Италия 149

• 64 002
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • IT
Сега ми се дояде цвекло  Joy

Рим не е само мръсен,той е брутално мръсен, колкото и да минават да мият улиците всеки ден, гледам как се хвърлят нон стоп цигари по улиците + кучешките ак@та и хартии и идва мн мизерно, коли много. Това с блокирането на трафика е някаква еко инициатива, дано да продължи. Обаче грАдският транспорт се е подобрил, по-редовен е и вече в сайта на атак може да с види приблизително кога ще дойде автобус/трамвай. Мен все още ме е страх да карам тук, може би август като сме за 2-3 дни между България и Пулия ще се пусна. В петък се сблъскаха две коли и то защото не внимават грам и продължиха след 2 минути по живо по здраво.

# 691
Ами не знам. Имам една книжка от Модена как се готви с балсамико – от нея научих да слагам по 2-3 капки балсамов оцет тук-таме инапример в тази паста ми се струва подходящо. Вероятно дори да има някаква сладка нотка тя ще изчезне. На мен обаче и без не ми е сладко.
Мога да ви кажа също така, че ако правите паста фреска, примерно талятеле, добавянето на цвекло в импастото ще я оцвети и овкуси. Също така подобен вид червен сос може да се сгъсти по-добре и да се ползва и като основа за пълнеж на домашни равиоли. Освен че е вкусно има и "уау" ефект. Twisted Evil

# 692
  • MI
Сварявам спанака в подсолена вода за 7-10 минути. След това в тиган добавям мъничко зехтин и нарязаната на парченца моцарела. Така, докато моцарелата се разтопи и изври водата от нея. Страхотна гарнитура е!  Crazy

Много ти благодаря, ще го пробвам със сигурност, изглежда лека и вкусна гарнитура!  bouquet

За Рим и аз съм на същото мнение и е много жалко, защото биха могли да живеят само от туризъм ако беше малко по-подредено и организирано. Дано изберат някой тип шериф за кмет, иначе никакъв шанс няма...

# 693
  • MI
Честита баба марта на всички, да сте бели и червени, весели и засмени  Party

# 694
  • In transit
Честитa Бaбa Мaртa и от мен!

# 695
  • Италия
Честита Баба Марта, девойки! Да сте много здрави, румени, засмени!  Hug

# 696
Да не вземе някой да си помисли ,че съм станала вегетарианка,та все за зеленчуци питам.. Mr. Green
Ама в бг. форуми за ядене напоследък все за "зеленото" се говори. А аз съм много пощелива ,пък да не казвам че с възрастта ,само за ядене мисля май... Mr. Green Mr. Green

Та, на какъв италиански треволяк отговаря българския ЛАПАД ?

п.с Да не ви говоря как ми се яде коприва... Laughing

# 697
  • MI
Да не вземе някой да си помисли ,че съм станала вегетарианка,та все за зеленчуци питам.. Mr. Green
Ама в бг. форуми за ядене напоследък все за "зеленото" се говори. А аз съм много пощелива ,пък да не казвам че с възрастта ,само за ядене мисля май... Mr. Green Mr. Green

Та, на какъв италиански треволяк отговаря българския ЛАПАД ?

п.с Да не ви говоря как ми се яде коприва... Laughing

lapazio, знам защото го бях търсила и аз  Crazy Не съм го виждала да го продават тук обаче, май из планинските райони е по-популярен. Виж коприва съм виждала, но цената беше като на златото горе-долу... И аз много обичам коприва, особено на фурна  Heart Eyes

# 698
  • IT
В двора на свекърва ми расте коприва и никой не я и поглежда Sad И аз обичам коприва на фурна много. Напоследък всеки ден ям салата от финокио и цикория. 
Да не казвам голяма дума, но детето яде почти всичко в училище, минали са само 2 дена, ама не капризничел там. Като гледа, че другите ядат и той яде.

# 699
  • MI
В двора на свекърва ми расте коприва и никой не я и поглежда Sad И аз обичам коприва на фурна много.

И още не си я нападнала? Аз да съм я опасла досега  Peace

# 700
  • IT
Нели, лятото като ходя е вече дърта. Сега по Великден ще видим как е.
Честит 3ти Март.

# 701
  • MI
Честит 3ти март и от мен!

# 702
Честит 3-ти март и Честит рожден ден на Мирена,  да е жива и здрава и много,  много щастлива!  bouquet bouquet bouquet

# 703
  • MI
Мирена, ЧРД и от мен на патерица  bouquet Много здраве, късмет и щастие ти пожелавам!

# 704
  • Италия
Благодаря, мацки!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт