Отговори
# 180
  • Другата България
нещо като Престъпление и наказание? Да не забравяме, че героят там си призна след дълги терзания, а получи опрощение едва след като изстрада каторгата и почти умря.
Не, за майката имах предвид, нали и преди това коментирахме....той героят е ясен, остана и да не се разкайва. Опрощение от кого да получи?
П.П. Всъщност може и от тази гледна точка да се погледне, на Достоевски. Въпреки, че той отначало не се разкайваше.

# 181
  • София
от себе си, и такова опрощение идва наистина на ръба на смъртта. Но той наистина си призна едва когато... мацката, забрах й името, му каза, че ще отиде с него на каторга. Обаче не знам коя майка ще накара сина си да признае, вместо да се започне оспорване на вината в съда и пр.

# 182
  • София
Касита - За теб никой, който би я осъдил няма да е обективен. ТОВА е умишлено престъпление да караш с превишена скорост в населено място, състезавайки се с друг автомобил. А майката няма право да съжалява живота на сина си убиец, може би не е бил лош човек, може да е бил, умен, интелигентен, добър човек, но е убиец и няма за какво да го съжалявам. Единственото за което съжалявам е, че младите хора НЕ МИСЛЯТ, че не са възпитани да мислят и не мислейки предизвикват смърт. В друга държава след само едно оплакване за каране с превишена скорост в населено место взимат книжка, а тук цял град знае, но нищо. Сетиха се сега да го оплакват - горкия убиец!   

# 183
Никой няма право да омаловажава мъката на друг човек.
По този параграф съм обективна.

# 184
  • София
Ако мъката на майката беше, че сина и е убиец, а не, че му е опропастен живота, тогава щях да я подкрепя, но тя не съжалява, че той е убил други хора, а че няма да си живее живота! Ами да няма,  когато убиеш, човек ходиш в затвора! Ако бях на нейно място бих съжалявала, че съм отгледала убиец, а не, че той няма да си живее живота или да си гледа кефа.

# 185
Предполагам, че си на неповече от 22 години.  Peace
Нищо лично, но животът е малко по-сложен, а когато имаш собствени деца- съвсем.

# 186
Ако бях на нейно място бих съжалявала, че съм отгледала убиец, а не, че той няма да си живее живота или да си гледа кефа.

Ти колко деца отгледа? Аз бих съжалявала за жертвите на сина ми, но нищо повече. Всички усилия ще направя за да помогна на него и едва ли ще мисля за разсипаното мляко, което по принцип е безмислено начинание.

Какво между другото значи думата "постъпили" в заглавието на темата? Защо да постъпваш някак ако друг е извършил престъпление? Надявам се въпросът не включва опцията дали ще предадеш близкия на властите.

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 01:58 от Анонимен

# 187
нещо като Престъпление и наказание? Да не забравяме, че героят там си призна след дълги терзания, а получи опрощение едва след като изстрада каторгата и почти умря.
Тази книга е някакво психологическо изследване, но няма нищо общо с реалността.
Или почти нищо..
Реалното в книгата беше, че никой не го потърси за смъртта на бабата поради факта че няма мотив. Това е и причината масовите убийци да се залавят изключително трудно..

С това не казвам, че книгата е лоша. Просто е някакъв вид въображаем психологически експеримент.

Виж Братя Карамазови си е съвсем реална...

А по темата-не знам как бих постъпила. Зависи какво е престъплението, колко ми е близък "близкият". Зависи от много неща. Едно е да сгазиш някой с кола, друго е да го убиеш за сто лева.
Аз честно казано не вярвам сред близките ми да има хора, които могат да убият някой, за да му вземат пенсията.. вообще доколкото си познавам близките не вярвам сред тях да има склонен на тежки умишлени престъпления..така че разсъжденията "как бих постъпила" не ме засягат.

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 02:41 от Герри

# 188
Престъпление и наказание си е философско писание и няма нищо общо с престъпленията и наказанията.

# 189
Ако бях на нейно място бих съжалявала, че съм отгледала убиец, а не, че той няма да си живее живота или да си гледа кефа.

Ти колко деца отгледа? Аз бих съжалявала за жертвите на сина ми, но нищо повече. Всички усилия ще направя за да помогна на него и едва ли ще мисля за разсипаното мляко, което по принцип е безмислено начинание.

Какво между другото значи думата "постъпили" в заглавието на темата? Защо да постъпваш някак ако друг е извършил престъпление? Надявам се въпросът не включва опцията дали ще предадеш близкия на властите.
Сутринта четох за случая, извинявай те, проблемът според мен е, че е било въпрос на време да се случи това, тези младежи са си се състезавали по принцип и редовно. Тази майка, къде е била, къде е бляла, сега ще го съжалява, да, бих и съчувствала, но ако е инцидентно, еднократно...но синът ти ежедневно да си прави гонки и ти да си безмълвен наблюдател или да знаеш какво се случва и после да съжаляваш, ами .......да, имам две деца, човек никога не е застрахован, но

# 190
  • София
тя и мълвен да е била, той щом си е наумил да си чупи главата, тя не е могла да го спре. На него просто не му е пукало за никого, освен за това да си начеше крастата - ни за майка, ни за баща, ни за чуждите хора.

# 191
  • Варна
Снощи гледах репортажа. Голяма част от думите на въпросната майка са услужливо пропуснати в напечатаното интервю - тя директно обвини децата, ходели не-знам-си къде, мотаели се пред колите, безобразници с две думи.
А нейното момче - е, то просто си карало, горкото. Сигурно с не повече от 30км/ч и тук някакви деца му се изпречват на пътя...

Това, ако не е нагло безочие?!

# 192
  • София
Това е защитна реакция, макар да ми е гнусна и на мен. Какво да каже , че синът й е безотговорен и затова е убил хората на пътя? Тя ще предпочете да изяде труп, отколкото да признае.

# 193
  • Варна
Може да каже, че МНОГО съжалява. И да се извини за причиненото от името на сина си.

# 194
Бих се срамувала, ако мой близък извърши престъпление и не бих имала смелостта да давам изявления по медиите и да го оправдава. Може и да ми е мъчно за близкия ми, ако знам че наистина е виновен, просто бих си мълчала.

Общи условия

Активация на акаунт