Отговори
# 675
Климатика много раздухва и малкото домашен прах, който се събира, защото е ясно че няма как да е стерилно жилището. Ние сме с климатик само в дневната и е екстра за там - затопля много бързо, в спалнята пускахме духалка за 20-30 минути макс преди да легнем, защото обичаме да спим на по-хладно, да не кажа студено. Решила съм да си купим хубав конвектор с крака, за да мога да го местя в другите стаи ако се наложи и съответно ще трябва да се научим да спим на температура около 20 градуса живот и здраве заради бебето.. Иначе спим на 17  Rolling Eyes

# 676
Лошо ли е да е с климатик?
До колкото съм чела, не е препоръчително. Изсушава въздуха, чрез филтрите влизало много прах.

# 677
  • София
Ние се отопляваме с климатик и бъдещият батко е отгледан на климатик. Мисля, че не ги препоръчват заради алергии и т.н.
За леглото- сгъваемо, на Cangaroo , но с отделен матрак. Не е имало проблеми. Чудя се дали сега да взимам друго легло, но може би ще си ползваме старото. Шишета ползвахме на Томи Типи, на Нук, на Авент.. Доволна съм най-много от Томи типи. Не знам дали ще си купувам нова помпа, тъй като предния път нямах кърма, но малкото време, през което ползвах ръчна помна не хич не бях доволна.
Относно количката- ще си ползвам старата на Mutsy   с бебешкия кош. СЛед това мисля да си купя хубава лятна, защото ми писна да мъкна това огромно нещо. Но с бебешкия кош мисля, че ще изкараме, то ще е зима и едва ли ще се обикаля чак толкова. А и предния път с бебешкия кош изкарахме едва 5 месеца, защото му стана малък.
Иначе чакам да разбер пола, за да мисля дали ще купувам розови дрешки или ще си ползвам наличните синички  Grinning

# 678
Лошо ли е да е с климатик?
До колкото съм чела, не е препоръчително. Изсушава въздуха, чрез филтрите влизало много прах.

Забравих да напиша, че всички духащи отоплителни средства разнасят прах и шумят. Относно изсушаването на въздуха - в Бургас е твърде влажен, така че ни е добре дошло малко изсушаване, но това не важи за навсякъде. Освен това отоплителите с "голи" нагреватели работят на висока температура и малко или много изгарят кислорода в помещението, затова е хубаво да се търси т.н. нискотемпературни нагреватели, мисля че работеха на до 60 градуса и не изгарят кислорода. Аз отдавна съм решила да хвърляме духалката и да купуваме конвектор, даже вече избирам...

# 679
  • София
Каква е разликата между климатик и конвектор по отношение на проблемите идващи от обдухването? По принцип движението на въздуха създава проблемите - движение на прах, микроби, течение. Относно изсушаването на въздуха ползваме овлажнител за нашата стая.

Ако ще е отоплително тяло с движение на въздуха, поне климатика ще ми пести ток, но по-скоро се чудех за панелите, които греят, без да духат или някакъв радиатор?
Ако някой има опит от гледане на бебе с отоплително тяло с обдухване и не е имал респираторни проблеми, значи си е съвсем нормална опция и климатика?

# 680
Моето дете, което вече е на 4 години е гледано на климатик - и лятото , и зимата. Да чукам на дърво, нито има някакви алергии, нито боледува по-често от връстниците си.  Peace

# 681
Четох по сайтове, които не са БГ (в БГ много мразим климатиците, лоша дума е това, даже колегата ми не дава да се пуска климатик, а днес и прозореца затвори. Българина нали мразел две неща--да не истине и да не се мине Mr. Green), че няма проблем да се гледа на климатик, стига да не духа срещу леглото, да не е застопорен на едно място, както и да е с хубави и винаги почистени филтри.

Не мисля да купувам печки, не съм им фен, а и помещението е малко, дори ще държим отворено от време на време към коридора и хола, там също е с климатик.

# 682
  • София
Ние също ползваме  овлажнител, защото се усеща че има изсушаване. Само че и много влажно не е добре. Но едно време, когато аз бях малка позвахме парно и пак се изсушаваше много въздуха. Важното е да се проветрява редовно в зимните месеци. И ако се ползва климатик да се почиства филтъра редовно.

# 683
Каква е разликата между климатик и конвектор по отношение на проблемите идващи от обдухването? По принцип движението на въздуха създава проблемите - движение на прах, микроби, течение. Относно изсушаването на въздуха ползваме овлажнител за нашата стая.

Ако ще е отоплително тяло с движение на въздуха, поне климатика ще ми пести ток, но по-скоро се чудех за панелите, които греят, без да духат или някакъв радиатор?
Ако някой има опит от гледане на бебе с отоплително тяло с обдухване и не е имал респираторни проблеми, значи си е съвсем нормална опция и климатика?

Конвекторите работят на друг принцип, рядко имат вентилатори, при тях движението на въздуха не е принудително както е при климатиците и духалките, освен ако не е някакъв извратен модел на който са сложили и вентилаторче. Отвори един сайт за отоплителни тела и ще видиш за какво става въпрос. Тези "панели" за които говориш би трябвало да са конвектори. Консумацията на ток при качествените конвектори би трябвало да е същата като с климатика... Нашите от години се отопляват с конвектор и са супер доволни, аз също съм живяла в жилище само с конвектори и беше идеално. Но в крайна сметка е въпрос на личен избор и преценка. Аз в спалнята бих си сложила климатик в много краен случай и то за да го ползвам САМО на охлаждане...

# 684
Аз от 2007-ма съм на климатик--и за топло, и за студено, никога не съм имала овлажнител. Сега може и да сложим ако преценим,че има нужда.

# 685
Здравейте за днес Simple Smile

И моят мъж не е от най-активните с домакинската работа, прави нещата, които искам, само за да спра да мрънкам. Но пък с детето винаги ми е помагал повече - къпане, приспиване, обличане, взимане от детска, водене на спорт.

Относно кошарите - ние сме с дървена, с решетки от всички страни, обиколници слагах само в началото, но само прах събират, и без тях малката не се е удряла. Матракът ни е бамбуков на Магнифлекс, много съм доволна от него, струваше преди 4г. 170 лв. някъде, но си заслужава парите.

Шишета и тем подобни не съм ползвала в началото, чак след годинката като спрях да кърмя и давах вечер АМ преди лягане ползвахме шише, което май беше на Канпоол.

Биба моята дъщеря в началото изобщо не искаше, чак около четвъртия месец прояви интерес, ползвах на МАМ, само тях искаше.

И във Фейса писах, моята количка е на Мутси, не че нямам забележки, но съм много доволна от нея. Аз заложих на по-скъпа марка, но втора употреба - излезе ми 1000 лева с всичко включено, сега ще си я ползвам и за новото бебе.

Относно отоплението - климатикът е най-лошият вариант за отопление с малко дете/бебе, особено ако се поддържа висока температура. Много изсушава въздуха и дразни носната лигавица на бебетата - оттам става постоянно запушен нос и хъркане на нослето. Ние вкъщи сме на парно, но поддържаме ниска температура в стаята, в която сме 18-19 градуса, отделно проветрявам често дори и през зимата, за да влезе свеж и хладен въздух. Спим на 15-16 градуса зимата, без отопление (пускам парното за малко преди лягане) на леко отворен прозорец. Нямали сме никакви проблеми с малката от запушено или хъркащо носле. Така че моят съвет е да се спи поне на по-хладен въздух, бебетата няма как да изстинат (дори е важно нослето и ръчичките им да са студени), ако са добре облечени и завити, но много страдат от топлия и сух въздух. А и каляването си е важно и остава за цял живот.

За работещите - айде малко остана и от днешния понеделнишки ден Simple Smile

# 686
Аз ще пускам макс на 18 градуса, на 20 ако е по-студено навън, но като цяло ако не пуснем климатик, вътре си е около 15-16 градуса. За мен е прекалено студено, но обичам винаги да проветрявам.
Бедата в офисите е, примерно, че са с централна климатична система, и не се проветрява. Оттам всичките болести. Аз откакто съм в офис с централен климатик, супер много боледувам, затова си знам,че и тази година няма да ми се размине, но веднага ще излезя в болничен.

Каляването--вчера започнах да чета, и мисля да го практикувам. Аз не съм закалена, увивали са ме здраво, съдейки по бебешките ми снимки и сега си нося последствията. И отново--попаднах на тема тук относно каляването--толкова много майки са против...това с теченията и настиването никога няма да мине от мода в БГ. И сега, навън си е още лято, децата са навлечени с якета. А за възрастните думи нямам--днес видях един младеж със зимна шапка и една мацка със зимно яке с качулка.  Shocked

# 687
  • София
Ами явно и двете са конвектори - това с вентилатора (аз с това свързвах думата конвектор) и панелите без. Обаче нито един от тези в линка по-долу, не мога да сравнявам по отношение на енергоразхода с този на климатиците ми.
http://www.technopolis.bg/bg//%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1% … mp;sort=price-asc

Тъй като ММ чисти редовно филтрите, вируси не сме завъждали, но изсушения въздух много ми действаше на носа. От както сме с овлажнителя спя по-добре. Основно това ме притеснява за детската стая.
А проветряваме всяка сутрин - докато тупаме леглото и оправяме стой отворена вратата към неостъклената ни тераса пред спалнята, поне десетина минути. То и кучето през това време щъка да провери има ли някой интересен зад блока, та не бързаме да затваряме.

За детската бих инвестирала в хубав овлажнител, те си поддържат фиксирана влажност по принцип, за разлика от нашия, който избирахме и по хубост.

# 688
За овлажнителите мненията също не са еднозначни, прочетет в нета. Завъждат бактерии и т.н.

# 689
Ако нямаме проблеми, аз не бих купила предварително. Ето аз никога не съм имала проблеми, ММ също не.
Преди като съм била на парно, имах повече проблеми със сух възух. Не знам, ще видим, но нямаме място за  друго отоплително тяло.

Общи условия

Активация на акаунт