Италия 149

• 64 474
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • MI
10 c's, хареса ли ти филма?

Ние в крайна сметка бяхме на ресторант с приятели, прибрахме се в 5.30 сутринта и още ми е зле. А стомаха Sick но беше много забвно,отдавна не бях празнувала така. Утре се прибираме и заппчвам детоксикация...

# 451
Да, на мен много ми хареса. Форливези са големи сухари и тиквеници и нямаше някакви бурни реакции (както знам за други места и салони), но киното беше пълно (което ме учуди). Аз смятам че Силата наистина се събужда с този епизод, който много се приближава до оригиналната трилогия, като стил, сценогрфия. Малко има наивитет между репликите,  батутe  глуповати, но ги имаше и в предишните 3 епизода, които съм запомнила от дете. Мисля, че успешно се продължава една легенда. Сега, ролята на принцеса Леа е малко изсмукана от пръстите и има какво още да се желае от всички герои, но аз лично мисля, че когато се гледат новите епизоди човек просто трябва някак ако може да отграничи носталгията от детството и да не допуска тя да е елемент в оценката на новите епизоди.
Брат ми са гледли с децата филма на 3д е и много разколебан- едно че ефектите стоят несъразмерни (ние затова не искахме 3д), друго, че дублажа на български е бил някаква пародия.
Дублажът на италиански мен не ме издразни по никакъв начин, смятам че дори не го усетих като недостатък, което е много добре. Питах племенниците ми дали са го харесали  ( все пак сме били на тяхната възраст, когато сме се зарибили:) и казаха "Да, Да" и пак "Да".
Имат вече мечове, легота и всичко необходимо да поддържат мърчъндайзинга на Дисни за следващите 3 години ( нас поне това ни отмина навремето...)

Последна редакция: пт, 01 яну 2016, 21:50 от 10 c`s

# 452
Утре рано тръгваме към Рим. Гледам TG, обещават дъжд всеки ден там. Mr. Green А тук не вали от почти три кръгли месеца. Усещам някаква сфига сякаш...

# 453
За Много Години Банда!!!Здраве и Някоя Друга Сбъдната Мечта Party  Party  Party
Никаква ме няма мен,но нещо се разсеях  Crazy  Crazy  Crazy

# 454
Честита Нова Година и от мен! Пожелавам на всички много успехи и здраве през новата година!
Ние си бяхме в къщи, приготвихме доста голяма трапеза, капоне със зеле и ребърца, питка, руска салата и разни други подобни, естествено не липсваше и баницата с късмети, а накрая имаше и торта! Иначе освен яденето беше доста спокойно празнуване, но аз съм доволна, че беше и доста студено навън и не ми се излизаше особено.

# 455
Здравейте  Hug
Успешна нова година и от мен  bouquet Хубава и спокойна да е!

Бях си в България за няколко седмици, където само за няколко дена температурите се смениха от
 +15 до -15  Crazy за новогодишната нощ имаше сняг. Вчера се прибрах смених три полета, понеже изпуснах един  ooooh!  изобщо добро начало да пропътувам Европа по диагонали   Crazy
Прибрах се посред нощите и тук има сняг Crazy

# 456
  • MI
Здравейте, как сте следпразнично? Аз още се адаптирам, малко ми дойде шок разликата в температурата в Милано и отново липсата на слънце. Поне няма сняг, не го обиам особено (за мен сняг=лед).

Днес започват разпродажбите, мисля утре да ги уважим. Разчитам че още много хора не са се върнали от празниците и се нядявам да няма бой по магазините.  Laughing Трябват ми ботуши, дано намеря...

Суха мащерка, другата седмица ще ходя в България и само като гледам прогнозите и ме втриса....

# 457
Аз съм на оправяне- и разбира се тъкмо започнах да отслабвам изяденото (моята рекапитулация от аборта досега +3 кг - депресия, празници и пр. оправдания за плюскане)  и днес ще "минат" гости точно в 19:30 така че се чувствам някак подканена да сервирам и вечеря.

Ам... иначе на оправяне (и на работа), утре Бефана смятам да я прекараме у нас, исках да видя за една чанта дали ще я намалят, че съм си набелязала тази година 2-3 неща да си купя,  но никак не ми се ходи в мол и ще я дебна в Заландо и Амазон.

Гледаме The Killing (Нетфликс, но го има и по Скай някъде), пак е скандинавски ноар жанра, но американската версия- никак не лоша. Малко е "кой уби Лора Палмър" цялата работа аз обичам такива мрачни, дъждовни и мъгливи истории, в които всички си имат някакви тайни, тайнички и минало...

# 458
Аз съм във влака на връщане от Рим. Много добре мина и почти без дъжд Simple Smile. Една сутрин валя, но точно по това време бяхме в галерията на Scuderie del Quirinale и докато излезем, спря. Изобщо Рим ми хареса повече сега през зимата с меко време, направо топло, отколкото непоносимите жеги и афа през топлите сезони. Бяхме отседнали в Testaccio, което много красив квартал. Намира се от другата страна на реката срещу Трастевере.

# 459
  • IT
Бяхме отседнали в Testaccio, което много красив квартал. Намира се от другата страна на реката срещу Трастевере.
Като по-млада ходех на клубове там.

Почнах да гледам по препоръка на приятелка The 100-научна фантастика е, харесва ми.

България еър са пуснали някакви големи намаления София-Рим-та еднопосочно ще се възползваме.

# 460
  • в едно миланско село
аз се прибирам сега от 5 терре. като при Барбич предричаха само дъжд, всъщност хванах страхотно време в неделя и достатъчно добро вчера и днес. 15/16 градуса, морето си има своя красота и с лошо време (може би дори го предпочитам). Неделята леко културна (изложба в Палацо Дукале, "от импресионистите до Пикасо), вчера и днес - само разходки. голяма красота, срамота, знам, че толкова години съм тук и не съм отишла дотам.
не бих си причинила зоната през лятото, климатът е достатъчно мек за междинен, та и зимен период. утре почивка и четвъртък ... айде пак... на тръстиката.

# 461
Тук странно, топло, но ветровито много - явно бута топлия въздух и ни готви за големия сняг другата седмица  Twisted Evil

Покрай нас нищо ново, освен че още се водим сополиви напред-назад, но поне не ни е лошо.
На мен ще ми правят операция на една вена, днес уточнихме метода ( лазер) и ме записаха за чакане, до пролетта трябва да се случи. После 15 дена с чорап май ще стоя, което основно ме тревожи как ще се къпя. Та, ако някой е минал през такова нещо тутакси да ме успокои, че няма да боли, всичко ще е наред и  ще мога да го махам тоя чорап поне да се къпя...

# 462
  • IT
На мен не са ми правили операция на вена, но на баща ми му правиха, стоя с ластичен чорап, ама и на двата крака де, защото не му бяха добре вените. За къпането не знам, къпал се е сигурно  Mr. Green ще го питам.
ПС. Питах го-на него са му правили лазерна аблация(надявам се да не бъркам), къпал се е, не го е боляло. Той си е носел чорапите един месец.

# 463
Привет и от мен, за много години!
Май не ми остана време да се включвам са пиша тези дни, но ви четях. Аз си бях в София по Коледа и Нова Година. За Коледа и с цялата италианска рода, освен българската. Беше весело и хубаво, пълно с подаръци под елхата, яденето - не чак да сме прекалили, но и не заслабнахме определено  Joy. На итал. рода много им хареса Хепи.
Нова Година я изкарахме с приятели, у тях, заедно 4 семейства. Моите деца се изпокараха и сбиха помежду си, та брах срам Embarassed, ама..... Иначе беше много хубаво.
Успях и да се видя със съученици, чудесна среща си направихме.
Накрая, преди да си тръгнем, и снега ни наваля, та децата се израдваха и наиграха хубаво. За съжаление свърши ваканцията, а и аз настинах, до онзи ден някъде се влачех като парцал с хрема и постоянно запушен нос, най-накрая мина.... Обаче, вместо да ми намалее апетита, точно обратното, сачо се чудех какво да дъвча  #2gunfire.
Този дъжд тук почти всеки ден е доста неприятен обаче, нищо, че е топло.
Сега ще идва майка ми в неделя за месец и половина, та ще мога пак да ходя на басейн и гмуркане.

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 18:38 от dessita

# 464
  • Италия
За много години и от мен, мацки!
На мен днес ми е криво много, защото вчера изпратихме майка ми и сина ми за България - бяха тук за празниците. Поплаках си - много ми липсват...
Иначе и ние всички бяхме болни по празниците, но и това мина. Тази седмица съм в очакване да пристигне новата ми кухненска печка.
Общо взето нищо интересно - ежедневието ми си влиза в нормален ритъм

Общи условия

Активация на акаунт