Италия 149

• 64 445
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Аз в момента чета една четирилогя, която много увлича - точно като сериал. Laughing Историята на едно женско приятелство, Наполи от 50-те години и нататък. Авторката се казва Ferrante, препоръча ми я Тралала. Wink

# 526
Аз в момента чета една четирилогя, която много увлича - точно като сериал. Laughing Историята на едно женско приятелство, Наполи от 50-те години и нататък. Авторката се казва Ferrante, препоръча ми я Тралала. Wink

Което е същинската причина да я прочетете Wink))

Много е готин романът, аз го четох с паузи от по месец някъде между частите, но много ме впечатли. Освен това е много женски, от детството до старостта, цялото е един женски поглед върху живота. Ама не женствен, просто всичко - детските приятелства, юношеските вълнения, мъжете, децата, работата ... всичко е описано както го живее една жена. Във всичко това е вплетена и историята на Наполи, Италия и накрая дори и света, времената се менят, всичко се върти, но някои неща са същите: живеем сред възходи и вдъхновения, сред кризи и разпади.

# 527
Деси-Якамоз, точно прочетох и назад, че си в болница в момента. Стискам палци бързо да те изпишат! И съжалявам за дядо ти... странно е така като се съберат смърт и нов живот в един момент... особен период ти е сигурно, но точно в тези моменти е женската ни сила, си мисля.  Hug

# 528
  • IT
И е време да споделите името на четирилогията :)L'amica geniale ли е? Имам ваучер за една кницарница, а и имам рожден ден скоро, а и нямам мн книги на италиански тук   на хартия.

# 529
И е време да споделите името на четирилогията Simple Smile L'amica geniale е? Имам ваучер за една кницарница, а и имам рожден ден скоро, а и нямам мн книги на италиански тук   на хартия.

Joy Много сме загадъчни.... Да, това е, L'amica geniale.
Аз я прочетох книжно, Барбичът я гризе от кора до кора на киндъл.

# 530
Аз сега отварям време в ежедневието, че нещо се скъсиха денонощията и ще прочета и някоя и друга книга, обещавам. Досега установих, че сготвянето на 3 манджи в неделя сутрин, ме освобождава от всякакви кухненски ангажименти почти  до края на седмицата и очаквам да ми се освободи време и за четене.

На Нетфликс напоследък му ползвам само дигиталната камина, обаче днес започнах (мисля че е на Скай он деманд, Дамиано ми ги е записал) BELIEF документален на Опра и ми се струва много интересно. Дано не ги свалят, докато ги изгледам мисля че са 7 епизода.

Това, с което мога да се похваля е, че в последните 1-2 месеца изгледах всички претенденти за Оскар

# 531
И е време да споделите името на четирилогията :)L'amica geniale ли е? Имам ваучер за една кницарница, а и имам рожден ден скоро, а и нямам мн книги на италиански тук   на хартия.
Дали е преведена бг език? newsm78 Heart Eyes
Иначе намерих ето тази книга от авторката
http://www.colibri.bg/knigi/431/elena-ferante-dni-na-samota

# 532
Май не е преведена още, тази инфрмация ми попадна:
Здравейте! За съжаление не са преведени на български, но до колкото знам някой е купил правата, така че може би ще се появят скоро.

# 533
  • IT
Направо в петък отивам да си ги купувам на хартия. Активирах си киндъл ънлимитед акаунт + амазон премиум и съм неудържима  Joy в купуването на книги и поръчването на неща от амазон. Последно едно лего скуби ду купих от амазон за детето. Имам много работа напоследък, и си крада време за четене по нощите, понеже пък не мога да спя. Добре че работя от вкъщи иначе съм загубена.

ииии онзи ден фастуеб ми вдигнаха кръвното с техния умрял интернет, толкова се бях разпенила, че пък се разкрещях на момичето от кол центъра накрая. Тя беше с мн силен акцент, може би беше испаноговоряща и едвам и разбирах, кара ме да правя сто проби -с кабели, без кабели, да ходя напред назад по сайта им, като си бъркаше инструкциите, за да открия че съм с 3,95 мб даунлоад и тя да ми каже, че е нормално. Сега тази седмица чакам ТИМ да додат, да ми мигрират линията за 15 евро по-малко на месец и мин 25 мб даунлоад(ако е вярно).

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 00:02 от allexa.7

# 534
Честит рожден ден, Лени nbirthday nbirthday nbirthday
Много здраве, щастие, късмет и сбъднати мечти!!!

# 535
  • IT
10 c`s , да си жива и здрава, да ти се сбъднат желанията, да си много щастлива, обичана и обичаща   bdbaloni

# 536
  • UK
Лени, честит рожден ден! На прекрасен човек като теб дано само прекрасни неща се случват!  Hug

Деси, моите съболезнования! Дано скоро те изпишат и всичко да е наред! Кураж!  Hug

# 537
Благодаря за пожеланията:-)

Аз не съм много ентусиазирана в този ден, но какво да се прави, ще го преживея. И утре на 42  Shocked
Ужас и безмълвие. Ям торта, за да забравя.  Grinning  ( да, аз съм я правила)

# 538
Честит празник и от мен  10 c's hbday
Ползотворна нова година от твоя живот...
... много хубава торта  Blush

Yakamoz  Hug

# 539
  • MI
Честит рожден ден, 10 c's  bouquet Пожелавам ти една много здрава и щастлива година! Много хубава торта, чак ми се дояде  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт