Спирате ли на закъсал шофьор на пътя? И защо???

• 9 345
  • 105
  •   1
Отговори
# 60
не сме размахвали ръце, никой не спря.НИКОЙ.Това за около 15-20 минути.

Ти го казваш така все едно ВСИЧКИ СА ДЛЪЖНИ да спрат на техни величества ! И то на 2-рата минута Simple Smile
Пътна помощ за това е създадена ,викаш и това е.

Аз не спирам в бг на никой за нищо на света ! Първо че няма какво да му помогна и второ има какви ли не идиоти и измамници.Стопаджии също така не качвам  даже и пари да ми дават !
И не очаквам и на мен да ми спрат.Викам познат или пътна помощ,ако ми се наложи.

# 61
не сме размахвали ръце, никой не спря.НИКОЙ.Това за около 15-20 минути.

Ти го казваш така все едно ВСИЧКИ СА ДЛЪЖНИ да спрат на техни величества !
Именно, предполагам, всеки профучал покрай нас точно това си е мислил:
"Абе, откъде накъде ще им спирам на тия, да се оправят, аз ли съм най-големия идиот...!"

Баш уцели "идеята на темата".      Mr. Green
Трагичното е, че дори не се усещаш.

# 62
Баш уцели "идеята на темата".      Mr. Green

Не,напротив ! Аз съм се аргументирал защо не спирам .
Но тези хора който си мислят че като отбият и всички участници в движението са длъжни и то до две минути да им спрат,оправят таратайката , да им дадат даже и пари и да им се извинят че не са дошли  по-бързо ,са в дълбока грешка. Траги-комичното  е че не го осъзнават !

# 63
  • Beyond the stars

Но тези хора който си мислят че като отбият и всички участници в движението са длъжни и то до две минути да им спрат,оправят таратайката , да им дадат даже и пари и да им се извинят че не са дошли  по-бързо ,са в дълбока грешка. Траги-комичното  е че не го осъзнават !

Имаше една дума .. хммм.. човещина ?  newsm78
Провери в речника какво означава.
Хора сме в крайна сметка и на всеки може да се случи.
Ние сме давали вода на семейство с малко дете, спряхме да проверим, хората си чакаха помощ от през 200км да дойде и насред нищото без вода и храна. Една бутилка вода надали ми е сбъркала бюджета.
Вярно си е - човеци вече със свещ да ги търсиш ..  Peace

# 64

Но тези хора който си мислят че като отбият и всички участници в движението са длъжни и то до две минути да им спрат,оправят таратайката , да им дадат даже и пари и да им се извинят че не са дошли  по-бързо ,са в дълбока грешка. Траги-комичното  е че не го осъзнават !

Добре де, къде точно прочете болднатото?
На кристалното си кълбо ли "видя" какво си мисля?

На около 30 км извън Пловдив колата изведнъж угасва.Спираме отстрани, вдигнат капак, уточнявам-не сме размахвали ръце, никой не спря.НИКОЙ.Това за около 15-20 минути....

Наистина ли мислиш, че е нормално и човешко да видиш аварирала кола край пътя, която двама души се опитват да избутат от лентата за движение, да се пинкат около нея/под нея и да не спреш да попиташ дали не можеш да помогнеш?
Може да са свършили бензина и да ги дръпнеш 3-4-10 км до следващата бензиностаниця.... Може да е случай като на авторката и да дадеш ток....Може да е спукана гума и да има нужда от мъжка сила.....и т.н.
Честно, никога не съм разбирала подобно бездушие и овчедушие.
Това, бедността, е голяма напаст....станали сме толкова злобни, отчуждени и безразлични....
скоро един дядо вместо на пейката беше "поседнал" до нея ....познайте колко хора спряха да попитат и да му помогнат да стане.

Да, наистина е трагично, че хора като теб дори не осъзнават в какво се превръщат!

# 65
Малко преигравате, като че ли.

# 66
  • София
хора спират посред път по хиляда и една причини...ако не сигнализирате, че имате нужда от помощ, по-подразбиране значи, че не изпитвате такава, за чий се сърдите, че не ви спират....
За катастрофи -тоже, ако вече има 2-3 спрели коли помагачи, колко още да спрат...то вече и помощ няма да е, а пречене, ако не спре ест човек с мед образование да провери има ли нужда от помощ...

# 67
хората си чакаха помощ от през 200км да дойде и насред нищото без вода и храна

Аааааа ,те тръгнали без да си преглеждат чупената таратайка от 10г в какво състояние , без вода и без храна,с малко дете ,и другите са им ДЛЪЖНИ да им спрат ?  Simple Smile И после да ги псуват.
Ще почакат 20мин пътна помощ и другия път ще тръгнат подготвени.Нищо няма да им стане ! Няма да умрът.

# 68

Наистина ли мислиш, че е нормално и човешко да видиш аварирала кола край пътя

Тея теории обикновенно ми ги развиват разни ***** пред монитора,хора реално не спирали на никой и реално даже и не пътуващи.
Но да се изкажем и да се направим на важни  Simple Smile Ми като имаш толкова човещина,колко лева дари ТИ последния месец на болни деца да речем ? а ? Нима те нямат повече нужда от някой безотговорни  хора по пътищата ?

Като спреш колкото пъти аз съм спирал и помагал и после да получиш по една "българска благодарност"
друга песен ще запееш. Съжалявам, но моето време и безопасност са по-важни ! Приемам мението на другите,който иска да им спира,нямам против.Аз обаче не съм от тях  !  Simple Smile

# 69
 И аз малко се чудя как тръгват, че и с деца, без да имат предвид ситуация, че може да закъсат.   И не си правят изводи, а другите им виновни.

# 70
Скрит текст:

Наистина ли мислиш, че е нормално и човешко да видиш аварирала кола край пътя

Тея теории обикновенно ми ги развиват разни ***** пред монитора,хора реално не спирали на никой и реално даже и не пътуващи.
Но да се изкажем и да се направим на важни  Simple Smile Ми като имаш толкова човещина,колко лева дари ТИ последния месец на болни деца да речем ? а ? Нима те нямат повече нужда от някой безотговорни  хора по пътищата ?

Като спреш
Скрит текст:
колкото пъти аз съм спирал и помагал и после да получиш по една "българска благодарност"
друга песен ще запееш. Съжалявам, но моето време и безопасност са по-важни ! Приемам мението на другите,който иска да им спира,нямам против.Аз обаче не съм от тях  !  Simple Smile

Офф, с чукча писатель не могу спорить!    Mr. Green

Пп:мъжът ми спира, последният самарянин на Земята е.

# 71
  • Другата България
Пресен, пресен пример от неделя...пътуваме двамата с мъжа ми Пловдив-Бургас по магистралата.На около 30 км извън Пловдив колата изведнъж угасва.Спираме отстрани, вдигнат капак, уточнявам-не сме размахвали ръце, никой не спря.НИКОЙ.Това за около 15-20 минути....добре че мъжа ми разбира от коли, светна се какво може да е, оправи го и продължихме.

Това е грешката ви.
И аз да бях, и аз нямаше да спра.
Постоянно спират хора по всякакви причини, някои сами си разбират от проблемите и си ги отстраняват, и наистина не искат и не търсят помощ. Няма как да не покажеш с нещо, че имаш нужда от такава, и да очакваш точно на теб да ти спрат, щото си отбила отстрани.  Ако си прочела дотук, повечето хора споделят, че по някакъв начин са сигнализирали на останалите, че имат нужда от нещо, и са се отзовавали хората.
Познати, а дори и моя благоверен е спирал само за да провери масло, антифриз, ремък му се чуло, че вие...спираме, той вдига капака, гледа си там каквото си гледа, затваря и тръгваме. Е, никой не е спрял, за да ни пита какво правим.

# 72
На магистрала нормално си с висока скорост, да спираш да погледнеш всеки, който е решил да се изпикае....

# 73
Не че нещо, но Перник си е квартал на София. Манталитетът е еднакъв също - все шопски. Моля никой да не се обижда. Опитвам се да кажа, че София и Перник не са цяла България.

Извинявай, но това са пълни глупости. Досега те четях с интерес и изведнъж....
Не искам да те категоризирам, обаче на каква основа говориш за манталитет, шопски?
Ей това не мога да го разбера. Среща се основно във Варна.
Едно нападане, нападане без капка причина.
И не, не е шопски. Шопите са били в селата около Сф. Сега тя е на 5/6 пълна с хора от провинцията - не задължително най-добрите, но най-пробивните. Може би в CA, USA oтиват подобни българи? Така ли да мисля? Тъпо и ограничено? Бих, ако баща ми не живееше от 25 години там.
Mного съм си губила времето да мисля защо, аджеба, са тия приказки за шопи. Докато не поговорих с един приятел варненец. И там има диалекти, които на мен са ми неприятни, но през ум не ми е минавало да категоризирам. Да вървя и чакам сгоден момент, за да се изцепя "ех, този еркечки, научете се да говорите? " http://ibl.bas.bg//bulgarian_dialects/
Хора, разберете (които не сте) - еднакви сме навсякъде. Навсякъде има избиване на комплекси - ето това е вече издайническото. Wink
А за кое било цяла БГ - едва ли някой го мисли, извинявай, но се изложи. Може би е голяма част, защото в останалата, провинцията и то не цялата, работата е доста (слабо казано) намаляла.

Извинявам се за офтопик-а, но вече не мога да толерирам подобни нападателни обобщения.

Ето къде е шоплука:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BE%D0%BF%D0%B8

Нормално е една етнографска група да има общи мисловни характеристики. Какво лошо има в това? Не разбрах от какво толкова се обиди. Че казвам, че перничани, както и софиянци са шопи? Защо това е обидно? Че едни шопи смятат други шопи(перничани) за лоши шофьори и измислят непрекъснато вицове за това? А кой ли пък не е чувал за пернишките гоУфове Laughing Коментарът ми е по отношение на предишен пост, който казва че софиянци не спряли, и перничани не спряли, изводът на авторката е че в България никой не спира. И аз уточнявам, че България не е само София и Перник. Не е ли вярно? Изводът и е погрешен на базата на шофьори само от тези два града.

Което не значи, че в цяла България масово не се спира, като чета и другите постове. Но горната логика е грешна. Това беше всичко, така че не бързайте да се обиждате, като няма за какво.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 21:00 от Сирена

# 74
  • Beyond the stars
хората си чакаха помощ от през 200км да дойде и насред нищото без вода и храна

Аааааа ,те тръгнали без да си преглеждат чупената таратайка от 10г в какво състояние , без вода и
 Stop Stopбез храна,с малко дете ,и другите са им ДЛЪЖНИ да им спрат ?  Simple Smile И после да ги псуват.
Ще почакат 20мин пътна помощ и другия път ще тръгнат подготвени.Нищо няма да им стане ! Няма да умрът.

По същата желязна логика - подминаваме припаднал човек - да си е преценил да не излиза в жегите. Подминаваме майка с количка на стълби - да е мислила като е избирала марширут.. Не ставаме на бременни и майки с деца в автобуса - кой ги е карал да го ползват нали ?  ooooh!
То нищо няма да стане на хората, ама и от теб човек няма да стане  Peace

Човеци трябва да сме на първо място. Още повече когато говорим за неща, които се случват на всеки  Peace

Общи условия

Активация на акаунт