Италия 149

• 64 047
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • MI
 10 c`s, това не е ли пак дърво?  newsm78 Хич ме няма с материалите... Аз всъщност не обичам да чистя, правя го по необходимост. Ако някой ден имам възможност да плащам на някой да го прави хич няма и да се замисля  Laughing А и чистя за да е чисто и да няма прах, не за да изглежда добре. Не разбирам например хората, които овикват който мине по новоизмити под (стига да не е с мръсни обувки де). Нали идеята е да е чисто, не да блести...

Алекса, водата не разваля ли дървото? Наистина ми стана интересно, така са ме учили - никаква вода по дървени мебели. То тук мебелите не са и наши голямата част де. Ама пак би ми било жал да ги разсипя.

Мирена, като прочетох сметката точно щях да каже "одрали са ви" и после видх предната  Laughing  bouquet Сигурно се топлите на ток? Ние сме на газ и тока е за печките, пералнята и осветлението и ако ми дойде такава сметка ще припадна.

# 586
  • IT
Аз всъщност не обичам да чистя, правя го по необходимост. Ако някой ден имам възможност да плащам на някой да го прави хич няма и да се замисля  Laughing
Тва все едно аз съм го писала.
Ми то с много изтискан парцал и после се минава с панно пелле(не знам как се пише правилно гидория на български). Така каза момичето, че са я научили като е дошла в Наполи. То това е цяла наука, кое с какво  и как за мен Simple Smile
Ние пък сме с парно от  13 до 22 часа за 87 евро на 2 месеца иначе котлоните са на газ, фурната е на ток

# 587
  • MI
Аз и гидория не съм чувала.  Панно пелле поне си го представям кое трябва да е, не знаех че има и има. За мен все е парцал(че)/кърпичка Joy

Ние пък сме с парно от  13 до 22 часа за 87 евро на 2 месеца иначе котлоните са на газ, фурната е на ток

При нас е включено в спезе кондоминиали, които са по 150 на месец, заедно с водата и всичко по входа и градината. Но и сутрин го пускат. Иначе е много гадно това с топлото до 22 часа. Ако не си лягаш рано после с одеялото увит... Всички казват, че на ток/газ излизало по-скъпо, но предполагам че и от изолацията на жилището зависи все пак.

Вчера ми казаха че една приятелка е в интензивното без надежда (рак, напреднал)  Sad Очаквах, но пак ми е тъжно... Да не говорим, че това е втора за година и нещо, която си отива изведнъж. Чувствам се стара, честно. Не е нормално да си на 35 и да ти измират приятелите Confused

# 588
  • Италия
Нели, от както ни включиха към газовата инсталация, направо се родихме. В тази сметка влиза отоплението на апартамента (140 м2), котлони и фурна, топла вода - всичко на практика. За отоплението сме инсталирали термостат, който поддържа 20 градуса през деня, 21 - вечер и 17,5 през нощта. Превключва си автоматично и ние изобщо не се занимаваме. На фона на цялата мизерия, която беше преди, сега имам чувството, че живея в 22-ти век направо  Crazy
Съжалявам за приятелката ти! Ужасно е, особено когато се случва на млади хора! Така и аз миналия месец бях неприятно изненадана от моя приятелка в Бг, че са диагностицирали сина и' - на 30 години с левкемия. Не можах да намеря думи, с които да я "прегърна", за да и' дам сила...

# 589
  • IT
Нели,  тук е топло, аз в момента  в едната стая съм спряла радяторите и съм на отворен прозорец с къс ръкав, за входа и водата плащаме подобна сума на два месеца към 80евро.
Тази гаднаболест покосява все повече хора. Sad

Чакам да излезне 100-те втория сезон в нетфликс, и започнах Reign.

Деси(Yakamoz)  как си? Как се чувстваш?

# 590
Алекса, добре благодаря. Още не съм родила  Laughing Тази седмица и матео не беше добре и свекърите дойдоха да ни помагат, вчера си тръгнаха. За сега положението е стабилно.

nelig, много съжалявам за твоята приятелка. Ужасно тъжно е.

# 591
  • на острова на мечтите
Аз мия с разтвор от "pronto"и вода. Според наш приятел дърводелец е достатъчно и само влажна кърпа.
Нелиг Outta Joint

# 592
  • MI
Алекса, значи при вас е много по-добре, и на мен ми се виждат много 150 всеки месец, включая лятото ама...

Мирена, е в такъв случай си е супер направо!  bouquet Съжалявам за сина на приятелката ти, поне според мен няма думи, които да звучат адекватно в подобни случаи Sad 

Деси, и мен ме хвана някакъв вирус пак, аман вече...

Данилу, явно добре са ме облъчили с рекламите на препарати Laughing Защо  Outta Joint?

# 593
  • IT
Алекса, добре благодаря. Още не съм родила  Laughing Тази седмица и матео не беше добре и свекърите дойдоха да ни помагат, вчера си тръгнаха. За сега положението е стабилно.
nelig, много съжалявам за твоята приятелка. Ужасно тъжно е.
Дръж се Simple Smile
И аз съм с паднал глас и ми е сухо гърлото. Като водих детето на  училище уквално всяко второ кашляше:(
Вчера отидохме до Тиволи, за жалост вилите отварят заразглеждане от 1ви март,но иначе добре се разходихме, детето не съм го чула да кашля, значи наистина е от праха долу.

# 594
  • на острова на мечтите
Изстискан сок от половин лимон в супена лъжица се налива директно в гърлото. Помага за гласа и възпаление гърло.
Нелиг, то и аз залитам по рекламни материали, но после се осъзнавам и ползвам старинни методи.

# 595
  • IT
Четох темат за муните и се сетих, една колежка говори с клиент и спелуват нещо, при което той каза:"H come accappatoio."Всеки път като се сетя за този човек се усмихвам.

# 596
Оки е с основна съставка кетопрофен, който в България се продава под различни търговски имена, има го и на таблетки, спрей, капсули, гел.
Виж тук http://www.zdrave.bg/?c=u&a=d&d=1889

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 13:13 от bubanka

# 597
  • на острова на мечтите
Четох темат за муните и се сетих, една колежка говори с клиент и спелуват нещо, при което той каза:"H come accappatoio."Всеки път като се сетя за този човек се усмихвам.
Joy Grinning и аз се усмихнат.,защото често се улавям да започна някоя дума на български и после по средата да я изрека правилно. Само аз си се улавям в крачка.

# 598
  • MI

Ох, разсмя ме  Laughing Нужни ми бяха няколко секунди преди да схвана, ама то как ли и да го обясни на италиански горкия  Laughing

# 599
Значи аз съм пробвала да изпратя ОКИ на наши приятели, но още в зародиш идеята пропадна, защото в пощата ми казаха, че не може да се изпращат лекарства, та носихме лично.  В крайна сметка по-лесния вариант е не чрез пощите, а чрез хора, които идват. Имам един записан номер: 089 64 51 119 Станислав -  занимават се превоз на с багаж напред-назад от врата до врата Бг–Ит. Вероятно той или колеги и т.н могат да спрат на някоя аптека да купят ОКИ срещу малка комисионна, но пък ще могат да купят повече, като количество. Подчертавам, че този човек не го познавам, знам само телефона му, защото навремето трябваше да изпратя нещо, което после отпадна. Но нищо не пречи човек да звънне и да провери как стоят нещата. Друг начин е ч/з шофьорите на редовни автобуси за Италия.
Пощите не са надеждни за такова нещо.

ОКИ също така наистина е прост кетопрофен. По-добрият ефект на ОКИ (според мен) се дължи на нагласата, че тревата на съседа е по-зелена.

Общи условия

Активация на акаунт