Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 336
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
На интервю съм за длъжност, която в последствие видях, че е била пусната няколко седмици по-рано. Съмнява ме да не са намерили подходящ човек за 1 месец, въпреки че всичко е възможно. Как мислите - да попитам ли защо пускат обявата отново или ...  newsm78 ?

# 106
На интервю съм за длъжност, която в последствие видях, че е била пусната няколко седмици по-рано. Съмнява ме да не са намерили подходящ човек за 1 месец, въпреки че всичко е възможно. Как мислите - да попитам ли защо пускат обявата отново или ...  newsm78 ?

В кой град си? Лятото много работят на морето и наистина трудно си намират персонал. Виж всички обяви на фирмата, ще видиш колко често я пускат.

# 107
# 108
  • Другата България
Аз се бях запалила много по една обява, беше пусната на 31, изпратих СВ на 02. На 05 бях намерила "връзка" във фирмата, но - вече били избрали човек. За провинцията говор, не е сезонна работата. Ами честно казано не ги разбирам работодателите....това си е подвеждане поне според мен. Понеже отскоро търся работа, може и така винаги да е било, но мислех, че се чака някакво време, събират се всички СВ -та, преглеждат се и тогава се отсяват подходящите кандидати. На доста от обявите и не пише до кога са валидни, това си е подигравка с хората.....

# 109
Как разбра, че пускат обявата отново? Според мен не би трбвало да е твоя работа защо я пускат отново, но е възножно и да са си били намерили човек, но той да се е отказал. Вариантите са много. Има всякакви странни HR-и
Мен последно ме отрязаха 2 дни след интрвюто и после пак пуснаха обявата. Просто търсят човек, какъвто тук няма как да намерят. Да е рсботил точно 2 различни специфични неща, едното от които го има само в 2-3 компании.

# 110
На интервю съм за длъжност, която в последствие видях, че е била пусната няколко седмици по-рано. Съмнява ме да не са намерили подходящ човек за 1 месец, въпреки че всичко е възможно. Как мислите - да попитам ли защо пускат обявата отново или ...  newsm78 ?
Аз се бях запалила много по една обява, беше пусната на 31, изпратих СВ на 02. На 05 бях намерила "връзка" във фирмата, но - вече били избрали човек. За провинцията говор, не е сезонна работата. Ами честно казано не ги разбирам работодателите....това си е подвеждане поне според мен. Понеже отскоро търся работа, може и така винаги да е било, но мислех, че се чака някакво време, събират се всички СВ -та, преглеждат се и тогава се отсяват подходящите кандидати. На доста от обявите и не пише до кога са валидни, това си е подигравка с хората.....

Aз не чакам, защото търся много позиции. Ако е само една, и срещна добър кандидат, също не чакам.
Обаче често не се намират подходящи и с 10 обяви.....

А август е просто убийство. Пускат сиви-а и заминават на почивка  Crossing Arms

Не пише докога са валидни,защото тъпаците от JOBS смениха сайта и сега е мармалад. И всичко това за повече пари.  ooooh!

# 111
  • Другата България
Не те разбрах.
Откъде знаеш, че този кандидат е най - добрия, след като го срещаш на 5 - ия ден? Ами ако на 10 - ия дойде по - добър от него, който няма как да видиш, защото си наел вече първия? Не губи ли работодателя? Или наема първия впечатлил го, държи го месец - два, не го кефи нещо, аут и нов конкУрс? Много тъпа логика и посредствено мислене. Според мен. Нека тогава си пишат на обявите - важат от - до, а не.....

# 112
Не се ли предполага, че обявата е валидна докато изтече? Месец да речем.

Най-добрият е относително понятие, а и не винаги може да се прецени само от едно интервю.

# 113
Няма такова нещо като перфектен кандидат. Относителни са нещата, много при това. Затова има изпитателен срок и за двете страни.
Зависи и от позициите. Понякога се точат конкурси по 1-2 месеца. Понякога добрите кандидати за незаети позиции (при нас на вълна наемане имаме мевду 5 и 25 човека, които трябва да започнат) се появяват в последната седмица преди да започне обучението.

Къде да се пише на обявите, не те разбрах? Обявите в момента в JOBS не могат да се пуснат за по-малко от месец, но могат да се спрат когато искаш през този един месец ако си намерил човека.  Peace

# 114
  • Другата България
На някои най - отдолу пише "обявата е валидна до...". Това имах предвид.
И да се изчака крайния срок, да се прегледат всички СВ -та...

# 115
Аз ако съм един HR също няма да чакам крайния срок, за да имам достатъчно време да се видя и да осмисля евентуалните кандидати, а не всички накуп. Но не бих оставила обявата валидна след като съм избрала кандидат.

В интерес на истината, за най-желаната позиция тук до сега, ми се обадиха 3 седмици след пускането на обявата.

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 17:09 от celika

# 116
  • Другата България
Да, ако ги гледаш всички.
Аз ти казвам, че на петия ден от пускането вече има избран човек и не се гледат повече СВ -та.

# 117
Понякога няма как да се чака, защото всички търсят работа и може да изпуснеш кандидат. В интерес на истината досега не ми се е случвало да оставя непрегледани сиви-та.

# 118
Да, ако ги гледаш всички.
Аз ти казвам, че на петия ден от пускането вече има избран човек и не се гледат повече СВ -та.

Tова значи коректни работодатели, не виждам нищо притеснително. Спрели са се на кандидат и не се дооглеждат зад гърба му. 250 СВ не знам кой преглежда, но аз съм разглеждала за позиция, която аз заемам. Доста не стават но подават наслука, какво има да му се преглежда.

# 119
  • Другата България
Е, аз не смятам така.
Не защото например не са се обадили на мен, а заради това, което вече казах. Няма лошо да се спреш на кандидат, но утре може да получиш СВ на по - добър, да речем по - квалифициран, с повече опит, препоръки...не всички обяви се виждат в деня на публикуването им от всички, хората не си отварят мейлите редовно, не са се абонирали за всичко да речем, на почивка са....
"Не стават" е относително също. Зависи какво се търси. Аз продължавам да твърдя, че личната среща с кандидата е много важна. Но това е друга тема. Много е важно това "не стават" кой го решава. Би трябвало да е компетентен човек, който е поне HR.

Общи условия

Активация на акаунт