Спирате ли на закъсал шофьор на пътя? И защо???

• 9 356
  • 105
  •   1
Отговори
# 30
  • Тра-ла-ла
Мен ме е страх да спирам извън града. Няма и практически с какво да помогна. В градски условия се е случвало да бутам коли зимно време или да се трампя с шофьор - аз давам газ, той бута.

Случвало ми се е да закъсвам - само Пътна помощ ми е спирала Mr. Green 

Един път в градски условия ми се откачи кормилен накрайник  ooooh! Никаквки шофьори не спряха да помагат, даже напротив - бибиткаха, че им преча. А аз нямаше как да мръдна. На близо работеха служители на Топлофикация и веднага се притекоха на помощ, даже с тяхна кола ме закараха до близък магазин за авточасти да купя гайка, за да закрепим положението и да стигна до сервиз. На следващия ден напълних една торба с почерпки, да се разхладят в жегата  Grinning Laughing

# 31
Спирала съм за да закарам човек със спукан картер до населено място, да дърпам един на който му свършило горивото до бензиностанция, на друг да му светя с фаровете да си свали веригите.... Качвам на стоп, ако изглеждат прилично и знам, че няма автобус скоро по маршрута..
Спирали са ми, когато съм оставала без гориво, когато съм пукала гума, когато почти ми хвръкна гума, когато се скъса някакъв кабел и останах насред пътя. В повечето случаи спират и без да махам, просто съм пуснала аварийните. Не съм закъсвала на магистрала, там едва ли биха били толкова отзивчиви, но като се замисля може би и аз не бих спряла.

# 32
Какво значение има регистрацията на колата, затова дали ще спирате да помагате или не  ooooh! Сигурна съм, че са минали и коли от Плевен, Пазарджик, Перник, Благоевград и т.н, които не са спрели. Защо само на софиянци се сърдите ?  ooooh!
На магистралата има пътна помощ, звънкате и идват. Как мога да съм сигурна, че човекът, който ще спре да ми помогне разбира от коли и няма да направи нещата по - лоши?

Аз, лично, не спирам, защото нямам представа от коли. С приятеля ми няколко пъти сме спирали. Два пъти помогнахме на едни хора да избутат колата от пътя, че бяха закъсали и веднъж на една жена, но тя отказа помощ.

Аз спирам само, ако видя, че някой се е загубил, особено чужденци. Повечето случаи не слизам от колата, а те идват при мен и питат.

# 33
През зимата редовно вадим от канавките леки коли, винаги има въжета, кабели за ток, лопата и чувал с пясък в джипките. Правим пъртини в нашия "квартал" без снегопочистване, пазарували сме на затрупаните съседи, които не могат да изкарат леките си коли.
Стопаджии вземаме ако има място в колата, на закъсали коли спираме и предлагаме помощ, досега не сме попадали на измамници.
Само веднъж останахме на пътя, беше ужасно, през лятото с три деца на задната седалка. Чакахме часове, докато ни приберат, после да се върнат да изтеглят колата до сервиз.
Но ако съм сама или само с децата...ще ме е страх повече.

# 34
Спирам само на жени с деца или по-възрастни хора. Страх ме е да спирам когато има мъж защото не знам дали наистина е закъсал. На чужди регистрации спирам винаги.
Миналото лято закъсах на границата на влизане в България. Митничарите ми помогнаха да избутам колата, а едно младо момче, турчин ме закара до Бургас почти до нас , почерпи ме с локум и ми благодари че съм пътувала с него за да не му е скучно  Mr. Green  И да кажа, че всички българи които минаха дори не ме попитаха имам ли нужда от помощ, намалиха скоростта поогледаха се и продължиха.  Sick

# 35
Ама все софиянци ли бяха?

# 36
  • ❌❌❌
Скрит текст:
Спираме на всички  Mr. Green Приятели покрай нас ни се чудят на акъла - и на стопаджии спираме, и хора със споделено пътуване сме возили, и на закъсали  Wink

Peace Hug Hug Hug Heart Eyes  bouquet

Естествено, че бих спряла... на всеки! Wink Аз дори по улиците спирам разни хора да ги питам дали всичко е наред, ако ми се стори, че не се чувстват добре. Mr. Green Предполагам, че за някои е досадно и често дори удрям на камък и в отговор получавам  Shocked Shocked Shocked, ама отвътре ми идва. Twisted Evil

Скоро пътувах на стоп до Гърция. То това е друга тема де, ама сума ти коли с български регистрации минаха покрай мен, само две ме взеха. Laughing Едната дори ме подмина, в нея пътуваше семейство - майка, баща и дъщеря, ама се върнаха и ме взеха... то такъв чар smile3544... Mr. Green Другата ме взе от раз може би щото шофьорът беше млад мъж Flutter Mr. Green

# 37
  • Другата България
И кой мислиш, че има нужда от твоя пост?
Ако няма какво да кажеш, най - лесно е да подминеш.
Ей, тоя мерак за оригиналност.... Tired

# 38
Ама все софиянци ли бяха?

He! Повечето бяга бургазлии. След като зададе безумно глупавия си въпрос по-добре ли се чувстваш?

# 39
  • Варна
Стопаджии никога не качвам, страх ме е, не знам какви са. Но с мъжа ми редовно спираме да помагаме на закъсали по една или друга причина. И никога не ми е минавало през ума да погледна регистрацията на колата за да реша дали ще спрем или не.

# 40
Никога не спирам на закъсали коли. Най-вече, защото няма с какво да помогна. Обаче често качвам хора от разни селца, през които минавам като се прибирам. Най-често пътуват до някое съседно село. Иначе компания не обичам много  Laughing Предпочитам да си пътувам сама, че по-добре се концентрирам върху пътната обстановка.

Първият път качих един мъж и едно дете. Пътуваха до един разклон, от който да си вземат автобуса за по-голям град.

Вторият път качих един човек, който ми махна. Винаги спирам 100 метра напред, щото винаги се чудя дали да спитам или не  Laughing Та, после се налага да връщам назад. Оказа се, че е тръгнал на разходка до някоя село, но му се развалила колата. Оставил я е там и искаше да се върне до града. Даже го оставих пред техния блок. Нищо не ми е коствало. Удължих си пътя с 5-10 минути само. Искаше да ми даде пари, но аз не го качих, заради парите.

Друг път пък качих една жена, с която си попътувахме доста. Около 40-50 минути може би. Ей, много тягостно беше. Не спря да ме разпитва какво съм, що, от кой град, на кой съм дъщеря, какво работя, къде работя и ей такива неща.

Като пътувах за Рожденския събор пък, първо качих един дядо, който пътуваше до съседния град, за да си купи лекарства. С 300 зора ми остави 3 лева и още ми тежат тези пари. На връщане се опитах да го намеря в селото, за да му ги върна, но не успях Sad  След като оставих дядото качих един друг мъж. А след като слезе той, качих една жена с внучето си.

Общо взето, май спирам, защото ми е жал за хората. И аз съм чакала на спирка, та знам какво е.

# 41
  • София
Хип хип ура смениха ми акумулатора и днес съм пак на линия (повредата е от него не от алтернатора). Бях спряла защото на малката и става лошо и започна да повръща - макар че и давам хапчета, след това не можах да запаля.
И да 80 % от колите бяха със Софийска регистрация ама тц никой не ми спря. Може би бях много рязка, но наистина ме заболя спирала съм много и пак ще спирам. Но ще си имам едно наум, най вече заради Софиянеца които спря да пита за пътя!!! Това просто ме отврати не само като отношение, ма и като маниер на колега шофьор. От темата научих за измамите досега за мой късмет не съм попадала на такава.

# 42
Нали и ти си софиянка?

# 43
  • ❌❌❌
Трещерица Mr. Green

Ама това сега със "софиянците" що? newsm78

Баща ми преди няколко години работеше в софийска фирма и си имаше и служебна кола, а той - варненец. Редовно го спираха като се прибираше във Варна - заради регистрацията ли, задето караше без колан ли - не мога да кажа Mr. Green, ама един полицай, преди да му види документите, точно нещо на "софиянец" го беше подкарал, пък баща ми - варналюбец Mr. Green до мозъка на костите си! Crossing Arms И като го подхванал да не го обижда Naughty, не знам си какво... Полицаят не само го пуснал, ми и лека вечер му пожелал. hahaha

# 44
Това го има навсякъде по света. С чужда регистрация ли си, те спират повече катаджиите, а някои местни гледат лошо. Както вие кореняци софиянци, Laughing Laughing така и ние кореняци калифорнийци Laughing Laughing като отидем в друг щат ни спират често заради регистрацията на колите, гледат ни под вежди местните шофьори, обясняват ни как калифорнийци се славят като най-лошите шофьори в страната(това преди не го знаех). А в Канада като видят калифорнийски номер, направо драскат колата с ключ.(според мен от яд, че им е студено, а ние сме на юг на топло) Laughing. Полицаи спират, питат, питат, разпитват, мани, мани Laughing
Обаче спират да помагат винаги.

Авторката, този дето е спрял да те питя за пътя, може би не е забелязал че имаш нужда от помощ. Може да е решил, че си спряла за кратко докато си повърне детето. Възможно е, нали?

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 21:29 от Сирена

Общи условия

Активация на акаунт