Отговори
# 705
  • София
Знае, че съм бременна, това е АГ-то, при която ходя Simple Smile Ама аз си се притеснявам. Не искам някой гаф да направя.

# 706
  • Варна
Макмирор си е антибиотик, доколкото си спомням, пила съм го преди години. Както purpletka  вече е писала, нормално е на инструкцията да пише, че трябва консулт с лекар. Това го пише на всяко лекарство, особено пък за бременни. Фармацевтичните компании си вързват гащите по този начин. Щом го е изписал лекар, не би трябвало да е проблем. Peace

# 707
Макмирор ползвах в 12 г.с., нищо му няма на бебето, на гъбичките също. Изчезнаха за 1 седмица, после пак си дойдоха. Аз в живота си гъбички не знаех, какво представляват, пък ся.. Доки казва, че е нормално, аз му казвам, че той като почне да тече през някое отверстие ще го питам дали е нормално. Иначе сега не, че ми има нещо кой знае какво, ама самата мисъл, че такава гнус вирее в мен и ми се повдига  Sick

# 708
И аз лекувах гъбички ама с Залаин. Е не ги излекувах. Сега чакам док да се върне от отпуска,да видим какво ще каже. Мисля,че щом лекаря е преценил няма опасност.

# 709
  • София
Макмирор ползвах в 12 г.с., нищо му няма на бебето, на гъбичките също. Изчезнаха за 1 седмица, после пак си дойдоха. Аз в живота си гъбички не знаех, какво представляват, пък ся.. Доки казва, че е нормално, аз му казвам, че той като почне да тече през някое отверстие ще го питам дали е нормално. Иначе сега не, че ми има нещо кой знае какво, ама самата мисъл, че такава гнус вирее в мен и ми се повдига  Sick
Нищо ли не ти изписаха? И аз досега никога не съм имала гъбички. Явно от бременността, бонус Laughing Боли ме и стомаха след този Макмирор. Не контракции или някакво стягане, а нормални болки в стомаха. Ако не стане по - силно ще си изкарам курса. Ще спра и сладкото, за да не ги стимулирам допълнително и повече кисело мляко ке опитам да ям.

# 710
Изписа някакъв крем,който беше по-успешен. Сега имам течение, върхът на мизерията, но се трае.Доки реши да изчака малко, преди да ме метне пак. Имам чувство, че цял живот ще съм с тези мизерии Sad

# 711
При мен се появи кандида и в руските сайтове пише, че една от причините за появата е бременност. Докторката ми изписа Полижинакс, но каза, че след лечението пак може да се появи и    причината е Бременност

# 712
Аз нямам гъби слава богу. Четох, че при високо ПХ на урината над 6 няма как да завъдя. Не знам дали е истина, но моето ПХ е по-високо. Течение си имам де, доки каза нормално било.
Обаче ми стана смешно, защото колегата с който работя в съседство пие Полижинакс и се оплаква от повече неща отколкото аз.

# 713
  • София
  Хайде да се похваля. Вече 100% чакаме девойка. Много съм щастлива, то и всички вкъщи де. Всичко с бебчо е наред. Остава само да чакаме по-бързо да минават месеците и най-накрая да си е при нас  Grinning  Grinning  Grinning

# 714
Аз днес на ММ му викам--знаеш ли,че влизам вече в 6-ти месец и остават има-няма 4 месеца до появата на малкото. Той  Shocked Shocked Shocked

Тереза, чудесни новини. Аз чакам с нетърпение ФМ, направо вече едвам чакам да минават дните. Снощи сънувах,че виждам крачета и ръчички по корема ми от вътрешната страна и крещя на ММ да дойде да види.  Mr. Green

И да питам, малко тъп въпрос, ама ще си го задам--като си напипвам корема, има нещо като топка вътре. Това е бебето нали  Mr. Green

И още два, по-малко тъпи:
-термо чувал за количка--това необходимо ли е?
-с какво се постила количката? някакво специално дюшече ли, пелени ли?

Последна редакция: вт, 25 авг 2015, 09:36 от Happy days

# 715
  • София
Момичета, тотално ме е яд на моята гинеколожка.
По ЗК имам право на безплатна ехография между 16 и 20 г.с. - аз съм 18та. Таткото не е виждал бебе от малка точица и дойде с мен днес.  Е накара ни да си платим. Не ми е за 40те лева, но мразя да ме правят на идиот.

Та, някой ходи ли при гинеколог по ЗК, от който е доволен и кабинета му да е около спирка на метрото - по възможност Люлин, Зоните, че зимата не ми се обикаля половин София.
Също така да дава болнични.

Иначе ММ много се развълнува, вече не е просто точка и аз с корем, ами има и образ в този корем.
Понеже монитора беше към него, аз нищо не видях, гледах ММ как се вълнува  Laughing

Отделно освен кръвно друго не мерихме, не ви ли мерят поне кг всеки месец, коремите? По ЗК гледам, че трябва да свалят антропометрия (ръст, телесна маса, външна пелвиметрия) ето така:
-в І триместър – един път;
-по един път във всеки следващ лунарен месец;
-в ІХ и Х – по два пъти
Аз съм вече в пети, т.е. втори триместър.

# 716
Не ми мерят нищо, даже само ме пита как си с килограмите, как си с кръвното.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Сама си водя ЖК аз, ама.....кво да се прави. Аз затова мисля да скокна до ЛЛ, да се запиша поне при нея, да ми мери кръвно и т.н., друго не искам да ми правят в Медива, няма смисъл да ме бърникат допълнително за изследвания, а и за АГ-тата там няма добри отзиви.

# 717
  • София
Като знам какви осигуровки плащам ме е яд, че когато един път ми се налага да си ползвам правата по здравна каса - рядко боледувам и честно казано до сега и ние ползвахме допълнително здравно, та съвсем не бях допирала до здравната каса, искам да си получа това, за което съм си платила в пъти, не да ме щипят, защото мога да дам.  Crossing Arms
Сега ако се обадя да питам защо ми взеха 40 лева, ще се скарам с докторката и от там на татък как да остана при нея?!

# 718
  • Варна
Привет!
Тереза, супер новини!  Hug
Да, времето бързо минава... И аз преполовявам петия вече... Хепи, ти кога си на ФМ? Гледам, че си вече на финала на 21ва седмица.
А тази топка би трябвало да е бебето, да. Или по-скоро матката. Wink
Зимния чувал за количката ще трябва може би, но мисля, че някои колички си имат в коплекта. Порт-бебето може да замени чувала си мисля. Количките на моите едно време нямаха такива чували и не съм ползвала, не мога да дам съвет.
Количката я постилах с една проста бархетна/памучна пелена. Mr. Green
Аз да помрънкам. Тази сутрин едвам отлепих, повдигна ми се от пастата за зъби, закъснях за работа и пак ми се вие свят, ще припадна. Sick
За консултацията-аз вече писах, че съм по ЗК и всичко си ми мерят всеки път-кг., височина на матката, кръвно, тонове с доплер. Следващата седмица ще са изследванията+антитела. От УЗДто досега съм ползвала 1, но ми казаха, че имам право на 3.

# 719
  • София
Мен ме мерят, а ръста сама си го казвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт