Пролапс на митрална клапа и планина

• 315
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Бих искала да ви попитам има ли сред вас хора с пролапс на митрална клапа-запалени планинари?
Аз имам 1-ва степен пролапс, който не е третиран по никакъв начин, но и не ми е създавал проблеми в нормалния живот.
Към момента не съм редовен планинар (ходя веднъж годишно), но бих искала да променя това.
Притеснява ме, че зад скромния опит който имам, лесни маршрути за мен се оказват доста задъхващи-изкачване на един от страничните кратери на Етна, изкачване на Везувий, изкачване до пиринското езеро Окото (само на места), изкачване от Банско до Бъндеришка поляна пеша и последното гара Лютиброд-Ритлите-Лютиброд-Просечен камък-Черепишки манастир. За последното не си носех и достатъчно вода, но то бе най-тежкото ми преживяване.
Как мога да тренирам своето сърце така, че да издържа на подобни натоварвания, че и по-големи?
Моя позната бе оперирана във връзка със сърдечен проблем и след месеци изкачи зимен връх.
Моята цел е да придобия тренинг и да се върна на Етна с пешеходен тур.

# 1
С първа степен не би трябвало да имате никакъв проблем. Посъветвайте се с кардиолога за всеки случай.
Трябва да тренирате за издръжливост и мускулатура. Например редуване на упражнения с някакви тежести и умерено кардио като велоергометър или каквито и да било по- активни упражнения, които качват умерено пулса.

# 2
Имам пролапс, на 43 съм, ходя по планините от 15 годишна. Нямам проблеми, освен ако не е много интензивно.
Тренирай кардио, да не е само два пъти годишно в планината ..

# 3
Имам същото състояние като вас - пролапс на митралната клапа, водят ме с 1-2 степен.
Кардиологът ми обясни, че това състояние не е болест, няма нужда от никакво лечение и само подлежи на наблюдение.
Каза ми също така, че е нормално състояние за раждала жена ( защото по време на бременността сърцето работи повече и по-усилено). Не ми е издавал никакви ограничения за нищо.
Задъхването при физически усилия го отдавам повече на заседналия начин на живот.
Ако катерите и имате амбиции, посъветвайте се дали пък да не вземате по едно аспиринче на ден от най-малките милиграми.Просто профилактично.

# 4
Здравейте!И аз съм с пролапс,ходя на народни танци,около 1 час са интензивните подскачания.Взимах четвъртинка бетаблокер,защото имах аритмия,кръвното ме е в нормални граници,дори бих казала към ниско.В момента не взимам бетаблокера,имах замайване от него. Имате ли някакви симтоми свързани с пролапса и как го откриха при вас?Бихте ли дали съвети относно хранене,движение,приемане на хранителни добавки,лекарства и каквото се сетите.

# 5
  • София
Аз също съм с пролапс и съм получавала тези задъхвания - когато не съм яла, когато бързам нагоре и когато съм извън форма. Трябва постоянство, при редовно ходене ще влезнете в по-добра и издържлива форма. И никога не бързайте към върха, трябва умерен и постоянен ход. Най-лошото е да тичаш и спираш непрекъснато.

Общи условия

Активация на акаунт