Грижи за косата – Тема 97

• 92 897
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Може и пресни листа, обвивки, черупките също! Аз си го правя в шише с пулверизатор и пръскам, корени и дължини- с тъмна коса съм, за руси коси мисля е по- подходяща лайката смесена с лимон.

# 286
Може и пресни листа, обвивки, черупките също! Аз си го правя в шише с пулверизатор и пръскам, корени и дължини- с тъмна коса съм, за руси коси мисля е по- подходяща лайката смесена с лимон.

да, точно така, за тъмна коса е това, а лайката за светлите коси  Simple Smile
какъв е ефекта при теб от отварата ?

# 287
  • Sofia
Аз съм светло кестенява, почти тъмно русо. Да не потъмнее много? Нали няма да стана оранжева от йода?  newsm78

# 288
резултат не виждам за сега, от около месец го правя, като цяло целя избавяне от косопада, но не очаквам че това ще ми е панацеята, като допълнение към основните грижи. .
п.п. много сваля боя обаче, направо от години не съм се виждала с такива корени, а не съм променяла нищо друго в рутините си

# 289
Искам да пробвам този прословут Kérastase, но то много нещо, та не мога да се ориентирам кой вид от всичките да си взема (за шампоан, балсам и маска питам). Може ли да ми препоръчате някой? Съвсем не искам да ви губя времето и да правите разбор на всеки един. Дайте идея кой да бъде, като за моето омбре, не ми е суха косата иначе, нормална е, тъничка, преса 1-2 пъти седмично, в съчетание с маслените маски. Или да питам в темата за козметиката  bouquet  bouquet  bouquet?

# 290
Най-добре в темата за професионалните серии за коса. Там момичетата са много запознати и ще те насочат. Peace

# 291
Абе и аз така си помислих, ама викам чакай да питам някой от ряз дали няма да има отговор  Grinning.

Довечера ми е ден за маслена маска. Обаче забелязвам, че от как добавям маслото от жожоба и ми става много рядка сместа. Първо мислех, че от ракията, но не е. Предния път не слагах и пак ми стана рядко и не толкова мазно  newsm78  което по ми допада всъщност.

# 292
Може и от ракията да е.
Вие как изобщо преценявате количествата на съставките за домашните маски?
Аз винаги на око. На мен 2-3 с.л. не ми стигат. Обикновено слагам 2 яйца и пак са ми малко.
Ракия 1 с.л., не повече. Но не знам правилино ли ги слагам.
От всичко ми отива по много.

# 293
  Здравейте!
  Търся си един продукт за коса- Oribe Dry Texturizing Spray и видях, че е писано за него в темата за празни опаковки, но никъде не пише откъде може да се закупи.

# 294
Miss равни количества от всички масла слагам. Ракия по 1 лъжица. Но понеже маслата станаха май 5 вече, та имам количество. Всичко ми излиза към 70-100мл течност (нали ми е разграфено шишенцето в което ги смесвам, та така знам). Но моята коса е тъничка, та даже много ми идва това нещо).

# 295
Искам да пробвам този прословут Kérastase, но то много нещо, та не мога да се ориентирам кой вид от всичките да си взема (за шампоан, балсам и маска питам). Може ли да ми препоръчате някой? Съвсем не искам да ви губя времето и да правите разбор на всеки един. Дайте идея кой да бъде, като за моето омбре, не ми е суха косата иначе, нормална е, тъничка, преса 1-2 пъти седмично, в съчетание с маслените маски. Или да питам в темата за козметиката  bouquet  bouquet  bouquet?
Азползвам този, но тоси зависи от типа коса, разгледай всичко и и збери съобразно твоята
http://tinohair.com/index.php?route=product/product&product_id=209

# 296
Mimi   Simple Smile май твоя ще си поръчам (гледах до сега), но понеже си пуснах въпроса в Професионалата козметика, ще изчакам ако някой ми отговори. Той е по-скоро за обем, от което също имам нужда. То с тая тънка косица, все обем търся, но нищо не ми е помогнало до сега.

# 297
  • София
Аз харесвам най-много фузио дозите на Керастаз. За уплътняване е Densifique. За обем е серията Volumifique.

# 298
Mimi   Simple Smile май твоя ще си поръчам (гледах до сега), но понеже си пуснах въпроса в Професионалата козметика, ще изчакам ако някой ми отговори. Той е по-скоро за обем, от което също имам нужда. То с тая тънка косица, все обем търся, но нищо не ми е помогнало до сега.
Не се мъчи и не си поставяй невъзможни неща, тънката коса е ген и няма оправяне, може да се подобри с подходяща прическа и козметика, но дебел косъма няма да стане, гледай да я подържаш жизнена и да не пада и цъфти и пак ще изглежда добре! Simple Smile

# 299
Ааа да бе да бе, аз съм се примирила. Това и правя по твоите съвети. Добре, че не пада, че съвсем плешива ще изглеждам.

А иначе точно въпрос на подходяща прическа е. Вече се убеждавам, че не стои ли добре косата, кел файда че е гъста. Имам приятелка с гъста коса. Ама мерси от тая визия. Отгоре вечно ѝ стои едно такова смачкано и сплескано в корените, като я постригат, пък изглежда едно накълцано такова. Имам приятелка и с къдрева коса. Мерси и от такава. За хубава визия винаги си трябва прическа или допълнителна намеса. Е разбира се, че косата трябва да е със здрав вид и да не пада, да не е изтощена. За това спор няма.

За мен уплътняване и обем са от една и съща категория. Не правя разлика. Но щом има два различни продукта, явно не са.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 23:49 от vici75

Общи условия

Активация на акаунт