Италия 149

• 64 469
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Честита Нова година
И ние всички се мъчихме по празниците с хрема червено гърло, почнах аз, предадох на таткото и накрая Марти. Той на антибиотик и инхалации.Аз с моята алергия към пеницилин, с такъв страх пия антибиотици сега. Уж бъз пия, нищо не помага, сега си изтисках,грейпфурт....много ми писна от настинки и да се влача с хрема

# 466
MG18, нали знаеш, че не трябва да ядеш (пиеш фрешове) от грейпфрут, ако си на антибиотик? Може да се получи доста силна реакция. По-добре портокали, мандарини.

# 467
MG18, нали знаеш, че не трябва да ядеш (пиеш фрешове) от грейпфрут, ако си на антибиотик? Може да се получи доста силна реакция. По-добре портокали, мандарини.

Да, аз приключих в петък с антибиотика. Просто реших да  се подсиля, че носа не ми е на 100 процента ок,говоря си носово. Нали грейпфрута го препоръчват противогрипно

# 468
Мирена  Hug Знам как се чувстваш, аз с майка ми и децата се разделям много трудно.
И сякаш все по-трудно, особено с нея. Е, лятото ни побърка всички и направо вече нямах търпение да се разделим, ние сме малко хем се дразним, хем не можем една без друга, но сега примерно вече ужасно ми липсва правим по час и нещо телефонни сесии на ден и говорим минимум по 3х на ден. Идва на 10 февруари, живот и здраве.

Алекса, питай го моля те нали го е свалял чорапа за къпане:) Това много ме плаши мен. Иначе самата интервенция май не толкова.. засега.

Аз не знаех, че грейпфрута е несъвместим с антибоитици, тярбва да внимавам щото аз много грейпфрут ям това ми е закуската почти всеки ден.

А някой ял ли е помело?

# 469
Да, просто реших да кажа, че и аз случайно открих, а един познат получи много лоша реакция и целия се обрина след такава комбинация. Даже не съм убедена, че с всички антибиотици има такова взаимодействие, но за всеки случай го избягвам като ми се налага да пия.

Помело аз много харесвам.

И на мен ми е много мъчно като изпращам нашите и си поревавам всеки път. И ние си говорим всеки ден по 1,2 пъти и по няколко часа, да живее вайбъра Simple Smile

# 470
Абе хора имам един казус с Амазон. Писах им вече, казаха - натоварени доставки покрай празниците, чакайте тази седмица. Нещото съм го купила на 28 ноември. Трябваше да дойде на 28 декември. Празниците така или иначе минаха не ми е зор да чакам.
Доколкото разбирам пристига от Хонг Конг намесени са и холандските пощи. Тяхна работа - въпросът е, че тракинга седи на 98 процента примерно изпълнен т.е трябва да е наблизо.
Този от сървиса каза, че е изпратено да чакам, ако искам да ми върнат парите и тн.
Аз мога и така да направя, обаче сега Д. ми казва, че може да е откраднато (!?) това възможно ли е някой да ти открадне Амазонска пратка?!

# 471
Знам, че има случаи да се изгуби пратката и евентуално ти пращат нова. С един подарък по празниците така се случи, беше се изгубил, но се получи седмица по-късно, казали са на човека, че са го изпратили отново, защото е изчезнал.

# 472
И аз го знам това за грейпфрут+някои лекарства.
цък
Помело съм яла преди 2-3 години не е зле, но грейпфрут сякаш предпочитам защото предпочитам кисело...
Аз ям лимоните цели... мой колега тук беше силно впечатлен, че ям лимоните цели и ми донесе една торба лимони от Сицилия, ям ги, какво да правя  Joy
Аз съм забелязала тук посещавайки аптека за лекарство препоръчват първо хомеопатични лекарства, вероятно е доста популярно  Rolling Eyes..
Да добавя, че са ми изчезвали пратки от амазон в България ...

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 01:11 от Суха Мащерка

# 473
  • Италия
Ох, така сме и ние, Лени, драки от класа, ама си плачем до насита после.
Моят син миналото лято си поръча смартфон по интернет - не знам от кой сайт обаче. Чака го три месеца да пристигне, май от Хонг Конг беше. Не го дочака и му върнаха парите.

# 474
  • IT
На мен книга не ми е идвала от Амазон , от английския в София, загубена, открадната и аз не знам, върнаха ми парите.
Имам две големи драми с пощите аз около 25.12-едната е пратка от Щатите от приятелка, която така и не пристигна при мен преди 2 години. А другата е скорощна-пратих от София до Сардения малък колет, стоял е в Милано, без причина е върнат пак в София, не е имало забранени неща. Е сега ще и го пратя от Италия

Алекса, питай го моля те нали го е свалял чорапа за къпане:) Това много ме плаши мен. Иначе самата интервенция май не толкова.. засега.
А някой ял ли е помело?
Свалял го е да. Интервенцията е безкръвна, което е голям плюс.
И аз много обичам помело.
Аз ям лимоните цели... мой колега тук беше силно впечатлен, че ям лимоните цели и ми донесе една торба лимони от Сицилия, ям ги, какво да правя  Joy
Цели купени не ям, само ако са от нашата градина.  А фрешове от тези машини, в които се пускат цели цитрусите абсурд да пия.

# 475
Да, това сякаш е норма в аптеката да препоръчват "хомеопатично" средство, което всъщност не е хомеопатично (използват думата, защото е модерна), а е нещо на натурална основа тип билки и пр. Много по-скъпо/с по-висока надценка (и печалба, затова ги предлагат) и съответно спорен към никакъв ефект. Тази стратегия в нашата аптека издържа няколко години, докато явно им писна от "не"- та. Ние с мъжа ми няколко пъти сме се връщали с някакви продукти за 30 евро, от които няма грам полза преди да се научим да казваме "не, не и пак не". Трябва да съм чела и много убедена в нещо, за да платя. Например имам един спрей за нос - вода и салвия, който ме откачи от зависимостта ми към Викс преди години. А лекарите ми казваха, че така ще си ходя с разрушена лигавица от прекомерна употреба. Също така използвам от едни чудни кремове масажни немски, които ми носят от България. Сега имаме у нас почти пълен асортимент, но забравих да ги ползвам като бяхме болни:-)

# 476
ахаха, сега прочетох, че Мащерката яде лимоните цели.
Аз преди години когато се мъчех  да отслабвам при д-р Емилова в един момент бях минала на лимони и ми се свидеше да оставям корите:-) И си спомням че много ми се услаждаха + ми падна целия зъбен камък за 30 дни чай, плод и мед:-)
Моят приятел яде лимоните като ябълки. Не знам колко е ОК всмисъл какво точно има в корите на цитрусите.

# 477
  • MI
Здравейте от България, тук е учудващо топло, но май за кратко. На летището нямаше повече проверки, бях се притеснила дали ще ми стигне времето, а то ми и остана. Не бях пътувала последните месеци, а и ми казаха че уж били засилени мерките навсякъде но май само на по-съмнително изглеждащите...

Бързо оздравяване на боледуващите, аз тази зима вече 2 изкарах, сега ще търся някакви витамини че не ми харесва така положението... За грейпфута и аз съм чувала, идея нямам за какво количество изяден плод е валидно обаче.

Помело май само аз не обичам тук?  Simple Smile От този тип плодове само грейпфрута уважавам и то в умерени количества. Иначе съм си на традиционни портокали и сие, обичам да ми е сладко или ако не - горчиво. Никак не обичам кисело. Само за лимоните правя изключение, но и тях ако ги ям цели е с мед, ето това е супер при настинка. Има био лимони, поне в ПАМ не са с особена разлика от добрите небио лимони. Тях не ги пръкат, така че са супер ако ти трябва кора.

Мирена, пуснаха ли ви газта?

10 c`s, за спрея за нос - откакто спрях да ползвам каквито и да е капки едно че имам много по-рядко хрема, и второ че ми се оправи лигавицата. Сама си минава хремата, вземам си за настинката и търпя просто, ако е много зле положението си пръскам морска вода, продават спрейчета. Освобождава за момента носа, а си е вода с морска сол, не вреди...

P.S. забравих да питам как беше петела?

# 478
  • IT
Ако са пръскани цитрусите или оцветявани за добър търговски вид, кората им е гадна.
Пия лимон сутрин с мака, или портокал с мака. Ползваме хопмеопатични немски, които ги няма в ИТ, но пък конюктивита мн добре ми действат едни хомеопатични монодози, които са за капане, които ги има в Италия. Като ми се беше схванал врата попаднах пък на един мн добър невролог, който ми даде магнезий за мазане и верно ми се оправи за 2 дена, че бях като робот.

# 479
  • Италия
Да, Нели, пуснаха ни газта в навечерието на Нова година. Лелееее, родих се - топличко навсякъде, топла вода на корем, няма постоянно стрес, дали и кога ще свърши газовата бутилка на готварската печка, няма такава радост!!!

Общи условия

Активация на акаунт