Грижи за косата – Тема 97

• 92 888
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро!
честно да ви кажа, и с фризьорката говорих, професионалната козметика е в пъти по добра за мен....също купувам и от аптеката, откакто оставих дрогерийната козметика и лице и коса са в добро състояние....
Моята фризьорка ми поръчваше преди Керастаза шампоани и маски, с протеини, с арган, с билки, до сега един лош не съм видяла.....и наистина парите са им много, но като сметнеш галямата разфасовка излизат на добри цени, не като Керастаза hahaha
Така че ще ползвам месец, два Керастаз, после пак от фризьорката....и така...да има разнообразие.... Simple Smile

# 361
  • Толбухин
Здравейте момичета, искам да ви попитам някой ползвал ли е Matrix Oil Wonders, аз вече го поръчах но да питам.

# 362
  • Пловдив
Незнам дали ще ви е много от полза, но реших да си напиша моя опит с билковата боя.
Аз от началото на годината някъде реших да я правя с къна, защото вече почнах да имам бели косми, които не са кой знае колко, но все пак се виждаха и този вариант ми се видя най-щадящ за косата. И след дълго ровене в интернет намерих как да се смесва къната с амла и касия, за да не ставало мно червен цвета и така се правех до септември през около месец и нещо. Но явно нещо не уцелвах всеки път да я правя една и съща консистенцията и ставаше различно, затова си взех една билкова боя. Взех я светло кестенява, въпреки ме моята естествена е по-скоро кестенява или тъмно кестенява, но беше страх да не стане пък много червена. Намазах се и след 3 часа като я измих стана много готина, има червеникав отенък на слънце, но иначе си стои като кестеняво, придоби изключително голям блясък, покри всичките бели косми (те станаха тъмнорижави, но както казах по-горе те не са много и няма проблем за разликата с другата коса). От тук нататък за мен вече е ясно какво ще използвам

# 363
*Padme*,коя билкова боя използва?

# 364
  • Пловдив
nelss взех тази http://www.hennafox.com/product/114/bilkova-boya-za-kosa-svetlo- … enyav-tsvyat.html
Моята коса е около раменете като дължина и ползвах само половината пакетче.

# 365
Момичета ако има тскива които са си правили омбре или балеаж на тъмно кестеняво-с какъв цвят ще е подходящо да се направя?Че много съм се навила.Много ли ще ми изтощи?Кисата ми е в доста добро състояние и се чудя.И аз отдавна съм мераклийка на Керастаз,но не смея да поръчам заради проблемен скалп,че не ми ли понесе ще е лошо,а е скъпичък.В момента съм с Клорсн и Юсерин.

# 366
  • Стара Загора
Мис щом като скалпа ти е чувствителен има голяма веротност Керастаз да не ти понесе.На мене лично много ми пресушават скалпа.Поради тази причина редувам с други шампоани и другото, което е правя е преди да използвам Кереастаз да втривам малко от виатлизиращото масло на Кхади в скалпа.

# 367
  • София
Викче, според мен маската Денсифик ще ти дойде малко силна, в комбинация със шампоана. Те са протеинови и са доста силнички. Обаче едно основно нещо - след маслена маска, не слагай протениов шампоан. Маслата затварят катикулата и запазват влагата в косъма, а с протеновият шампоан я отваряш наново. След маслена маска - хидратиращ шампоан  Peace

Керастаз иначе са ужасно икономични, то с две капки се разпенва цялата коса, буквално. Особено пък наще перушини  Laughing Аз съм им фен, особено на Нутритив серията и на Олео Релакс ... Прелест са просто.

# 368
  • Cyberspace
А дало мога да намеря подобна билкова боя по магазините или аптеките? Не ми се чака да поръчвам, защото днес като си измия косата и нахлепам една маслена маска... Ще изпада цвета и ще стане съвсем на нищо сигурно. Иначе сега като се загледах, цвета ми не е толкова зле, но ще изпада...

# 369
Вивка Heart Eyes, ама аз след маслена маска, след отмиване естествено слагам протеинов реконструктор. Това грешка ли е тогава? Замисли ме сега. Или имаш в предвид да не отмивам с протеинов шампоан. Аз останах с впечатление, че преди протеина е хубаво да се направи хубава хидратация с маслена маска например.

Аз и нутритив серията на Олео Релакс ще пробвам (абе всичките искам да пробвам), ама да не стана перушинеста с нея. Такива дето са за мека коса, лъскава коса и т.н.не са за мен.

# 370
  • София
Викче, може и да станеш да ти кажа. Още е рано. Напротеинчи я косата хубаво и тогава вече може да редуваш. Затова и Денсифика ти се отразява така добре, защото косата ти има нужда от протеин в момента. В един момент ще започнеш да я чувстваш суха и изпръхнала, това е сигнал, че си я напротеинчила достатъчно.
За реконструктора - ами хубаво е да го слагаш след протеинови продукти, защото след хидратиращи косъма е затворен и реално този протеинов реконструктор отива на вятъра, нищо не се поема от косъма.  Hug

# 371
Оф аз защо пък разбрах, че след маслена маска, мога да ползвам протеинов реконструктор Blush.

Пак не съм вдянала в крайна сметка Embarassed. Че кога да го ползвам тогава? На второто ми миене през седмицата не слагам нищо. Само шампоана и балсама си съм решила да ползвам. Освен тогава да го ползвам тоя реконструктор. Аз даже и не съм сигурна какъв ми е шампоана. Не говоря за новия Керастаз. По принцип реших да ползвам един Nioxin има тук за разтеж на коса. Та него ползвам от няколко месеца. Виждам в съставките има протеин, но силен ли е слаб ли е, няма как да разбера.
Значи, че ми е протеинов шампоана и балсама?

# 372
В указанията за протеинови терапии от другата тема пише следното:

"Начин на употреба:

Подготовка:
Желателно е преди да прибегнете до протеина да сте се уверили, че косата ви не е имала нужда просто от сериозно подхранване. Като подготовка за терапията направете подхранваща серия, и ако след нея взе още смятате, че имате нужда, преминете към терапията. Непосредствено преди нея може да си направите домашна маска с кокосово масло ( обилно кокосово масло в корените и дължините, за поне 1 час), но е е задължително.
Измиване старателно с шампоан. Важно е шампоана да не е прекалено силен – косата не трябва да ‘скърца’ -  но не трябва и да е прекалено мек и да не я измие. Не се завъшва със балсам.

Нанасяне:
На подсушена с кърпа, влажна коса, обилно се нанася както в корените, така и по дължините. Изчаква се указаното на опаковката време (това време може и да се увеличава за по-добър ефект, но само след като сте ползвали продукта и сте сигурни в реакцията на косата си спрямо него,  за да не се стига до предозиране) .Може да наблюдавате втвърдяване (в зависимост от силата на конкретния продукт – колкото по-силен, толкова по-твърда може да стане косата) -  не се стряскайте, нормално е, не се опитвайте да решете или преподреждате косата. Може да използвате и сешоар на топла степен или топли кърпи, за да проникне по-бързо и по-добре продукта.
Следва измиване обилно с вода, без шампоан. Уверете се , че много хубаво сте  отмили продукта. Това е момента когато може да се сложи по желание някакъв продукт който ще подобри Ph то и порьозността (?) на косъма и след това боята ще поема по-добре и по-равномерно. Такива продукти са Wella's regenal ; Revlon's Roux Porousity Control примерно. Без него боята пак ще ‘хваща’, такъв продукт просто подобрява крайния резултат. Следва дълбоко подхранване."

# 373
Таня   bouquet аз май точно това съм чела, че за това така правя, но забравих къде съм го чела това. Явно там от където си го и цитирала. Правя маслена маска, стоя с нея цяла нощ, на другия ден мия и протеиновия реконструктор слагам за 5-10мин. Не знам това правилно ли е? Дано да е, че вече цял месец се клепондря, дано не е било бъдева.

# 374
  • София
В този текст по-горе става въпрос за протеинови терапии, не за реконструктора. Реконструктора си е вид финиш. Цялата идея е следната - Маслените маски (особено кокосовото масло) хидратират косата и затварят катикулата. Измиването с протеинов шампоан отваря катикулата, за да може протеиновите връзки да "поправят косъма". След това маска ... След това протеиновия  реконструктор, който или отива директно на вятъра, ако косъма е затворен от маслената маска, или поправя щетите, на вече отворения косъм от протеиновия шампоан, което отново обезмисля маслената маска.

Общи условия

Активация на акаунт