Италия 149

• 64 088
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Честит празник, Лени! Да си жива и здрава и да ти се случат много щастливи неща през тази година!

За тази четирилогия на Феранте и аз съм чувала много хубави неща.

# 541
  • в едно миланско село
Лени, ЧРД на патерица!  bouquet

# 542
Здравейте ,  обръщам се към вас с една голяма молба, и ще се радвам ако някоя от вас ми помогне с някаква информация. Мъжът ми е международен шофьор и пътува от България за Италия, по-голямата част от времето си е там. Дъщеря ми обаче пораства (скоро ще навърши 4 години) и осезаемо започва да усеща липсата му. Поради тази причина взехме решение той да се се установи там, да намери работа и квартира, след което и ние да дойдем при него. Желанието ни е да се установим някъде в Северна Италия, без значение в кой регион. Някой ако има информация за някоя фирма в Италия , която да търси и набира шофьори на камион , ще се радвам да ми пише и съответно за някакви координати на фирмата. Благодаря ви предварително и ви пожелавам приятен ден и успешна година на маймуната (днес започва китайската нова година на Маймуната) Simple Smile Wink

# 543
привет момичета,
имам следните въпроси и ще съм много благодарна за мненията ви:
1. от услугите на коя банка сте най-доволни? става въпрос за нормална разплащателна сметка с интернет банкиране, ниска или нулева такса за ползване на сметката, кредитна карта.

2. имате ли частна медицинска застраховка (напр. за зъболекар), какви са ви отзивите?

3. от кои електроуреди (пералня, фурна, котлони и т.н.) сте доволни? италиански ли предпочитате, изобщо залагате ли на 'марки'?

Мерси Simple Smile
забравих си паролата и влязох през фейсбук

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 02:33 от ???? ????????

# 544
1. от услугите на коя банка сте най-доволни? става въпрос за нормална разплащателна сметка с интернет банкиране, ниска или нулева такса за ползване на сметката, кредитна карта.
Виж Fineco. Peace

dessita, използвате ли Windows 10? Аз съм с 8.1 и всеки ден ми изскача прозорче да се ъпгрейдвам, но проявявам резистенца. Twisted Evil Вие с какви впечатления сте?

# 545
Ъпгрейдвай веднага! 8.1 и изобщо  Уиндоус 8 сравнен с 10 е като Виста сравнен със севън ,  ако ме разбираш.

# 546
привет момичета,
имам следните въпроси и ще съм много благодарна за мненията ви:

2. имате ли частна медицинска застраховка (напр. за зъболекар), какви са ви отзивите?

3. от кои електроуреди (пералня, фурна, котлони и т.н.) сте доволни? италиански ли предпочитате, изобщо залагате ли на 'марки'?

Мерси Simple Smile
забравих си паролата и влязох през фейсбук
За банки е трудно да се говори,  не сме пробвали много  Laughing.  Аз съм в пощите и съм доволна,  но нямам кредитна карта /за онлайн пазаруване дебитна та върши работа също/.
Частни застраховки нямам.
Колкото до електроуредите,  не залагам на марка.  Проучвам това,  което ме интересува и избирам според характеристиките,  например консуми, енергиен клас и пр. , размер,  цена.. 

# 547
Ние сме в банка ди Форли Twisted Evil , част от BCC
Няма лихва, но няма и разни излишни натоварвания и малоумни такси
Кредитна карта и аз нямам, имам дебитни карти (с които мога да се разплащам онлайн), имам и предплатена карта PostePay, която всъщност основно съм създала за онлайн разплащания. Функционирам някак си и без кредитна карта ( гледах един филм внучката към бабата "what kind of adult doesn't have a credit card :=)

Нямам условие за италиански електроуреди (фурната и котлоните ми са Ariston), но микровълновата ми е Уърпул, миялната Електролукс. Общо взето аз, като трябва примерно да купувам перанля сядам и чета какво ми е нужно и кой клас и марка отговаряат, следя и класации, ранкинги. Така например в химическото съм купила две допълнителни перални LG с easy drive, 11 кг и с програми на пара.Струваха около 1000 евро всяка. За мен програми на пара е ключова нужда за една съвременна пералня. У нас обаче ни се счупи пералнята от ден за друг и взехме една, на която дори не й помня марката, май е Индезит ( ще проверя), има две врътки с по две групи програми за 200 евро и е страшна пушка:) Пере чудно, а плакне като звЕр:)

Застраховки за зъболекар нямам.

Уиндоус 10 и аз не съм ъпдейтнала, ма те май спряха да ме канят. Отдавна не ми е поп-вало това нещо:)
Ако пак решат ще ъпдейтна. (Деси, давай ги по-навреме тия съвети...Simple Smile

# 548
  • IT
Аз пък на работния компютър имам проблем лек с някой от софтуерите, които ползвам с 10ката и не съм се ъпгрейдвала въобще.
Ползваме пощите, аз онлайн се разплащам  с българската ми карта, кредитна имам Дайнърс Фърст лейди, но мн рядко я ползвам.
Кухнята уредите са на Candy, печката е малко странна, но иначе за сега съм доволна.Пералнята не знам и каква марка е дори.
Продължава неуспешната ми борба с римския прах, една приятелка каза че в Наполи я научили да си мие мебелите с вода и сграсаторе и това спасявало положението, та ще пробвам.

Обаче  разбрах, че в София институциите държавните  са малко по-добре работещи от тези в Рим-и на двете места ги мързи, но тук повече.
Слизах днес до центъра и нямаше толкова много туристи , направо беше спокойно.Или можеби беше по-рано.
След смянаата на нета-ТИМ са в пъти по-добре от ФастУеб.

# 549
Винаги има риск някой по-специфичен софтуер да не е напълно съвместим с новите С.О., няма как. Нормалните домашни компютри обаче нямат проблем, и особено ако се отнася за Уиндоус 8, не бих се замислила изобщо да го държа. Виж, У7 и У10 нямат кой знае каква разлика, но пак препоръчвам ъпдейтване, защото оперативните системи се развиват непрекъснато и ако не вървим в крак, рискуваме да минем от една много стара на последната, с огромни разлики между тях. А може и да не може да се минава директно в новата, а да трябва да се инсталира наново. Имам предвид, сега от 7 или 8 се ътдейтва с един клик и после си имаш същите програми и файловете на старото място, както си си свикнал. Ако си още на ХР трябва да форматираш и инсталираш отначало 10, програми, файлове......

# 550
Аз не издържах на уиндоус 8 и се върнах на 7, просто няма такова недоразумение като осмицата.

# 551
  • IT
Така е Десита права си, но понеже софтуера, който поддържам е правен и със старо Вижуал Студио и стар дот нет и все ням време да се мигрира с по-нов и там е мн афиф работата със  смяната на ос-тат. Ама по новия проект, който почнахме, машината която ползваме е с 10ка за едното и мак(който аз предпочитам) за другото. Иначе домашния ми лаптоп е с 8.1, и не съм го пипала даже, защото аз през него работя само отдалечено, а за всичко друго си ползвам мак-а.
Другата Деси как е? В къщи ли си вече?

# 552
Да, изписаха ме вече, но съм закована на леглото.  Sad Ще видим колко ще устискаме.

# 553
Ъпгрейдвай веднага! 8.1 и изобщо  Уиндоус 8 сравнен с 10 е като Виста сравнен със севън ,  ако ме разбираш.
Деси, наистина веднага го направих, щом ти казваш! Laughing Благодаря ти, много съм доволна.
Много интелигентен ъпгрейд - нищо не ми разбута, всичко работи, файловете седят, картинката на десктопа ми седи и дори калибрацията на монитора ми запази. После за 15 мин си персонализирах, каквото исках, докато с двете версии на 8 имам спомен, че повече ръчках, докато ги докарам до приличен вид. Харесва ми. Simple Smile
Още не съм имала време да си говоря с Кортана, пък и от много мнителност всичко съм ѝ забранила засега. Simple Smile))))

# 554
  • IT
Да, изписаха ме вече, но съм закована на леглото.  Sad Ще видим колко ще устискаме.
кога ти е термина?

Общи условия

Активация на акаунт