Отговори
# 105
  • Русе
Привет!
С бабини деветини не съм се занимавала. Общо взето за гледането на сина ми сме постъпвали както сме смятали със съпруга ми за добре, било то за името, даването на сокчета, захранване и всякакви други неща. Изключително много се дразнех на разни хора като ме караха да му давам да яде неща, с които още не е захранван или не са подходящи за толкова малко дете, щото видиш ли "то му се яде".  Stop Crossing Arms
Къпехме го всяка вечер. Наистина го успокояваше и подготвяше за сън. Като бебе много му харесваше, но сега вече на 5 и ние имаме големи уговорки за миенето на косата.
Аз съм качила 5 кг. ooooh! Понякога се дразня на себе си, но голям апетит имам последните 2 месеца. Все на сладко и тестено налитам.  Blush
Със сина ми нямах усещане какво ще е, с втората бременност бях убедена, че ще е момиче и наистина беше. Сега обаче пак нямам никакво усещане. Свекърва ми е убедена, че ще е пак момче. Още няколко човека ми казаха, че мислят, че ще е момче, защото съм се била разхубавила. Пък аз като се погледна в огледалото и се чудя къде я виждат тази хубост, толкова пъпки и през пубертета не съм имала.  Sick Tired
Норе, пантофките са страхотни Heart Eyes

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 13:45 от ~Magi_TM~

# 106
  • София
Moon Walk, и  на мен ми е второ, ама на, вълнувам се за всичко, а и един милион неща съм забравила Blush

Ох, колички..... Не ми се мисли, това е второ висше за мен. Сега умувам дали да взимаме креватче или люлка или и двете ...  ooooh!
Има дървени креватчета люлки, не е ли това по - удачен избор? Аз на такова за сега съм се спряла. Почти всичко съм си избрала, но декември ще пазарувам.
За обучението от ранна възраст - и при нас ще е така. аз на български, мъжът ми на френски ще му говори. Дано не се обърка много детете. Даже е чел някъде, че има обучение на бебета по плуване Laughing Милото. Тъй като ще е момче ще ходи с баща си по басейни, гмуркане и др., аз там съм пас и не се бъркам.
Понеже съм с две котки, някой има ли опит с бебета и дом.любимци? Може ли да ходят при бебето или до колко месеца да ги ограничавам?
От мазане с масла такава алергична реакция получих по гърдите....само там и се оправих с крем Здраве. Беше някакъв ужас. От нетърпимите сърбежи пък ми се спукаха капилярите и една седмица не беше за гледане просто...сега гърдите с нищо не ги мажа, на другите места няма проблем.

# 107
За котките, не се тревожи. Племенницата ми израстна около котки, нямаше никакъв проблем. Нито са я драскали, нито фъскали. Е, сега вече като стана на 3 я перват, защото тя ги скубе. ама иначе нямаше никакъв проблем с тях. Аз имам един лъв в нас, много ревнив и голям котарак. Води се дива котка, но не ме е страх за бебето, все пак аз нали ще съм там, а и съм останала с впечатлението, че котките и кучетата в началото странят от бебетата, явно ги е страх Simple Smile Иначе много се изнервям, като ми кажат, че трябва да го махна, щото били чували, че било опасно или пък, че едва ли не ще се заразя с токсоплазмоза. Вече дори н си давам зор да им обяснявам, щото всеки който е нямал животно е много компетентен по темата, колко са вредни за децата Simple Smile

# 108
Циндил - Пиндил, аз имах люлка с баткото, която беше с колелца и ми беше много удобна, защото можех да си го разнасям с мен из стаите. Ето такава беше и обмислям дали да не взема пак. Лошото е, че се използва малко време, до като започнат да сядат:

За котките, не се тревожи. Племенницата ми израстна около котки, нямаше никакъв проблем. Нито са я драскали, нито фъскали. Е, сега вече като стана на 3 я перват, защото тя ги скубе. ама иначе нямаше никакъв проблем с тях. Аз имам един лъв в нас, много ревнив и голям котарак. Води се дива котка, но не ме е страх за бебето, все пак аз нали ще съм там, а и съм останала с впечатлението, че котките и кучетата в началото странят от бебетата, явно ги е страх Simple Smile Иначе много се изнервям, като ми кажат, че трябва да го махна, щото били чували, че било опасно или пък, че едва ли не ще се заразя с токсоплазмоза. Вече дори н си давам зор да им обяснявам, щото всеки който е нямал животно е много компетентен по темата, колко са вредни за децата Simple Smile

И аз имам котарак, който нито веднъж не е одраскал 4 годишния дивак, който го гони непрекъснато. Като теб се изнервям жестоко , когато някой каже, че трябва да го махна  #Cussing out

# 109
Happy days, и аз съм на същото мнение. ММ ще вземе 15-дневния отпуск. Надявам се да се чувствам добре и да не се налага друг да ми помага. А и така ще избегнем даването на съвети като осоли го,намажи го с мас и т.н.

# 110
  • София
такъв тип легло съм харесала, само че в един магазин го имаше във вариант да се люлее, но не люлка, ами някак откъм платформата. Не мога да го обясня ooooh!

# 111
Иначе много се изнервям, като ми кажат, че трябва да го махна, щото били чували, че било опасно или пък, че едва ли не ще се заразя с токсоплазмоза. Вече дори н си давам зор да им обяснявам, щото всеки който е нямал животно е много компетентен по темата, колко са вредни за децата Simple Smile

И аз се нервя като ми кажат за кучО. Та той е толкова мил, а и в началото ще го е страх от ревящото бебе и 100% няма да припарва до стаята ни. Искам детето да обича животните като мен и баща си, не да го е страх и да бяга. Въобще няма да го махна за нищо на света, само ако има някакъв проблем ще го командировам при свеки.  Mr. Green

Представям си първия път, в който свеки ще ми каже да го осоля  Joy Joy Joy Искам някой да ни запише.

# 112
Циндил - Пиндил, сещам се за кои говориш, но те не са на колелца, а и са от ПДЧ и ми изглеждат доста афиф.
Иначе това легълце, което си показала е много готино и е вариант.  Peace

# 113
Леле колко сте активни  Mr. Green

Относно животинките - за момента нямам, но ги обожавам и съм твърдо ЗА детето да расте около тях. Като малка все 'осиновявах' бездомни кучета/котета и майка ми полудяваше. Mr. Green
За жалост често съм ставала свидетел как родители всяват страх в децата си, че кучето ще ги ухапе примерно, от там се учат да им тропат, да хвърлят камъни и..така кучето наистина може да ги ухапе, ако не и по-лошо. (нормално: и мен да ме замерят с камъни, и аз ще налетя на бой Mr. Green ) Отнесох се..мисълта ми е, че според мен това не е редно и ще се постарая детето ми да обича и уважава всички живи същества и да не изпитва страх от тях.  Wink

Не знам до колко са верни предчувствията на майката за пола, но съм повече от сигурна, че ще си имаме момченце, пък да видим.

За креватчето - насочила съм се към дървено легло-люлка, което в последствие се трансформира в по-голямо легло или бюро. Практично ми се струва.

Усещам, че моята свеки ще се меси много и от сега подивявам като си представя. Ще видим какво ще е..

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 14:53 от LittleSmile

# 114
Записах се  baby_neutral докато не е свършила и тази Joy. Много хубава тема   bouquet

# 115
  • София
Циндил - Пиндил, сещам се за кои говориш, но те не са на колелца, а и са от ПДЧ и ми изглеждат доста афиф.
Иначе това легълце, което си показала е много готино и е вариант.  Peace
Да, бяха от ПВЦ и бяха доста гадни, само за механизма говоря. Това от снимката трябва да е дървено, но предположих, че и те имат от този тип. В магазина на Малечко забравих да се кача при леглата. Искам и да е с колелца, за да се мести лесно.
Освен Вис Виталис и Малечко, има ли други големи и добре заредени магазини в София? Аз не открих много. В повечето, които посетих нямаше нищо, а ми казаха ,че се пазарува само от сайтовете им.

# 116
Има един голям Baby Center, на Околовръстното, срещу Ринг мола, но никога не съм влизала вътре да разглеждам.
И в Хиполенд има колички, легълца и т.н.

# 117
Здравейте и от мен аз стартирах от 65 сега съм + 1 кг и съм висока 170 см.Разширила съм се определено и вече си имам малко коремче.Още не мога да кажа твърдо,че го усещам а съм 16 + 3 .
Старая се да не гледам още нищо,че ще се побъркам докато дойде време да ги ползвам

# 118
нула килограма за сега, ама аз съм на диета Mr. Green
Аз се вълнувам за бебето и то толкова много - 10 години чакано бебе е, за това не мисля за неща от типа на мас, сол, баби и имена - мисля си колко ще съм щастлива и колко искам да е януари и да съм я гушнала - другото няма никакво значение за мен Hug
с първото всяко нещо беше добре изчетено, проверено, питано, мислено, приготвяно, купувано - луда работа:) Сега имам и опит де, а и 10 години доброволна работа в бебешки домове - тогледала съм хиляди бебета Hug

# 119
Ето кого ще слушаме. Муун, ценя съветите ти да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт