Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 333
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
В обявите пише каксе кандидатства. Без връзки се влиза като спечелиш конкурса.

# 91
  • Другата България
Абсолютно не е вярно.
Спечелилият конкурса обикновено е най - големия връзкар и конкурса е направен за него.
Може и да има изключения, но са рядко.

# 92
Е кое не е вярно ся? Както и да е... Дано Дадос е разбвала кой какво има предвид.

# 93
  • В тъмната гора.
Абсолютно не е вярно.
Спечелилият конкурса обикновено е най - големия връзкар и конкурса е направен за него.
Може и да има изключения, но са рядко.

За съжаление си е точно така.

# 94
  • Другата България
Е кое не е вярно ся? Както и да е... Дано Дадос е разбвала кой какво има предвид.
Това
Цитат
Без връзки се влиза като спечелиш конкурса.
не е вярно.
Ти работила ли си в ДА? На конкурс ходила ли си? В ДА?
Нали разбираш, че за да твърдиш нещо , още повече като в случая подвеждаш друг с информацията, трябва да си съвсем, ама напълно сигурна в това, което казваш?
Казах, и пак ще отбележа - може и да има места и институции, при които конкурсите са прозрачни, кандидатите поставени пред равни условия и изходът от  самите конкурси не предопределен предварително. Аз не съм била служител на много места.
Но съм била на достатъчно - и конкурси, и в структури, за да твърдя съвсем отговорно, че изходът на повечето от тях е предопределен предварително, правят се само защото трябва " да мине от ред" , а на някои от тях /когато са тестови/ отговорите на въпросните тестове предварително се дават на "нашите хора".

Кое от това не ти е ясно?

# 95
  • В тъмната гора.
В обявите пише каксе кандидатства. Без връзки се влиза като спечелиш конкурса.

Ти кандидатствала ли си за държавна длъжност? Хайде като кандидатстваш пак ще говорим...

И го казвам от опит, защото аз работих в държавната администрация. А как влязох..разбира се чрез конкурс, на който нямаше партиен кадър. И пак ми споменаха, че поста ми е харизан..хайде от тях да мине .

# 96
Някои хора казаха, че може да се влезе и без връзки. И други са писали, че е възможно. Дадос попита как и аз и отговорих.
Не съм казалa, че се влиза без връзки винаги. Казах само как се влиза, когато си без връзки.

# 97
  • Другата България
Добре. Peace
Не ми се спори.

# 98
Аз само обяснявам, защото не съм се изразила предния път ясно.

# 99
  • Другата България
 Laughing Селика, то и с връзки така се влиза.
Аз пак те питам де - ти работила ли си в ДА? На конкурс явявала ли си се?

# 100
Може ли отново да задам въпроса за позиция, свързана с продажби?
Моля, при добро желание да ми пишат HR-и със съвети как поднесени отговорите да направят добро впечатление. Знам, че границата е тънка...
Благодаря предварително!

# 101
Не съм ЧР, но отговорите трябва да бъдат поднесени честно Simple Smile

Не съм и работила в ДА, но тук са писали многократно, че са влизали и без връзки.

# 102
Аз пък да кажа, за конкурс, на който се явявах скоро в самото бюро по труда. Една от първите извикани беше от съседен кабинет, която се прибра после, така и не излезе. Сприятелихме се с разни, дори си помагаме с отговорите. Та въпроса е, не дали приемат в връзки, а на кой връзките са му по-големи, че то не е една маймуната на клона. На едната, нейна приятелка работи от 10 години там. Друга, бивша общинска служителка, която е напуснала по лични причини, че познаваше и комисията. Трета е работила години в НОИ... При подаване на документите иначе се подписва декларация, на която се подписваме, че няма подобни филми.

# 103
Little afternoon Simple Smile Мери-Ан е отговорила вместо мен  за размера на заплатите Simple Smile , заплатите за обикновени позиции са около 500 лв. , за по-висши, ръководни кадри 800-1000лв. Питах, защото особено в новините се споменават суми, които биха били хубави, но са много над реалността. Най-често е около 500.
Happy days  Simple Smile За жалбите в ИТ, за жалост не винаги това помага. Sad Има работодатели, които са достатъчно близки с нужните хора и тях глоби не ги ловят. Та за това и в тези фирми условията на работа са все лоши и вероятно няма скоро да се променят.  Tired
По темата за конкурсите в държавната администрация- има 3 типа: тест и интервю; практически изпит и интервю; или и трите.  smile3529Ако има обявено само интервю (там вече има голяма възможност да е с връзки и мястото да се пази за определен човек  newsm78). Тестовете са върху определени закони и нормативни уредби, учат се и теста е върху тях. Ако на теста резултатите са достатъчни, човека бива викан на 2ри етап интервю.
Сайта беше написан, в Административния регистър се обявяват всички свободни места и има конкурси за тях. За МВР и работа в сферата си има друг специален сайт.
На повечето конкурси за най-ниска длъжност имат право да се явят всички лица, работещи в организацията и външни лица. Това, че някой от служителите е показал високи резултати на теста (не значи със сигурност, че е връзкар) все пак когато служител се яви на теста, а това е работил 10 години на това място, предполагам, че няма да има ниски резултати.  Peace И аз, ако се явя на такъв конкурс с вече работещи там, не знам да ли бих имала много голям шанс срещу тях   33uu
Надявам се да съм помогнала с информацията по-горе на желаещите да кандидатстват в Д. А.
Може да успеете и без връзки  newsm10 имате реален шанс  Peace , успех  newsm51

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 21:23 от Narsha

# 104
Аз в jobs.bg обяви за позиции в ДА почти не срещам.  Thinking
За Билдком ЕООД нещо знаете ли?

Билдком правят добри обороти, но не знам как са като работодател. В много печеливш бизнес са.

Общи условия

Активация на акаунт