София, жк Младост - тема 25

• 82 573
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Обръщам се с призив към родителите, чиито деца посещават 9 ОДЗ Зорница. Така и така ремонта на градината ще започне към 14.09.2015, който се очаква да продължи 3 месеца. Предлагам да се съберем родители и да подготвим писмо с подписка до Директора, Община Младост и Кмета да се отпуснат още средства за ремонт и на двора, който е със стари съоражения и не е обезопасен. Сигурно това е единствената градина в Младост, където съораженията са ми набор  Simple Smile
Може пък и предизборно да отговорят положително на молбата ни и да зарадваме децата с прекрасни условия за игра навън.

Здравейте, искам да ви питам къде ще учат децата ви по време на ремонта? Знам, че градината е доста голяма и има много деца  Thinking

# 91
javamamba, ще разпръснат групите по другите градини в Младост. Доколкото разбирам идеята е всяка градина да поеме по 1 група.

# 92
  • София-Младост
Идвам и аз тук. И на мен ми е интересно какво ще правят със стария булевард до Хита.
Между другото, Американския ще изпищят, че са им спрели транспорта!
Копирано от ФБ, във връзка с протеста на живущите в Младост-2, които пряко ги засегна изместване на автобусните маршрути:
От Центъра за градска мобилност отговориха на жалбите така:

"В съответствие с новата организация на движението, общественият транспорт следва да минава през новоизградения участък. По старото трасе на булеварда от ул. "Александър Тодоров-Балан" до блок 202 в Младост 2 движението ще бъде еднопосочно с обособени паркинг места за метростанцията и не е предвидено преминаването на градски транспорт. В тази връзка Ви уведомяваме, че не е възможно възстановяването на автобусните линии 76 и 111 по старото трасе на "Александър Малинов".

# 93
  • София
Eeee!
Значи се връщаме в 1989та, преди да пуснат 76, когато се разхождахме до спирката на 306/сега и метрото/!
Новата спирка зад ХИТа е горе-долу на същото разстояние.
 #Cussing out

# 94
  • София
Ей това четох аз за протестите

Кметът на "Младост" Цвета Авджиева и нейният заместник Александър Лукаров, които присъстваха на протеста признаха за проблема. Те съобщиха, че в Столична община има постъпили десетки жалби от живущите.

На 2 септември в 18:00 часа има среща в общината, на която са поканени представители от блоковете и медии. Надеждата е, че ще присъстват и отговорни фактори от Столичната община. Защото на 1 септември диалог не можа да се получи - хората са гневни, а предложенията - меко казано несериозни.

Кметът заяви, че се обсъжда идеята за вътрешен автобус, койтто да минава през ул."Свети Киприян". Според протестиращите обаче посочената улица е много тясна за автобус.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/bulgaria/2015-09-02/zhitelite-ot-stolichni … gradski-transport

# 95
  • София
Тия луди ли са по Киприян!
Знаят ли там какво е сутрин заради Школото!
По едно време /половин година/ въртяхме там и е ужас.
Улицата тотално не е съобразена за колите от блоковете на нея, пък какво остава за автобус!

Благодаря за информацията.

# 96
  • София
Луди, да, по цялата глава. Точно на Киприян живя, та всичко ми е под прозореца, абсурдна история.
И не разбирам защо се налага, в крайна сметка, старата част на Малинов все още си е там, няма да я зарият я!

# 97
  • София
Зариха я вече - по-точно сложиха тротоар напряко! Shocked

# 98
  • София-Младост
А къде смятат да правят паркинг, нещо не си го представям...явно в горната част, защото до ХИТ са оставили една уличка.

# 99
  • София

Какво са направили???  Shocked  Joy Joy Joy
Божеее, жива да не бях  Laughing Ще мина задължително довечера да я нагледам тая хубавина  Laughing

# 100
ще набодат няколко блока там и готово  Mr. Green

# 101
Май няма да са блокове, а паркинг. Помня как говореха за отсечките на метрото и към всяка метростанция да се организира по един паркинг  newsm78
И аз съм на Киприян, това с автобуса ме разби  Crazy Да дойдат и да видят какво е положението. Ужасна несъгласуваност.
А ето и моя въпрос
Там, където е новия път, беше една поляна нали? Можеше това да е така желания паркинг, а стария път да се запази или разшири. Толкова по-удобно за всички! Това цялото преобразуване ми се струва разход на енергия и пари.  ooooh!
Скрит текст:
Когато се правят разни ремонти или строежи постоянно виждам едни сериозни и тъпи грешки. Нарочно ли е според вас или наистина говорим за невежество и липса на елементарна логика?

# 102
т. нар. "нов път" е бил планиран преди N на брой години и се виждаше   Peace

# 103
Да ги ползваме и ние от Младост 3,4. 

# 104
  • София
Момичета, кажете някое заведение в Младост с добър детски кът или място за търчане и игра, моля Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт