Спалното бельо

• 71 645
  • 271
  •   1
Отговори
# 105
  • оттам, откъдето започва България
 Joy Еееееее, ако легна в такива чаршафи сън няма да ме ловне.

# 106
Здравейте, предлагат ли някъде подобен тип спално бельо?
Търся подобен изглед Simple Smile
Скрит текст:

Тук ровила ли си:
1
2
3
4

Искам и аз такива, много са красиви!  От къде са?

# 107
Малоумен въпрос:

В по-хубавите хотели съм виждала чаршафи, които са  особено гладки и приятни на допир.
Не разбирам каква е материята.
Поръчах си комплект  от  сатениран памук, обаче след първото изпиране (40 °С) гладкостта  изчезна.
Има ли такива материи, които да се пера при по-висока температура (40 - 60 ) °С и да не изчезва покритието, очевидно е покритие?

# 108
  • ГО
Тези във Вивре ги гледам от сутринта, много са красиви и се доближават до това, което търся.
Харесвам такива с дантела и бродерия.

Благодаря на всички за предложенията!   bouquet

# 109
kama4e, видя ли, че се перат на 30 °С?
Удовлетворява ли те?

# 110
  • ГО
Видях, че и без центруфуга, пък аз нямам простир. Всичко суша в сушилнята и хич не ми е удобно, че не трябва да се центрофугира.  Twisted Evil

# 111
Здравейте! Сатенирани памучни чаршафи купувам от Икеа. Не съм имала проблеми с тях. Единстената ми забележка е, че няма различни разцветки от тях - имам предвид чаршафи без ластик (не съм любител на чаршафи с ластик.

Купувам само 100% памук чаршафи. Сатениран памук. Обичам и отделно да си купувам плат - ранфорс или там каквото се казва, и да си шия спални комплекти сама. Доставя ми удоволствие да търся и правя комбинации.

Спала съм два пъти на чаршафи смес памук и полиестер - отвратително преживяване (и изпотяване).

Във връзка с горното бих желала да попитам тези от вас, които имат комплекти от лиоцел (тенцел). Чела съм из интернет за тази материя, в Икея има някои комплекти, които ми харесват като десен, но се чудя дали качеството е добро, дали усещането е като да спиш на памучни чаршафи. И също важно - дали човек не се поти, спейки на тях?

Относно цитирания в преден пост комплект Офелия Вас на Икея - материята ми е много твърда, трудно съхнат, след няколко изпирания платът избеля на петна. Не ги ползвам вече.

# 112
Здравейте! Сатенирани памучни чаршафи купувам от Икеа. Не съм имала проблеми с тях. Единстената ми забележка е, че няма различни разцветки от тях - имам предвид чаршафи без ластик (не съм любител на чаршафи с ластик.

На колко градуса се пере сатенирания памук от Икеа?

# 113
  • Ямбол
...
На колко градуса се пере сатенирания памук от Икеа?
На сайта им пише до 60 градуса.

Аз си направих от Икеа поръчка и вече съм си ги изпрала половината и дори съм ги сложила на леглата. Доволна съм.

# 114
kama4e, в Лозенград видях разкошни комплекти стил шаби шик и винтидж от памук/сатениран памук. Също така покривки, хавлии, шалтета, кърпи и каквото още се сетиш в същия стил. Лозенград е близко, има и еднодневни екскурзии до там, така че го помисли като вариант.

# 115
Аз пера чаршафи, включително и сатенираните памучни (то аз нямам и никакви с полиестер - ужасни са), на 40 или 50 градуса, много рядко на 60 градуса. По принцип пера с Ариел био. Не съм имала проблеми, сатенираните ми чаршафи запазват първоначалния си вид и качество. Сега погледнах етикета на този от Икея - пише 60 градуса - така, както Лиляна е написала по-горе.

Мисля, че сатенираните ми чаршафи са 300 до около 350 нишки на квадратен инч (не помня - не пазя опаковки). А от типoвете ранфорс и перкал (тук обаче не съм много наясно за разликата между тях) - най-малко 200 нишки, но доколкото си спомням, имам и комплекти с до 300 нишки. Мисля че диапазона 200-300 нишки е най-оптимален като баланс между качество и цена. Чела съм в интернет, че някои производители посочват заблуждаваща купувача информация за по-голям брой нишки на квадратен инч, други разчитат на наистина голямата гъстота на плетката (за сметка пък на по-тънкото влакно, което не прави тъканта по-здрава, а напротив - по-податлива е на скъсване и излиняване). Трети пък въобще не посочват никаква информация. Аз лично никога не съм попадала на български комплекти, в които да е посочена информация за гъстотата на нишките. Докато тук, където живея, всички комплекти имат обозначение за гъстотата. Не съм експерт, но дори и без налична информация се вижда когато тъканта за чаршафи е по-малко от 180 нишки на квадратен инч.

Разликата в усещането ми когато спя на сатенирани и на ранфорс долни чаршафи е осезаема. Но не бих могла да кажа категорично с кой вид ми е по-добре. Сатенираната материя е много приятна и мека, но като че ли предпочитам ранфорса, когато е много горещо.

# 116
Видях, че и без центруфуга, пък аз нямам простир. Всичко суша в сушилнята и хич не ми е удобно, че не трябва да се центрофугира.  Twisted Evil
Нищо няма да им стане. Пера ги на 30-40 градуса с центрофуга до 800 и после ги суша в сушилня.

# 117
kama4e, в Лозенград видях разкошни комплекти стил шаби шик и винтидж от памук/сатениран памук. Също така покривки, хавлии, шалтета, кърпи и каквото още се сетиш в същия стил. Лозенград е близко, има и еднодневни екскурзии до там, така че го помисли като вариант.
А обърна ли внимание на производителя кой е ? newsm78
За да разгледам в съответния сайт ?
Сега се порових в сайта http://christior.com/?t=details&rID=2382
и се ужасих от ценитеее им.

# 118
Скрит текст:
А обърна ли внимание на производителя кой е ? newsm78
За да разгледам в съответния сайт ?
Сега се порових в сайта http://christior.com/?t=details&rID=2382
и се ужасих от ценитеее им.

Ха-ха, тази фирма как е оцеляла от 2001 година  newsm78. Още повече и с такива десени  #Crazy #Crazy Joy :

Скрит текст:

# 119
Другият път направо ще снимам и ще кача снимките тук.

Общи условия

Активация на акаунт