак я имат тая информация в с-мата, но знам ли.. Ако се сетиш, пиши утре като си вземеш болничния  bouquet

# 647
Като си го взема,ще информирам веднага!😛

# 648
В моя картон сложиха една малка бележка с датата на термина, когато го занесох преди издаването на 45-дневния. На регистратурата знаят какво да правят, само ги предупредете. Също така, всеки път ми казваха (а сега и педиатърката), че болничен не може да се издава предварително, т.е. не може преди датата на края на единия да се издаде следващ. Но можете да си оставите предварително картона на регистратурата и да ви кажат кога ще бъде готов.

# 649
Здравейте момичета, предсои ми второ раждане във Вита живот и здраве октомври и се чудех какво се случва с Дкц-то и по-скоро детския кабинет след местенето им.
И аз се интересувам от същото. Получих тази информация:
Скрит текст:
Относно преместването: аз питах дали и ДКЦ-то ще се мести в новата сграда, тъй като си избрах и педиатърка там. Казаха, че ДКЦ-то остава в старата сграда, но и в новата сграда щяло да има педиатричен кабинет. Педиатърката каза, че все още не е решено дали ще се мести в новата сграда, дали ще остане в старата или ще преглежда и на двете места. Каза, че никой не е наясно все още   

# 650
Ясно, ще трябва да се чака значи...., но би било супер, ако поне ДКЦ-то остане.

# 651
Вече мога и аз да споделя от личен опит за обслужването във Вита. Днес в 10:10 св роди Никол, 3200гр., 50 см.
Постъпих в 04:30 с контракции на 6 мин., защото мм не издържа повече вкъщи. Посрещнаха ме много любезно, направиха ми преглед за разкритие и ме сложиха на тонове. Към 7 вече имах 6см разкритие и ми направиха впидурална упойка, след която просто ми просветна!!! В този период се смениха акушерките и ме пое Петя! Отново много мила. Славкова дойде към 8, но контракциите се бяха разредили и ми пуснаха окситоцин. Петя през цялото време ме следеше, галеше ме по корема, тя влезна и на раждането. Наложи се епизиотомия, защото при пълно разкритие контракциите спряха. А и аз явно не напъвах достатъчно добре. Забравих да кажа, че и анестезиолога беше много любезен, той ме успа, за да ме зашият. Като се събудих още в еодилна зала ми дадоха бебка и тпчно в този момент пуснаха и мм. Беше незабравим момент! После ме заводоха в моята стая, идваха да ме проверявят постоянно и да питат как съм. При първото ставане от кревата бях с друга акушерка, но ми изтече много кръв и ми прилоша, тя ме изми, облече и ме сложи да си легна. После и тя и Петя идваха да ме прояеряват и обгрижват. Благодарна съм на тези жени и разбира се на доктор Славкова от цялото си сърце!!! Беше ми наистина тежко, но с тяхна помощ всичко мина благополучно!!! Ако трябваше да избирам отново бих избрала Вита!
Дано не съм се отнесла и ме извинете за правописа, но ми е трудно с абоката.

# 652
Таткото няма ли право да присъства на раждането?
Кога отрязаха пъпната връв?
В смисъл,сложиха ли ти бебка на гърдите,без да е отрязана пъпната връв?

# 653
Таткото има право, стига да иска. Пъпната връв я отрязаха веднага и не ми дадоха бебчето, Защото мн кървях и ме приспаха веднага, за да ме зашият.

# 654
Аничка, честита рожбичка, да ти е жива и здрава Никол, да споделите безброй усмивки заедно  Hug Не ти е било лесно, но за щастие всичко е приключило добре ! Много бързо възстановяване ти пожелавам, да знаеш, че Славкова шие мнооого добре и шевовете ще зараснат за нула време. А обяниха ли ти защо си кървяла толкова много  newsm78
И да питам - звънна ли на Славкова преди да отидеш в болницата или от там се свързаха с нея?

Пепеляшка, тези неща се случват само ако ситуацията го позволява и изрично си казала, че ги искаш. Моята бебка ми я дадоха веднага да я гушна, но трябваше да ме шият (имах разкъсвания) и бях ужасно изморена, та я сложиха в легълцето до мен. Таткото не го исках на същинското раждане, пуснаха го почти веднага след като излезна мъничето и седя между нас докато ме обработваха и после заедно в стаята.

# 655
Commala, благодаря за хубавите пожелания  bouquet
Не ми казаха, защо съм кървяла толкова Confused
Преди раждането питах Славкова дали на нея да се обаждам или да идвам направо в болницата и тя ми заяви категорично първо да звънна на нея. Вече след като ме приеха и видяха, че няма да е скоро се бяха свързали с нея, за да не идяа толкова рано. Защото заради мм й се обадих в 4, като имах контракции 2:30 часа на 6-7мин, но като влязох да се къпя той ги засичаше и каза, че са на 2 мин. Затова избързахме с обаждането, но пък тук ми беше по-спокойно като следяха всичко.

# 656
Аничка, честита рожбичка, да ти е жива и здрава Никол, да споделите безброй усмивки заедно  Hug Не ти е било лесно, но за щастие всичко е приключило добре ! Много бързо възстановяване ти пожелавам, да знаеш, че Славкова шие мнооого добре и шевовете ще зараснат за нула време. А обяниха ли ти защо си кървяла толкова много  newsm78
И да питам - звънна ли на Славкова преди да отидеш в болницата или от там се свързаха с нея?

Пепеляшка, тези неща се случват само ако ситуацията го позволява и изрично си казала, че ги искаш. Моята бебка ми я дадоха веднага да я гушна, но трябваше да ме шият (имах разкъсвания) и бях ужасно изморена, та я сложиха в легълцето до мен. Таткото не го исках на същинското раждане, пуснаха го почти веднага след като излезна мъничето и седя между нас докато ме обработваха и после заедно в стаята.
А може ли той да пререже пъпната връв?

# 657
Аничка,бързо възстановяване!💐
От сега само положителни емоции ви чакат с Никол!🎉😘

# 658

А може ли той да пререже пъпната връв?

Никаква идея нямам, ще трябва да го обсъдиш с лекарката, която си избрала да те изражда.

Аничка, и аз помня, че така ми беше казала предния път, но да сверя часовника Simple Smile С тея прегледи веднъж в месеца, ми изникват хиляди въпроси докато ги чакам и като отида, забравям всичко.

# 659
Аничка, честито!!! Да ви е живо и здраво бебчо, много да ви радва. И аз живот и здраве ще раждам при Славкова, след месец ми е термина Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт