Отговори
# 150
  • Другата България
Написах, че зависи, Анди.
Не винаги, но можеш на пръв прочит да прецениш човек. Да, може да те подведе, да те манипулира, да "играе" само и само да те спечели, но пък бих дала шанс, ако видя нещо у него, да.
Ако е този единия от клипа на Нино - не, той е просто вечния престъпник - според мен.
На другия...бих. Може и да се опаря, знам, но пък ако човек не опита как ще знае?
Сигурно съм наивна, знам.

# 151
Ами нищо не мисля, казвам какво знам...

Ами точно - сина  и е с професия престъпник, а за нея това не е проблем, живее си спокойно, весело  и доволно.

Очевидно е, че тая майка е напълно лишена от всякакви морални принципи и ориентири и съответно - сина и неслучайно е цял живот престъпник.

Напълно съм съгласна с Iris.

Покрай темата се сетих за нещо, което винаги ми е правило впечатление.
Гледайки предавания или по новините за разни престъпници по света, не веднъж и два пъти, съм виждала родител на престъпника, който излиза и поднася искрени извинения, заради стореното от детето му, искайки прошка от близките на жертвата. Със сълзи на очи, треперейки, заеквайки, умирайки от срам, но го прави...
Поправете ме, ако греша, но никога не съм виждала подобен случай в България. Тук обикновено излиза една нахакана майка, която започва агресивно да крещи, че детето ѝ е набедено, как е златното на мама, как всичко е инсинуация, включително съм чувала, че жертвата си го е търсила.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 19:01 от Magnificent

# 152
Мамамари, хич не им е лесно на мацките сбякетата и чичковците, дамо на теб тимсе струва, че получават нещо наготово.
За мен тези ''мацки'' са деца и вместо върху  анатомията на чичковците би трябвало серозно да залягат над учебниците,а всичките им нужди би трябвало да са приоритет на така наречените им ''родители''.
На другия...бих. Може и да се опаря, знам, но пък ако човек не опита как ще знае?
Сигурно съм наивна, знам.
Бе то ако рискът бе само да се опариш,бабата отдавна да и е минало изгорялотo и да се радва на внуците.Ама всеки си знае.Само докато говориш  ,че заслужава шанс,имай и едно на ум че ако му паднеш в ръцете какво би му попречило той да лиши теб от втори шанс.Може би неговата съвест?

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 19:38 от mamamari

# 153
  • Другата България
И значи, че оттук насетне на този младеж основното занимание ще му бъде да изнасилва и убива баби? Крайно ми се струва.

# 154
  • София
никой не знае каква ще е съдбата на този младеж. Но явно малко хора са наясно, че винаги се налага да платят за постъпките си.

# 155
  • Другата България
Как? Какво имаш предвид?

# 156
  • София
това, което пиша - всеки трябва още от малък да бъде възпитан с мисълта в главата, че човек винаги се разплаща за постъпките си. Особено на младежите им е много трудно да го разберат, което е жалко, защото най-големите проблеми си ги подлагат именно тогава. И нещо като обобщение да направя, по мои впечатление от доста време сякаш се налага някакво мислене от типа "ще ми се размине" и у младежите, и у възрастните.

# 157
  • Другата България
Ама ти пак не ми отговаряш на въпроса как. Как се разплаща? Като лежи 7 години в поправителен дом? Като после не го искат никъде?

# 158
Колко струват  униженията и болката от изнасилване и последвало хладнокръвно убийство?
Кой може да го оцени в наказание?
Я си представи ,че го беше причинил на теб?Наказанието  му щеше ли да ти е достатъчно?

# 159
  • Другата България
Колко струват  униженията и болката от изнасилване и последвало хладнокръвно убийство?
Кой може да го оцени в наказание?
Я си представи ,че го беше причинил на теб?Наказанието  му щеше ли да ти е достатъчно?

Rolling EyesНа мен ли говориш? Нещо не ти схващам мисълта. И това какво общо има тя с моя въпрос.

# 160
Нали питаш за разплащане за определено деяние?
Ако ти беше на мястото на жертвата каква разплата ,какво наказание би ти се сторило достатъчно?

# 161
  • София
Ама ти пак не ми отговаряш на въпроса как. Как се разплаща? Като лежи 7 години в поправителен дом? Като после не го искат никъде?

Да, така ще се разплаща, цял живот за постъпката си! Особено ако в случая се касае за изнасилване и убийство, малко са му дали.

# 162
  • Другата България
Нали питаш за разплащане за определено деяние?
Ако ти беше на мястото на жертвата каква разплата ,какво наказание би ти се сторило достатъчно?
Коментирам това
. Но явно малко хора са наясно, че винаги се налага да платят за постъпките си.
И имам предвид точно това, което питам - как се предполага, че например оня лумпен ще плати за убийството с кол на дядото? След като той дори не е осъзнал какво е извършил и смята, че евентуално може да направи същото? Нещо от сорта "всеки си получава възмездието рано или късно", или "ще му се върне", или ...а, ето, Анди е отговорила. Това няма нищо общо с мен и какво аз или дори и ти смяташ, че е достатъчно, хеле пък на мястото на близките на жертвата.
Що се отнася до мен, аз не съм меродавен съдник. За най - тежките престъпления, особено извършени с омраза, съзнателно, умишлено и без грам разкаяние съм "за" смъртното наказание.
Но това е друга тема.

За по - леките вече казах - всеки може да сбърка и понякога е добре на такива хора да се даде шанс.

# 163
  • София
доживотен му стига. Да не си слагаме грях на душите с чужда смърт.

# 164
  • Другата България
Той е получил 7 или 8 години. Не доживотен.
А грях...не го приемам така. Не, че решавам аз де.

Общи условия

Активация на акаунт