Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 2 тема

• 42 915
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Имаше едно изречение за него в една статия ан друга тема и там му обърнах внимание Simple Smile  : "...основното му значение с оглед астрологическа символика се свързва с добиване на "еротична опитност и трансформация...."

Да не е било "хиротична опитност и трансформация"? Simple Smile

Със сигурност е "еротична", тъй като Ерос е древногръцки бог на страстта и секса и оттам -> еротика.

Ясно е откъде и какво значи, но какво общо има с Хирон, това не разбрах.
Хирон не е Ерос, Амур или Купидон. В контекста вероятно има резон, но изваден от него, като чиста есенция, не.

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 08:53 от Kuanin

# 601
  • в 1001-та нощ
Коментарът в лилаво беше за Ерос, не за Хирон  Peace

# 602
Защо така ми е убягнало Grinning
Явно дискусията за Хирон ми е с превес  newsm10

# 603
  • в 1001-та нощ
Защото цяла сутрин го бистрехме Simple Smile

Ето цялото мнение -вижда се ясно какво коментирам, убегнало ти е  Mr. Green

Е, как да няма връзка, но слава Богу, че всичко е наред Simple Smile

marbeq  Hug благодаря, че сподели Simple Smile

Може ли няой да обясни какво е Ерос - за какво отговаря? От името мога да се досетя, но в мъжката карта ли е играе съществена роля или и в двете.

Имаше едно изречение за него в една статия ан друга тема и там му обърнах внимание Simple Smile  : "...основното му значение с оглед астрологическа символика се свързва с добиване на "еротична опитност и трансформация...."

# 604
Аленка, аз имах някъв аспект Церера и Луна??? Но какъв беше и какво значеше  newsm78

# 605
  • SF
Астрологията за начинаещи, е станала астрология за напреднали. Simple Smile
Аз още уча Слънце-Плутон, Слънце-Сатурн... Simple Smile Нещо не напредвам обаче.

# 606
Esmee, споко аз съм по - зле. Но ми е интересно като чета останалите - остава ми нещо в главата, но много малко. Но пък така като си се самообучаваш и като срещнеш нещо непознато, търсиш в темите, защото е дискутирано и светва няква лампа по някое време  Laughing
Абе в крайна сметка на повечето тук виждам, че астрологията е хоби.

# 607
  • SF
Аз закъсах откъм литература. Липсват ми хартиените тела, които да разнасям със себе си в колата и да си хвърлям по един поглед. С лаптопа напред-назад ми е неудобно. Вкъщи рядко си стоя, за да чета в интернет. Горе-долу изчетох това, с което разполагах и от една седмица не бележа никакво развитие.

# 608
Есме, вариантът е електронна книга. Simple Smile

# 609
Елч, с всеки един час от деня луната му си е все в скорпион. Луната не винаги се променя от часа. Аз считам, че е с асцендент телец. Но понеже не съм сигурна, пуснах данните без часа. ☺

# 610
Луната може да не си смени знака, но градусите се менят след определен период.

# 611
Да, съгласна съм.  Simple Smile

# 612
  • София
А като говорим за Ерос и Хирон, при мен са в точен съвпад в Телец почти на ИЦ (аз нали в долната част на картата нямам нищо) нещо не ми харесва тоз ми ти съвпад  newsm78 какво ще да значи - страдание в секса  Tired
А и Юнона и Лилит са ми съвпад и това не ми изглежда положителмо към сферата на връзките  Crazy

# 613
  • Sofia
Ляйля, бих го изтълкувала така:

Ерос и Хирон в съвпад в Телец почти на ИЦ - чрез секса ще израстваш, ще учиш някои неща, възможно е да преживееш някаква болка, раняване /или вече да си го изживяла де/ в сферата на сексуалността. След като надживееш тази травма или рана, ставаш по-силна и дори успяваш да подкрепяш други хора в тази област. Хирон си е на трон по знак, ще те интересуват ценностите в света, както материалните, така и духовните, ще страдаш при загуба и/или обругаване на ценности, ще желаеш у дома си да имаш и да предаваш ценности. Почти на ИЦ, от коя страна са, откъм 3 дом или вече са в 4 дом?

Сетих се за Тантра. Според мен това учение обединява знанията за сексуалността със знанията за лечение. Трансформация се постига на духовно ниво чрез специални сексуални техники. Ерос и Хирон заедно ми е добра асоциация за такова нещо. Може би тук са и масажите, имат както еротичен заряд някои от тях, така и лечебен. Какво ще кажеш? А може да означава, че сексуалността ти е ценност. Или че чрез секса придобиваш някакви ценности. Въпрос на интерпретация е всичко...

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 15:50 от vihrogonche

# 614
  • в 1001-та нощ
Лейла  Hug виж и какви аспекти правят към Марс, куспидата, която е в Овен, Куспидата в Дева и К6

Общи условия

Активация на акаунт