Италия 149

  • 64 003
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • In transit
  • Мнения: 14 177
Суха мащерка, защо Италия... ами защото си мисля, че в миналия ми живот съм била италианка  Mr. Green Не знам, харесва ни страната, хората, много неща. Чувствам я като "моето място". Ще видим, ще ви кажа другата година как е  Grinning

nelig, биетолето никога не ми е миришело на пръст, виж спанака много повече. Аз много го харесвам и се радвам, че и тук почнаха да го отглеждат лелките по пазара.  Grinning

# 676
  • IT
  • Мнения: 3 702
Аз на цвеклото съм му намерила цаката как да не ми мирише на пръст, режа му двете дупета добре и поне за мен миризмата му я няма. Ям го с моркови, семена от коноп и сок от портокал, без сол и зехтини и тн....

# 677
  • MI
  • Мнения: 11 890
Ох, не знам,гади ми се само като си помисля за цвекло  Sick биетолата малко по-добре,но досега само на една кростата с кестени ми хареса, защото не се усеща много. И спанака не ми е любим  Simple Smile тези горчивите ми харесват много.

# 678
  • Италия
  • Мнения: 490
Нели, а пробвала ли си спанак с моцарела? Лелее, едно от любимите ми е  Crazy

# 679
  • Мнения: 5 710
Аз много обичам всичко това. Биетоле, рапе россе, бианке, спанак ям директно от плика, каволо неро, всякакви други листа, салати и салатки, рукола,  стридоли, коприва и изобщо тук съм в рая ми в това отношение. Освен на салата, много обичам червено цвекло и в паста (като част от самата паста, или като сос).

# 680
  • Мнения: 5 462
Аз много обичам всичко това. Биетоле, рапе россе, бианке, спанак ям директно от плика, каволо неро, всякакви други листа, салати и салатки, рукола,  стридоли, коприва и изобщо тук съм в рая ми в това отношение. Освен на салата, много обичам червено цвекло и в паста (като част от самата паста, или като сос).
Leni  , как приготвяш цвеклото на сос за паста ?

# 681
  • Мнения: 12
OMG! Само това не бях мислила:)))

И още едно предложение - цитрусово етерично масло (лимон, портокал...). Може да сложиш няколко капки в обикновена вода и с пулверизатор да напръскаш мястото. Или още по-лесно да капнеш на едно-две места самото масло, по една-две капки...Но честно последното не зная дали е добре, ако первазът ви е мраморен.
Важният, в случая, е цитрусовият аромат. Той не се харесва на котетата. Оригиналната рецепта дори се състои в изсушени портокалови кори стрити на брашно, с което се поръсва. А аз предложих горните варианти за по-лесно.

# 682
  • IT
  • Мнения: 3 702
Аз нали все килогроми следя, и гледам и по-сурово да ям и то сезонно, в това отношение-зеленчуково съм мн доволна.

# 683
  • MI
  • Мнения: 11 890
Нели, а пробвала ли си спанак с моцарела? Лелее, едно от любимите ми е  Crazy
Как го правиш? Аз обикновено с пиле го готвя, харесва ми комбинацията.
Тук поне има голям избор на зеленчуци, обикновено зимата сме на тонове чиме ди рапа, верца, цикория, каталония, карчиофи, финокио. Обаче ги готвя, само финокиото сирово.
За теглото, Алекса, откакто готвя редовно свалих 3 кг без диета  Crazy

# 684
  • IT
  • Мнения: 3 702
Моето дете е много капризно с яденето, но и той каквото яде от зеленчуците, яде сурово, както и много плодове.
Паста много не ядем, да не кажа само равиоли и канелони, пица почти и само маргерита и бианка Simple Smile
Иначе риба и всякакви фрутти ди маре, не отказваме.

Днес в нашия град има забрана за шофиране заради смога от 7:30 до 12:30 и после от 16:30 до 20:30 за всякакви коли и мотори, с изключение на градския транспорт. Не се спазваше, имаше коли, които се движеха по време на забраната-надявам се голям процент от тях да са глобени.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 16:11 от allexa.7

# 685
  • Италия
  • Мнения: 490
Нели, а пробвала ли си спанак с моцарела? Лелее, едно от любимите ми е  Crazy
Как го правиш? Аз обикновено с пиле го готвя, харесва ми комбинацията.
Тук поне има голям избор на зеленчуци, обикновено зимата сме на тонове чиме ди рапа, верца, цикория, каталония, карчиофи, финокио. Обаче ги готвя, само финокиото сирово.
За теглото, Алекса, откакто готвя редовно свалих 3 кг без диета  Crazy
Сварявам спанака в подсолена вода за 7-10 минути. След това в тиган добавям мъничко зехтин и нарязаната на парченца моцарела. Така, докато моцарелата се разтопи и изври водата от нея. Страхотна гарнитура е!  Crazy

# 686
  • Мнения: 5 710
Рим като цяло ми се стори ужасно хаотичен, мръсен и неуреден град. Има нужда от големи промени там, надявам се да ги направят, че е голям резил и мизерия. За съжаление за  Рим май не се появила личност, като парижкия барон Хаусман и града е един миш-маш.

Маркрит - много лесно: главите са вакуумирани (сварени), пасирам ги. В касерола с малко зехтинец и чесън хвърляш така пасираното цвекло и то започва лекинко да се изпарява водата. Когато започне съвсем непоносимо да бълбука (като доматен сос) добавяш няколко лъжици сметана, пармиджано, пробваш на вкус, ако искаш добавяш още чесън на прах например и това е резултата:

# 687
  • Мнения: 5 462
Много ти благодаря !
Звучи и изглежда вкусно ! bouquet

# 688
  • Мнения: 9 042
Ще се прави изглежда супер.

# 689
  • Мнения: 2 603
Не става ли много сладко? Иначе изглежда супер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт