Италия 149

• 63 999
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
  • Италия
Алекса, ние преди две години правихме кръщене на дъщеря ми. Гостите бяха 30-ина души, като сред подаръците имаше от златни бижута (кръстче, обеци, колие) до столче за кола, дрехи и играчки. Останах с впечатление, че традициите в това отношение не са по-различни от българските.

# 16
Аз съм мн. съгласна с Десита-  както живеем в различни Италии, така живеем и в различни Българии. Всеки си има среда и местообитание и генерално май нищо не може да се каже, освен разбира се, че сме изтеглили късата клечка откъм уредени и богати държави

Ние тръгваме в понеделник- тази година с децата всичко е много по-спокойно (колкото може с 3), разбрани са, малко глезени( или много не мога да преценя, но като  цяло са на примък-отмък за всичко и това малко ме дразни, особено баба им, която няма друг отговор и действие освен "да" и уйдисване на всичко, което се сетите), трудно е, но и весело, също и уморително, но е приятна умора.

Ениуей, аз на 18 вечерта ако е живот и здраве ще се пльосна на тераса с изглед към морето и не искам нищо да чуя 9 дена Grinning

# 17
Ей, най-накрая да се запиша и аз, бях си забравила паролата за форума, а не ми идваше на пощата писмо за възобновяване. Както и да е, спомних си я  #Crazy
Приятна почивка на всички почиващи. Аз чакам нашите да дойдат, ще идват с колата и нямам вече търпение да ги видя. Тези дни ми се струпаха доста неща и имам нужда от гуш  Laughing

# 18
  • в едно миланско село
аз се прибирам сега след поредното ми 24-часово пребиваване в София.
ми не съм очарована, на няколко пресечки от идеалния център е всичко занемарено, ориенталско и сиво.
някакси не ми е достатъчно метрото, няколкото оправени улици и многото магазини. този път и ми направиха впечатлени  и много сдухани физиономии и на възрастни, и на млади хора.
за шофирането не искам да се изказвам, защото съм в потрес.
пътят от и до летището е обрасъл в бурени - построили уж някакви хубави сгради, а около тях - канавки и прах  Confused и това виждат чужденците на влизане в столицата ни.

София от самолета е ужасна просто : обелени фасади на блокове и Александър Невски с черни покриви. нарочно поисках да мина оттам на връщане : точно така е : немита от десетилетия явно, където не е мръсна, е избеляла. тъжна картинка, направо ме стегна сърцето.

виж, оправих няколко неща при нотариус точно за 10 минути (в Милано, в консулството, претендираха да отида без час и когато ми дойде редът) и точно на половин цена, отколкото ми искаха в консулството тук.

тази година, понеже нямах алтернативи, се предадох на поканата на приятелката ми и ще изкарам 10 дена в къщата и' в Скиатос. предполагам, ще умра от жега и ще бъде последният ми опит за почивка на море  Mr. Green

# 19
Аз ще карам до морето и после ще ви кажа как е  Twisted Evil
Засега майка ми здраво ме е наплашила, аз пък съм наплашила Дамиано да не пие вода от чешмата на морето за нищо на света, ако иска да не хванем "летен вирус" на секундата и да си прекараме седмицата над и на тоалетната чиния  ("ами ако искаш да не тръгваме" получих в отговор)- така е, като с години се информира човек само от медии, които рядко отразяват нещо положително, така че образа на Бг в момента в ума ми е като едно не много лесно място, на което ще се сблъскам веднага със сивота, мръсотия, намусен и агресивен народ, ненормални шофиращи, свлечени магистрали, отходни води бликащи на плажа, предсказания на Ванга, крепости от талашит  и изобщо един апокалипсис  Laughing Имам с две думи огромно поле в сърцето и ума да ме изненада приятно милата ми родина:)

# 20
  • IT
Дано те изненада, но наистина внимавайте с шофирането. Вие предполагам по Хемус ще карате до Балчик- в ремонт е, на места е по една лента София- Ботевград.

# 21
Лени, за 4-то районно питаше. Оборудвани са за снимки и отпечатъци, но на вратата има императивна бележка "влизайте по трима и си носете химикалки". Simple Smile))))

# 22
Лени, за 4-то районно питаше. Оборудвани са за снимки и отпечатъци, но на вратата има императивна бележка "влизайте по трима и си носете химикалки". Simple Smile))))

мерси, обещавам:))

# 23
Да ви поздравя с утрешния ден  Laughing Гениално е  Laughing
https://www.facebook.com/pinucciosono/videos/859360937488025/?pnref=story

Ние тук вече почнахме училище.

На мен тази година хората в България ми се сториха намусени и тъжни, и бедно облечени. Докато приятелките ми не ме заведоха на някакъв бар, където окото най-сетне попадна на хубави жени и мъже с излъчване... Това ми направи най-силно впечатление - хората, иначе инфраструктура и подобни не гледах толкова тази година.
Бяхме на Родопите, страхотно ми хареса, искам да се зарея там с дни... да обикалям по баирите от къшлА на къшлА и от селце на селце.

# 24
  • Бургас
Извинявам се, че така нахлувам в приятната ви компания. Чета ви отдавна и ми е много уютно и по домашнему с вас, рядко има подфорум или тема с толкова доброжелателни взаимоотношения.
 Не се подмазвам, честно!
 Не съм в Италия, но ни стана традиция да пътуваме за по седмица с мъжа ми .                                  Не сме били в района на Арецо и запазих набързо хотел, без да се оглеждам много.
Сега събирам идеи за два дни какво може да се разгледа в околностите.
Надявам се да ми помогнете!

# 25
Здравей и добре дошла! За съжаление не мога да ти дам информация за Ареццо, не познавам региона.
Сега, отчет. Завърнахме се от разходка из Родопите. Останахме очаровани, нищо, че звучи като клише. Не се правихме на туристи герои, че сме малко мързеливи, и пешеходни преходи не сме правили, основно с кола. През Девин, до Борино, Ягодинската пещера, после към Пампорово през Широка лъка, Гела (според местните родното място на Орфей), накрая до Дяволския мост и едно хотелче наблизо с басейн за отмора. Невероятни гледки, чист въздух, стада с крави, местните хора много гостоприемни. Почти навсякъде джамии, и се говори на турски. В семейния хотел в Борово ни сервираха страхотни домашни мекици и домашно мляко......  Останахме много доволни от всичко, особенно препоръчвам последния хотел, на двайсетина километра от Кърджали, казва се Планински изглед. Както си личи от името, гледката е невероятна, а хотелът е много добре измислен, с интересен интериорен дизайн, с басейн, джакузи и сауна, колела и Куод под наем, голяма зала с различни забавления, като пинг понг и стена за катерене... Чудесно ресторантче със вкусна храна.
С удоволствие ще се върна и дообиколя.

# 26
Здравейте момичета, ако не сте ме забравили Simple Smile ние сме цяло лято на морето в Бг, доста работи ме дразнят тази година, ноо с три деца тук на вилата с помагачи наоколо е най-удобен вариант в момента. По отношение на хигиенните условия наистина внимавайте много ... особено по заведенията и с малки деца...

# 27
Сонче, ние теб те помним, ама не те помним с 3 (три!) деца?! Simple Smile  bouquet  Още ли сте в Канту?

# 28
  • MI
Здравейте,  ние сме си в Милано вече, оцеляхме след семейната сбирка  Laughing Вчера ходихме на Експото за първи път, като цяло ми хареса. Между другото освен че в Групон има 2 билета за 50 евро (но на приоритетната опашка, т.е. на входа почти не чакаш), на входа продаваха 2 за 1, т.е. 40 евро.

Честно казано очаквах нещо повече (и аз не знам точно какво) и в началото малко се разочаровах, но после ми хареса. Като цяло най-голямото ми разочарование беше павилиона на Италия, два часа опашка определено не си заслужават. Но на Израел, Кувейт, Казахстан, Азърбейджан, Иран, Колумбия определено са впечатляващи. И на Франция ми хареса въпреки видеата само на френски. Китай беше от големите разочарования, само отвън ми хареса. ОСтанаха за следващия път доста, на първо място Саудитска Арабия - опашката беше от час и половина  Shocked В общи линии най-хубави са павилионите на тези, от които най-малко очаква човек при условие че темата е да нахраним планетата...  Определено ще се върнем да доразгледаме, не се спряхме от 10 до 21, но беше интересно. А, да - има Кооп, т.нар. супермаркет на бъдещето, но си продават наистина техните стоки на нормалните цени. Това много ме учуди на фона на повечето цени на храната там....

# 29
Ооо този Кооп е егати измисления магазин  .. ooooh! и те на експото

Общи условия

Активация на акаунт