Отговори
# 690
Вкъщи сме с един климатик в хола и 2 конвектора ADAX, един в детската и един в дрешника. Дрешника е между спалнята ни и едната баня, така отоплява стаята, банята и дрешника, който не иска кой знае какво отопление де, но го сложихме там, за да влиза и към банята. Дъщеря ми е родена късна пролет, апартамента е южен и лятото няма как без климатик. Еми... детето никога не се е разболявало откакто се е родило. Вдигала е 2 пъти температура (декември и юли) за по 1 ден от зъби и това е. Така че определено не свързвам климатика с настинки. Е, ако го сложа на 18 градуса да духа директно в нея на макс и тя е с мокра коса, да, може и да настине, но... кой прави подобни неща?

# 691
Вкъщи сме с един климатик в хола и 2 конвектора ADAX, един в детската и един в дрешника. Дрешника е между спалнята ни и едната баня, така отоплява стаята, банята и дрешника, който не иска кой знае какво отопление де, но го сложихме там, за да влиза и към банята. Дъщеря ми е родена късна пролет, апартамента е южен и лятото няма как без климатик. Еми... детето никога не се е разболявало откакто се е родило. Вдигала е 2 пъти температура (декември и юли) за по 1 ден от зъби и това е. Така че определено не свързвам климатика с настинки. Е, ако го сложа на 18 градуса да духа директно в нея на макс и тя е с мокра коса, да, може и да настине, но... кой прави подобни неща?

Аз като хваля конвекторите имам предвид точно такива от класа на ADAX. Разни SANG, Eldom, Diplomat и т.н. изобщо не ги броя за постижение на техниката, колкото и снобски да звучи  Mr. Green За в къщи съм избрала един модел точно на ADAX 1500 W максимално потребление с възможност за монтаж на крака, за да е преносим. За сравнение климатика ни харчи макс 1600 W, затова казвам, че ако конвектора е читав, потреблението на ток не би трябвало да надвишава това на климатика.

# 692
Здравейте, мили мами,

реших да се включа и аз във форума, с малко закъснение Simple Smile
Казвам се Гери, от София, на 31г. и очаквам моето първо мъниче през януари (термин 31)  Heart Eyes

# 693
влизам да се оплача и да попитам мамите със стаж  Hug
какво ще ги правя тези косми по корема  Thinking
Вече при всеки следващ ехограф ме е срам да си вдигна блузата  Blush
ще се махнат ли? нормално ли е? трябва ли да пия нещо? Основно са в колона от пъпа надолу, ама и наоколо по целия корем гледам че взели да се появяват newsm78 ...все пак докторката ги вижда и си мисля че ако не беше в реда на нещата тя сама щеше да повдигне въпроса

# 694
Нормални са тези косми, ще паднат след раждането. Аз за сега нямам, но предишния опът имах, а също така имах и линия негра. За сега ми се разминават, но то има още време.

# 695
ще се махнат ли? нормално ли е? трябва ли да пия нещо? Основно са в колона от пъпа надолу, ама и наоколо по целия корем гледам че взели да се появяват newsm78 ...все пак докторката ги вижда и си мисля че ако не беше в реда на нещата тя сама щеше да повдигне въпроса

Да, и аз заформям пуловерче. Нормално явление е, после ще изчезне, но проблемът за мен е какво правя дотогава Simple Smile Вижда ми се рисковано да си направя кола маска на корема, а като друг вариант ми хрумва обезцветяване, но отново не съм сигурна доколко е безвредно.

# 696
  • София
Сравнявам с друг клас климатици - отоплението на по-големите е макс 900 W, а влизайки в режим е доста по-икономичен. На по-малкия не помня разхода, но за детската ще ни трябва малък.

Ние сме на първи етаж, над отворени мази и пода ни дори с топлоизолацията си е студен.
Съседка на шести етаж с три конвектора, които пуска от време на време, плаща с поне сто лева повече от нас на месец през зимата, а не успява да поддържа една и съща температура в целия апартамент 24 чака от денонощието.

Спрямо разхода, за останалите стаи решението ни е ефективно и не бих го подменила, чудя се единствено от здравословна гледна точка има ли смисъл от друг тип отоплително тяло за детската.

Не ме притеснява разхода за покупката на отоплителното тяло, предпочитам тя да е по-голяма, но после да имам ниски месечни сметки.

Видя и аз ADEX, но мен консумация от 1500 W ме стряска. Друг е въпросът, че това все пак няма да е водещ източник на отопление.

# 697
Ох, мислех си,че само при мен е така. И аз се чудя какво да ги правя. Ако сега взема да ги махам и вземат та си останат и след бременността ooooh!

# 698
Frozy, виж, мощността на отоплителното тяло се избира в зависимост от обема на помещението /а понякога и от големината на прозорците/, аз ти дадох пример с климатик и конвектор за едно и също помещение и то при максимална мощност, а не влязли в режим.. След като климатика ви е толкова малък, навярно и конвектора ще е такъв. Консултирай се с някой специалист по темата, избора на отоплително тяло не е толкова лесен. Ние живеем на последен етаж и искам да ти кажа, че през лятото стаите са адски горещи всичките, през зимата северните, тъй като са по-малки е отопляват по-лесно и по-бързо от иначе по-големите изцяло южни стаи с големи прозорци. Колкото и да са отворени мазите под вас, не е същото като покрив без абсолютно нищо отгоре над помещенията - не можеш да сравняваш двете неща, има ужасно много показатели, които влияят на избора. Затова и в никакъв случай не те съветвам да си купуваш отоплително тяло от магазин като Технополис, Техномаркет и т.н., отиди в специализиран магазин, където продават само това и могат да изчислят на твоите помещения какъв вариант е най-добър..

# 699
Аз нямам необходимото търпение за да избера количка и за добро или зло залитам главно по дизайна. Приятелят ми направи доста подробно проучване - определихме няколко марки и той ги сравни детайлно, в крайна сметка имаме два варианта вече, само остана да ги намерим и видим на живо. Аз искам да имам количка още в началото, не зная нито как ще съм тогава, нито какво ще е времето, не мога да съм сигурна, че няма да я ползвам, а предпочитам сега да отхвърлим всички големи покупки. Искам да има кош в който бебето ще лежи в първите месеци и съответно и столче за седене, т.е. както аз схващам това е 2 в 1. Отделно трябва да вземем и столче за кола, като на мен това, което не ми се изяснява все още е, как возим бебето до шестия месец, явно нещо изпускам.
Ще купим и легълце с матрак, като планираме да мислим и подготвяме бебешка стая към края на ноември - началото на декември. Леглото ще сложим при нас в началото, но всичко останало ще си е в бебешката стая.
Дрехи и дреболии, аксесоари си мисля да си пазарувам и разглеждам когато изляза в болнични, стига да искам да се покажа пред хора имайки предвид летящото наддаване, като ще поръчвам и в нета. И без това по магазините като гледам има само синьо и розово, на мен ми се искат по-интересни неща.

С чистене и домакинстане се занимавам главно аз, просто имам потребност да контролирам всичко. В момента се местим и това включва и много подреждане, пренареждане и тн, а за мъж има не по-малко работа. Скоро започнах да викам жена, за да прави големите неща като прозорци, фурна, баня, но не съм се ангажирала регулярно все още. За съжаление никога не е както да съм си минала аз, но поне ми намалява усилията и ми е от някаква помощ. Далеч съм от схващането, че той трябва да "ми" помага - в крайна сметка ако аз чистя той ще направи нещо друго, дейностите около къщата и бебето ще бъдат безброй и всеки ще си има някакви ангажименти.

# 700
  • София
Аз имам предвид, че сравнявам ADEX, за 15-17 кв.м с климатик, който грее 25 кв. м. - т.е. така наречените 12ки.
За детска ще ми трябва 9ка ако е климатик. Разхода ще е нещо като 50% спрямо ADEX и то сравнявани на максимална мощност, не в режим.

Разхода ще го преживея, ако здравословно наистина има разлика, пък предвид цената на конвекторите, не пречи след няколко години да се смени ако се наложи.

п.п. над съседката има още два етажа, не е последен етаж.

# 701
Ихаааааааааа, каква активност само Wink По темите и аз да се изкажа Grinning Нещата, за които ще инвестирам здраве живот с №2 са електрическата помпа на Медела, кенгуро Ergo  baby-бяха ми дали назаем с баткото и няма просто такова удобство, особено когато порастват и стават вече любопитковци и грам не им се лежи вече. Мятах го дребния на гръб и си вършех каквото имам да си върша, той или си зяпа или ми се е случвало директно да си заспи. През зимата съм го извеждала и навън така, когато е имало много сняг и става непроходимо за количката. Количка имам на Hauck, но се вози вече трето бебе в нея и не знам дали още е в кондиция, ако не става смятам да си взема втора ръка на Bebe Confort. При мен основен проблем е асансьорът, който е твърде тесен за повечето колички, които си бях харесала, така че нямам и особен избор.
Иначе за чистенето с мъжа ми си помагаме, но сега смятам да търся жена за помощ , а преди да родя ще викна някоя фирма да поизчисти основно и да мине мебели, матраци, стени и т.н с Rainbow.

# 702
За мен отоплението е голям проблем, с парно сме, само ние от къща на 3 етажа, по средата сме, уж работи на нирмална температура - е няма такъв студ. Мъжът ми твърди, че си е добре, но аз зъзна, живяла съм винаги в жилище с камина и съвсем друго топло е от дърва, не мога да свикна и това е. Повече си мисля аз как ще изкарам отколкото бебо, него както го свикнем така ще си кара, аз да му мисля. Затова имам мерак и за малко жилище, няма стопляне тоя хамбар. Климатик за спалня съм не, събуждам се със запушен нос винаги от него, ако е за хол ок през деня надувам, като легнем изключвам. Преди години живях в западната част на Франция и по към север, много влажен климат зимата, лятото сух задух, там се научих, че всяка сутрин проветряване по 15 мин му е майката на доброто дишане. Ако ще ида е адски студ отварям, пускам един бърз прахосмуч и това е. Цяла пролет със запушен нос от алергия, бива и зимата да се затлача, не мерси. Единственото хубаво на парното е, че мога да мъкна бебо по стаите и навсякъде да е горе долу еднакво топло. За съжаление ще имаме бясна сметка, за да го постигнем, само за инфо за същото топло във Франс плащах наполовина  и се ходеше по къс ръкав #2gunfire а сега се и чува нещо за увеличение на газта пфу. А да, за косъмките, мразя ги и махам навсякъде, много мами има при моята козметичка и питах как ще караме до края, каза махаме наред имам много опит с мами споко и махам от пъпа надолу всичко, нагоре имам леко мъхче и не пипам. Сега като казвате за линия негра, аз нямам, вече се изду тумбаче леко, но линия не виждам. Гърдите ми обаче се уголемиха най-после, взех си дълго мечтаната чашка С, която едва ли друг път в живота си ще понося  hahaha

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 19:07 от jeweler

# 703
  • София
Ще изместя малко темата за отоплението, за да ви питам нещо Laughing Изписаха ми срещу гъбички Макмирор глобули. За първи път ми се налага да слагам такива неща и малко се притеснявам. Чета в нета, че няма опасност за бебето, а и нали АГ ми ги изписа, но като видях, че на листовката пише при бременност да се консултираме с лекар, и малко се изплаших. Възможно ли е да направя нещо на бебето? Embarassed

# 704
Така пише на абсолютно всички лекарства, даже и на но шпато. Няли АГ-то дето ти ги е изписало знае че си бременна  Embarassed
Друго не мога да кажа, откакто съм бременна само фолиева киселина, цетебе и веднъж две но-шпата пих, не знам за други лекарства нищо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт