Хапчета за кожата (подобни на бирена мая)

• 2 550
  • 10
  •   1
Отговори
На 26г. съм и все още ме мъчи акне. Искам освен разните мазила да пия и някакви хапчета подпомагащи кожата, но бирената мая ми се отразява негативно. Можете ли да ми препоръчате и други за целта?

# 1
А имаш ли наднормено тегло? Проблеми с цикъла? Повишено окосмяване? Акнето може да е признак за повишени мъжки хормони и за заболяване - синдром на поликистозните яйчници.

# 2
Нито един от изброените симптоми нямам. Просто много мазна кожа на лицето склонна към акне. Като по рядко ми излизат по гърба и рамената.

# 3
Все пак е добре да си изследваш мъжките хормони. Peace

# 4
# 5
Това хубаво - и цинкът, и вит. А могат да бъдат от полза при акне, ако причината за акнето е недостиг на тези микроелементи. Но ако е повишен тестостерон, витамините няма да решат проблема.

Между другото, други две възможни причини за акне са непоносимост към глутен и/или към казеин. Дали има такава непоносимост може да се провери със спиране на тези храни. Първо примерно за поне месец се спира всякакво тестено - всякакви баници, сладкиши, панировки, макарони, хляб и т.н. Ако пъпките намалеят и започнат да се изчистват, значи е налице непоносимост към глутена, която се проявява чрез акне. Ако това не помогне, по същия начин за един месец минимум се спират всички млечни - прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал, готови ястия, съдържащи млечни съставки. И пак се следи как ще реагира кожата. Тези две вещества - глутен и казеин - често причиняват акне.

# 6
И аз съм пила Дермабион, но в съчетание с други неща, предписани ми от дерматолог. Като цяло за първи път има половителен ефект, но заслугата би трябвало да е комплексна

# 7
  • София
MSM, вид сяра. Но трябва да се започне с малка дозировка, защото може да засили акнето ако се прекали. Рибено масло, Герикапс.

# 8
  • Варна
И аз съм пила Герикапс. Peace

# 9
Пила съм Геритамин, но съчетано с други неща изписани ми от дерматолог.

# 10
  • вятър в маслините, вятър над хребета
По препоръка от форума ям конопено семе и кожата ми доста се подобри.

Общи условия

Активация на акаунт