Спирате ли на закъсал шофьор на пътя? И защо???

• 9 346
  • 105
  •   1
Отговори
# 45
  • София
 Трещерица не знам колко си пътувала колко си видяла, но в България освен в столицата като видят софиянци и назад поглеждат, никъде не ни обчиат. То чудно защо ли като се замисля.  Crossing Arms Това е друга тема и не ми се отваря спор точно тук.
СиренаА докато той ми ровеше под капака на колата бе спрял зад мен на аварийни, ей как па никой не спря да пита помощ - нещо трябва ли ? Че и един нагъл Софиянец, чак спря да го пита за пътя? Е това ми дойде в повече, полудях и онзи го овиках едно хубаво ... - това ме обиди повече, че спира да пита за пътя, а не помощ трябва ли Ви? Две коли спрели, аз с вдигнат капак СА регистрация, човека на аварийни с РВ регистрация.
По лошото е че до тук по статистика повечето коли не спират на закъсали шофьори. А защо?

# 46
  • Ænima/Albuquerque
Сега след тая дълга тема и размисли и страсти се питам ние ХОРА ли сме, ШОФЬОРИ ли сме или ГОВЕДА.
Тук да поясня предложих на Пламен пари – нещо което за мен е нормално и той ги отказа!!! Аз му викам поне за горивото бре човек, остави за загубеното време. Той се усмихна и каза помогни на някой друг, ако можеш!?

Хора сме, и сме шофьори. Говеда не сме. От една година, на колата ми не може да се разчита от тук до таме, обаче аз си я карам, когато знам, че ще ми свърши работа. Закъсвала съм къде ли не - спирал ми е ватман, спирал ми е поп, бутали са ме безброй момчета хванати от тротоара, теглили са ме, ток са ми подавали на най-невероятни места... хора сме, определено. Аз самата миналата седмица си изкарах колата, защото видях двойка с дете да бутат един Ситроен - закарах се до там и им пуснах ток.

Аз за себе си си реших на СофиянеЦ повече няма да спра, но на човек  с друга регистрация ДА. Просто хората от провинцията за пореден път се оказаха по големи хора от тези в столицата.

А тук сложи мен под един знаменател, с някое леке от Обеля с книжка от миналата седмица, и вероятно би засегнала всички тези хора, който описах по-горе.

# 47
  • ❌❌❌
А тез от Обеля дали няма да се обидят? Mr. Green

# 48
  • Ænima/Albuquerque
Трябва да си обяснявам смешките ли? Понеже всички знаем, че не всички е Перник карат Гоуф и бият жените си по обяд, нали?

# 49
  • ❌❌❌
Е, сега, глупости! Laughing Смешките ще си обясняваме... Mr. Green

Ма де да знам... някак ми стана мъчно за клетите хора от Обеля... какви злощастници! cry
Добре, че е форумът да науча нещо полезно! omm Ако случайно се заместя към Софето, ще знам да бягам далеч от Обеля - както дявол от тамян, даже и по-бързо - като хрътка или грейхаунд!  animal037 ...че много бих се ядосала някой да ме заклейми за леке само щото живея в скверен квартал като Обеля! Crossing Arms " Sick "

Не може да се претендира едва ли не за еманципация, а в същото време да се лепят етикети. Не е етично някак. Peace Peace Peace Peace Peace

Не се заяждам. Peace Peace Peace Peace Peace Аз съм смирен човек. Sunglasses

# 50
  • Ænima/Albuquerque
Всъщност, имам наблюдения над 17.5-годишните "шофьорчета" от Обеля, както и над тези от Надежда, иначе нямаше да си позволя да лепя етикети. И смятам, че знам какво говоря, от висотата на 16 години в квартала. Един 18 годишен едва ли ще ти спре, като Пламен. Сериозно, кое не е ясно?

# 51
За Обеля и Надежда не знам, но в Люлин внимавайте много.  Laughing

# 52
  • Ænima/Albuquerque
За Обеля и Надежда не знам, но в Люлин внимавайте много.  Laughing

По комшийски се предава...  Mr. Green

# 53
Когато пътувам сама ,с или без деца не бих спряла. Скоро пътувахме с мъжът ми и спряхме на една закъсала кола,с русенска регистрация (сега някой от Русе да не се обиди...).Шофьорът махаше много настоятелно и решихме да помогнем,ако можем.Оказа се традиционната схема-"италианец", закъсал,блокирала му картата,дай пари срещу пръстен. Не се вързахме,тръгнахме си и се обадихме на полицията. Стана ми много криво,защото заради такива мошеници,хората не спират да помагат.
На мен често ми се налага да пътувам сама с децата на дълги разстояния. Имаме безплатна пътна помощ към каското. Когато бяхме със старата кола,нямахме каско,но мъжът ми беше направил абонамент към СБА, който включваше безплатна пътна помощ.
  Разбирам,че хората ги е страх да спират на закъсала кола,но ми е непонятно да видиш катастрофа и да не спреш. Rolling Eyes

# 54
Офф незнам защо всички се връзват на темата София срещу всички останали . За проткола аз съм от София, смятам се за софиянка и обожавам София. Шофирам средно по 200км на ден в града и извън него. Карам различни коли (в момента имаме 2). Едната естествено е по-стара (което не е гаранция). Преди година една жена по пътя за Карлово ме изпревари много рисково и нагло ( ядоса ме много, наложи се да намаля заради нея,беше зима), малко след това видях, че изгуби контрол въртя се на платното и след това излетя от пътя. Само аз я видях, нямаше други коли по-това време (и слава богу, т.к. можеше да ги блъсне). Въпреки, че и се бях ядосала и бях сама с майка ми (тя е на 75г) веднага спрях. Не можах да помогна с много, но едни хора ме видели да спирам рязко и да тичам към канавката ( колата не се виждаше, беше в полето) и спряха. Бяха 4-ма мъже- естествено помогнаха повече извадиха жената и детето и аз извиках линейка. Не съм се замисляла дали да спря. Спирала съм и друг път на закъсала жена на пътя (заключвам колата преди това), но тя вече си беше викнала помощ. Последно на един Кауфланд в София - Надежда дадохме ток на една жена - оплака се, че никой не искал да и даде щяло да им развали колите ????
Моят опит обаче въобще не е толкова добър. Закъсвала съм в ляво платно на Румънското посолство (тези от София знаят какъв ужас е това), вдигнала съм капака, и седя и се чудя какво да направя. 20 мин ме подминават коли и само ме усвиркват. Викнах помощ, но докато дойде беше ужас. Накрая дори един с автобус на градския транспорт докато ме заобикаля ми се разкрещя и започна да ме псува - е направо откачих, разревах се на улицата и така му се разкрещях, че не беше истина.
Друг мой опит вече в провинцията. Закъсвам на паркинг с Перник - блокира компютъра казаха ми да махна акумулатора и да го сложа пак, но нямах с какво. Седя и гледам тъпо акумулатора с едни клещи, покрай мен мина полвин Перник и какво - нищо. Така 1ч накрая оставих колата, вървях до най-близкия магазин, купих си ключ и си развих клемите на акумулатора сама. Никой не попита имам ли нужда от помощ.
А може би никой не ми е спирал т.к. съм с регистрация СА. То тогава БРАВО, поне другите да не се притесняват. Но според мен няма значение каква е колата, регистрацията и човека. Просто в БГ хората не спират защото не им пука. Никой не се замисля, че може и на него да му потрябва помощ.
За разлика в Гърция спираме, понеже ми стана лошо. Спрели сме на малка неудобна отбивка, за 10 мин минаха поне 5 коли 3 от тях спряха да питат имаме ли нужда от нещо. Може би случайност. newsm78

# 55
Не че нещо, но Перник си е квартал на София. Манталитетът е еднакъв също - все шопски. Моля никой да не се обижда. Опитвам се да кажа, че София и Перник не са цяла България.

А да ви се скарам сега. Защо след като толкова често ви спират мошеници с пръстени, не викате полиция да ги опандизват?

# 56
Перник все още не е квартал на София.

И да, не са цяла Б-я, макар че дори и официално не малка част от населението живее в Сф.

# 57
Връщаме се от морето. Пред нас катастрофа. Ние сми следваща кола. Спираме. Само се молех да няма тежко пострадали. Вадя аптечката / да не звучи като хвалба, но имам в нея всичко необходимо за оказване на първа помощ, следя стриктно и срока на годност на консумативите /. Оказвам първа помощ. Все още няма полиция и линейки. Познайте колко коли спряха. Точно 2. Ние и още една кола. А, колко ли минаха покрай нас!?! Българийоооо!

Какви са сега тези възклицания и обобщения пак!?
След като 2 коли оказвате помощ, нужно ли е още 1000 сеирджии да спрат? Едва ли има нужда и е безсмислено.

Аз с бившия ми мъж, сме вадили хора от кола, която се хвърли зверски в канавката точно пред нас. Цялата предница беше смачкана. Извадихме хората (2 момчета и 2 момичета). Спря още една кола и заедно издърпахме катастрофиралата кола на по-безопасно място.

Реално нямаше нужда да спират други хора (освен, ако не смятат, че могат да приложат проф. лекарска помощ).

Потресаващото в нашия случай беше, че мина линейка БЕЗ СВЕТЛИННА И ЗВУКОВА СИГНАЛИЗАЦИЯ и дори не намали да пита има ли жертви, да пратят ли помощ....  #Crazy

Хората от катастрофиралата кола бяха добре, невредими, живи и здрави. Ние прибрахме момичетата до града, а момчетата останаха да чакат извиканата от тях помощ.

Аз никога не съм аварирала за щастие, но няколко пъти съм спирала на отбивка и на аварийни за да проведа телефонен разговор (не говоря докато шофирам) и винаги са спирали да ме питат всичко ли е ОК.

---------------
А регистрациите отдавна нямат нищо общо с местоживеенето и манталитета.
Аз живея в град с регистрация А и имам лична кола с А и служебна със СА. Шофирам ги в град А.
Мъжът ми живее в А и шофира СТ.
Брат ми живее във ВН, шофира кола РА.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 06:58 от Ice Queen

# 58
Не че нещо, но Перник си е квартал на София. Манталитетът е еднакъв също - все шопски. Моля никой да не се обижда. Опитвам се да кажа, че София и Перник не са цяла България.

Извинявай, но това са пълни глупости. Досега те четях с интерес и изведнъж....
Не искам да те категоризирам, обаче на каква основа говориш за манталитет, шопски?
Ей това не мога да го разбера. Среща се основно във Варна.
Едно нападане, нападане без капка причина.
И не, не е шопски. Шопите са били в селата около Сф. Сега тя е на 5/6 пълна с хора от провинцията - не задължително най-добрите, но най-пробивните. Може би в CA, USA oтиват подобни българи? Така ли да мисля? Тъпо и ограничено? Бих, ако баща ми не живееше от 25 години там.
Mного съм си губила времето да мисля защо, аджеба, са тия приказки за шопи. Докато не поговорих с един приятел варненец. И там има диалекти, които на мен са ми неприятни, но през ум не ми е минавало да категоризирам. Да вървя и чакам сгоден момент, за да се изцепя "ех, този еркечки, научете се да говорите? " http://ibl.bas.bg//bulgarian_dialects/
Хора, разберете (които не сте) - еднакви сме навсякъде. Навсякъде има избиване на комплекси - ето това е вече издайническото. Wink
А за кое било цяла БГ - едва ли някой го мисли, извинявай, но се изложи. Може би е голяма част, защото в останалата, провинцията и то не цялата, работата е доста (слабо казано) намаляла.

Извинявам се за офтопик-а, но вече не мога да толерирам подобни нападателни обобщения.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 12:44 от Vasilene

# 59
Пресен, пресен пример от неделя...пътуваме двамата с мъжа ми Пловдив-Бургас по магистралата.На около 30 км извън Пловдив колата изведнъж угасва.Спираме отстрани, вдигнат капак, уточнявам-не сме размахвали ръце, никой не спря.НИКОЙ.Това за около 15-20 минути....добре че мъжа ми разбира от коли, светна се какво може да е, оправи го и продължихме.

Пп:той спира, последният самарянин на Земята е.

Общи условия

Активация на акаунт