Нашата сватба през 2015 - тема 11

• 30 326
  • 525
  •   1
Отговори
# 90
Относно алкохола, предполагам че при нас ще има избор, мислим да имаме и уиски, и домашна ракия и вино, и водка.. но не съм на мнение, че храната и алкохола са най-важното нещо не това събитие.. В крайна сметка хората не са дошли само да ядат и да пият! Така че, ако не можеш да осигуриш на някой гост да пие Dimple.. еми ще си избира каквото има, ако не , да си плаща.. Аз ако отида на гости в някой приятел няма да му кажа да ми купи Dimple ili 22 годишен chivas, защото видиш ли ти аз само това пия, ами ще се съобразя  с това , което ми предложи, или ще си го купя и занеса с мен. Те са гости на тази сватба.. а не обратното Simple Smile

# 91
Истината е някъде посредата.За мен сватбата не е за да се наядеш и напиеш на макс.Трябва обаче да си има всичко.Да има някакъв баланс.Аз плащам и нощувки-мисля че така е редно,за някои хора е глупост.Всеки си преценява.Аз предпочитам да няма уиски пред алтернативата да има някаква измислена марка.
Да ви попитам за колко време ви станаха изследванията?

# 92
  • София
Miss,aко още сте се спряли на Пиротска - там май за по-малко от час,при нас отне няколко чаcа,че нали и за туберкулоза уж ни изследваха  Peace

# 93
От уискито и аз се отказах,просто така реших,ще внесем ракия и вино, а всеки,който иска да пие нещо различно може да си поръча от ресторанта.
Силве,вие имахте ли проблем с медицинските,предполагам са ги дали на момента,ама да питам все пак.
Тези пък от Сара трейд,днеска трябваше да се обадят за халките и в понеделник да ги получим, ама никакви ги няма... Shocked.Ако не се обадят до накой час ще звънкам аз, несериозно ми се трува от тяхна страна честно казано.

# 94
  • София
От уискито и аз се отказах,просто така реших,ще внесем ракия и вино, а всеки,който иска да пие нещо различно може да си поръча от ресторанта.
Силве,вие имахте ли проблем с медицинските,предполагам са ги дали на момента,ама да питам все пак.
Тези пък от Сара трейд,днеска трябваше да се обадят за халките и в понеделник да ги получим, ама никакви ги няма... Shocked.Ако не се обадят до накой час ще звънкам аз, несериозно ми се трува от тяхна страна честно казано.

Странно наистина,на мен а и на други булки ни се бяха обадили преди срока,който бяха обявили  newsm78

# 95
Здравейте! Като съвсем нова във форума попаднах на темата Simple Smile Честито на всички бъдещи булки. На мен също ми предстои това прекрасно събитие и то съвсем скоро - на 29.08. С бъдещия ми мъж, много искахме да направим фотосесия в Евксиноград във Варна, но така и не получихме отговор дали ще ни допуснат. И тъй като остават 2 седмици до събитието, започнах да се чудя къде можем да отидем ... моля подскажете ми някое място. Благодаря на всеки, който ще отдели минутка за мен Simple Smile

# 96

Странно наистина,на мен а и на други булки ни се бяха обадили преди срока,който бяха обявили  newsm78

Звъннали са преди малко на мъжа ми и са казали, че са готови и утре са при нас.Simple SmileСупер.Тъкмо се бях настроила вече, че ще се караме,ама им се размна ..... Wink

# 97
Криси, здравей, добре дошла в темата Simple Smile Ние с теб сме в един и същи ден Wink

За Евксиноград, понеже сега е активен сезон, трябва да получите разрешение по е-мейл и да изпратите данните - имена и ЕГН, на всички които ще влязат. Иначе мисля, че взимат около 150 лв за фотосесия, няма ограничение във времето, а също и в броя хора, които ще влязат. Ние гледахме там за сватбено тържество, но нещо не ми допаднаха условията. За други места в района препоръчвам Двореца в Балчик Simple Smile

# 98
Криси, здравей, добре дошла в темата Simple Smile Ние с теб сме в един и същи ден Wink

За Евксиноград, понеже сега е активен сезон, трябва да получите разрешение по е-мейл и да изпратите данните - имена и ЕГН, на всички които ще влязат. Иначе мисля, че взимат около 150 лв за фотосесия, няма ограничение във времето, а също и в броя хора, които ще влязат. Ние гледахме там за сватбено тържество, но нещо не ми допаднаха условията. За други места в района препоръчвам Двореца в Балчик Simple Smile

Къде ще бъде вашата? Simple Smile за Евк. знам че трябва да се предоставят имена и егн-та - направихме го преди 3 седмици - все още няма отговор и за това съм се обезсърчила. Ние ще бъдем с една моторетка с 3 места и за това ми се искаше да е някъде по-близо. В крайна сметка, ако не успеем да намерим подходящо място, ще мислим алтернатива за транспорта и ще ходим в Балчик.

# 99
  • София
Ние ще внасяме и алкохол и безалкохолно и се надявам 1500лв да ни стигнат. Уискито е много предпочитана напитка, според мен няма как да се пропусне на сватба. Някой по-назад е писал "яденето и пиенето не са най-важни" , е да ама не е така, хората точно това помнят-дали са останали гладни и дали са си плащали пиенето. За допълнителните поръчки и ние ще ги плащаме, като предупредихме че 50-годишно уиски няма да поемаме  Crazy е все пак ние ще внесем, може би бушмилс

# 100
  • София
Ние ще внасяме и алкохол и безалкохолно и се надявам 1500лв да ни стигнат. Уискито е много предпочитана напитка, според мен няма как да се пропусне на сватба. Някой по-назад е писал "яденето и пиенето не са най-важни" , е да ама не е така, хората точно това помнят-дали са останали гладни и дали са си плащали пиенето. За допълнителните поръчки и ние ще ги плащаме, като предупредихме че 50-годишно уиски няма да поемаме  Crazy е все пак ние ще внесем, може би бушмилс

Еми,няма как да съм по-съгласна  newsm10

# 101
Абсолютно съм съгласна с Pepi и Gatima, уискито и при нас е много предпочитано и затова няма да правя компромис.  Мислим да е Paddy 1l.,вината да са среден клас, бутилки- никакви наливни истории... има четирима обичащи водка-погрижили сме се и за тях с Finlandia. Само ракията е домашна, но много хубава!  Бирата е на свободна консумация. Искаме гостите ни да се чувстват добре, затова сме си спестили куп излишни глупости, показност и кич, но компромис с храната и алкохола категорично няма да направим! Истината е, че това за разлика от украси, нюанси и финтифлюшки остава като впечатление- аз като изпечена сватбарка помня хапването, но не и разните дреболии. Затова гледам да не откачам на тази тема, а да  наблегна на качеството. Надявам се не съм обидила някого, но ми се иска гостите ни да останат с приятен послевкус от сватбата!
Добрата новина новина е, че терасата, където ще подпишем ще се охлажда с 4 климатика и ще се наслаждаваме на западното слънце без да се топим Simple Smile

# 102
Прави сте че не трябва да се прави компромис с ядене и пиене никой не казва това.Но аз пък си държа и на украса и на всичко -и с тези неща аз също няма да правя компромис и не мисля че тук става дума за показност.Всичко е въпрос на лични представи предпочитания и нагласа.Виното ни ще е Траминер и Шардоне,зсщото са любими на дамите,също така Розе)-Тера нещо си.. ,водка ще има за родата на ММ,други всички пият ракийка.Наливно вино и дума да не става-няма да се излагаме я.Бирата ще е Загорка.
Булки купих си бижута!Сребро с перлички много са нежни,класически,малко са по-скъпи,но ще си ги нося и мисля,че направих чудесна покупка.И пантовки и бельо си имам! Party

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 20:45 от Miss_Bingley

# 103
Ние си имаме приоритети: хубав ресторант като интериор, интересно и неповторимо местоположение (язовирна стена), елегантна ръчно правена украса само за акцент и храна направена с любов от специалист е бранша и хубав алкохол. Държахме да поемем хотела на 24 човека, които нямат къде да спят в града, за мен е по-скоро въпрос на възпитание след като гостите са пътували около 450км. Искаме да съберем любими хора, за да са свидетели на нашия подпис, да вечерят вкусно и да се забавляват с хубави напитки цала нощ, без ограничения във времето за забавления, диджей до зори и парти!  Това е нашето виждане за нашия празник. Нека всеки си го организира по своя преценка. Simple Smile

# 104
ilein87, добре че си запазила спокойствие, щяхте да си развалите деня излишно.
SIlvushka, браво късметлийке!
Tanchitu, и аз подкрепям втория грим.
Коя каза не помня отива във Варна на моминско - пожелавам едно незабравимо морско приключение Mr. Green
Ние можем да внасяме алкохол и ядки. Та алкохола ни е 600 лв, купено уиски и купена, но домашна ракия. Е тепърва ще се добавят етикети и евентуално купуване на бутилки, ако не намерим ползвани. ГОворите кой колко дал, но има голямо значение колко са гостите, колко от тях въобще не пият + деца. Както има значение дали преобладават мъже или жени. Каквото и да си говорим на сватба повече от 2 чаши не пия, но мъжете по се отпускат. Също влияние оказва дали е повече родата или младите приятели, дали е дневна/вечерна сватба. Бях на дневна с 90%  възрастни, колко мислите се изпи, че дори и моите набори не пиха кой знае колко. Laughing
Аз си купих днес поръчаните чашки - свещници, остава да купя органза лента да им правя панделки + свещи. Готово е изцяло медено бурканче - образец, но нямам снимка. Ще творя след неделя. От тогава почва отпускатааа newsm44
Благодаря за мненията на тортата, вероятно ще изберем между 1 и 2 модел, като клоня към 1. 2 ме печели единствено, защото има декорация от всякъде, а не само на "лицевата" част като при 1.

Общи условия

Активация на акаунт