Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 519
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Друго положително, за което се сещам е,че са с работно време от 9 до 5:30 (аз съм с такова, и е много по-удобно отколкото 9-18:00).

Сега говорих и с един познат, който работи там. Каза ми,че екипът е супер като колеги и атмосфера. Мениджмънта бил на много високо ниво. Е,имало си трески за дялане, ама коя компания няма все пак.  Whistling

Трудно си намират персонал, мисля,че плащат малкооооооооо по-малко отколкото други компании на подобни позиции. Но и изискват сигурно по-малко,не знам.

Знаеш--недоволни винаги ще има.

# 241
Друго положително, за което се сещам е,че са с работно време от 9 до 5:30 (аз съм с такова, и е много по-удобно отколкото 9-18:00).

Сега говорих и с един познат, който работи там. Каза ми,че екипът е супер като колеги и атмосфера. Мениджмънта бил на много високо ниво. Е,имало си трески за дялане, ама коя компания няма все пак.  Whistling

Трудно си намират персонал, мисля,че плащат малкооооооооо по-малко отколкото други компании на подобни позиции. Но и изискват сигурно по-малко,не знам.

Знаеш--недоволни винаги ще има.

Още веднъж - благодаря.
Да, и аз четох за заплащането, че е по-малко от други подобни компании. Но това, според мен, е много относително. Заплатата е изключително важна, но са важни и други неща. За себе си съм стигнала до извода, че съм склонна да работя за не толкова огромна заплата, ако всичко останало е наред - отношение, атмосфера, колеги, дали работата наистина ми харесва и т.н.

# 242
Мисля по абсолютно същия начин. Да, парите са много важни, но не на всяка цена.  Peace
Аз дойдох на по-ниско заплащане, но на минимум стрес, прекрасни колеги, чудесна атмосфера.

# 243
  • In the shadows of my mind
Записвам се при вас като търсеща, пожелавам успех на всички   bouquet

# 244
Защо е толкова трудно, че и невъзможно да си намериш работа в голям град, с образование, компютърна грамотност и език  Sad

# 245
Дадос, върни се назад и прочети какво сме ти писали!. Препиши всичко и после го чети внимателно!

# 246
# 247
Защо е толкова трудно, че и невъзможно да си намериш работа в голям град, с образование, компютърна грамотност и език  Sad

Невъзможно въобще не е. Просто ми се струва, че твоите критерии са многоооооооо неясни.

# 248
  • Варна
Dados, много пъти са ти отговорили на въпроса, но явно не искаш да приемеш съветите или изобщо не ги четеш. Понякога образование, език, компютърна грамотност не са напълно достатъчни ако други (елементарни) неща не са наред. Успех!

# 249
  • София
Колкото за НАП, знам от позната там, че при тестовете много се набляга на ЗАНН, което си е полезна информация според мен.
Желая успех на всички!

По - скоро на ДОПК - Данъчно - осигурителния процесуален кодекс, на ЗДДС - Закона за данък върху добавена стойност, както и другите два специални закона - ЗКПО - Закон за корпоративното подоходно облагане и ЗДДФЛ - Закона за данъка върху доходите на физическите лица. Основните въпроси от тестовете са общо взето измежду тези закони...разбира се и от ЗАНН също Simple Smile
Ако сте решили да си опитате късмета за работа в НАП ще Ви е нужно още познаване и на:
ЗНАП - Закона за националната агенция по приходите;
ЗА - Закон за администрацията;
ЗДСл - Закона за държавния служител;
ЗЗО - Закон за здравното осигуряване;
КСО - Кодекс на социалното осигуряване;
ЗСч - Закон за счетоводството;
АПК - Административнопроцесуален кодекс;

Това на първо четене Simple Smile  bouquet

# 250
  • Другата България
Колкото за НАП, знам от позната там, че при тестовете много се набляга на ЗАНН, което си е полезна информация според мен.
Желая успех на всички!

По - скоро на ДОПК - Данъчно - осигурителния процесуален кодекс, на ЗДДС - Закона за данък върху добавена стойност, както и другите два специални закона - ЗКПО - Закон за корпоративното подоходно облагане и ЗДДФЛ - Закона за данъка върху доходите на физическите лица. Основните въпроси от тестовете са общо взето измежду тези закони...разбира се и от ЗАНН също Simple Smile
Ако сте решили да си опитате късмета за работа в НАП ще Ви е нужно още познаване и на:
ЗНАП - Закона за националната агенция по приходите;
ЗА - Закон за администрацията;
ЗДСл - Закона за държавния служител;
ЗЗО - Закон за здравното осигуряване;
КСО - Кодекс на социалното осигуряване;
ЗСч - Закон за счетоводството;
АПК - Административнопроцесуален кодекс;

Това на първо четене Simple Smile  bouquet
Тези болднатите не са ги искали никога нито на тест, нито на интервю, нито са задавали въпроси от тях.

# 251
  • София
Тези болднатите не са ги искали никога нито на тест, нито на интервю, нито са задавали въпроси от тях.

Никога е много относително понятие  Merri_An Simple Smile
Познаване на законите, които съм изброила по - горе - и тези, които си болднала, и неболднатите, винаги или поне в последните  години е било сред основните изисквания към желаещите да кандидатстват за работа в системата на Националната агенция по приходите...И ако си направиш труда да прегледаш обявените конкурси за свободни работни места на официалната страница на НАП ще установиш, че съм права, разбира се...Simple Smile
http://www.nap.bg/page?id=430
Отвори, която и да е обява на първа страница примерно и виж върху кои закони е посочено, че ще бъде направена пресявката на кандидатите на теста Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 00:49 от Hellsun

# 252
Защо е толкова трудно, че и невъзможно да си намериш работа в голям град, с образование, компютърна грамотност и език  Sad
По същата причина, поради която в малък не можеш да намериш работа като общак, въпреки че си в бабиния двор от 3-годишен - а именно - има много като теб. Освен това, хубаво е да имаш някакъв опит за длъжността, дори да кандидатстваш за продавачка. Да можеш да си отстояваш позицията или поне да не се сгъваш веднага пред чуждо мнение. Малко нахалство не е излишно. На мен тези неща ми помогнаха.

# 253
  • Другата България
Скрит текст:

Никога е много относително понятие  Merri_An Simple Smile
Познаване на законите, които съм изброила по - горе - и тези, които си болднала, и неболднатите, винаги или поне в последните  години е било сред основните изисквания към желаещите да кандидатстват за работа в системата на Националната агенция по приходите...И ако си направиш труда да прегледаш обявените конкурси за свободни работни места на официалната страница на НАП ще установиш, че съм права, разбира се...Simple Smile
http://www.nap.bg/page?id=430
Отвори, която и да е обява на първа страница примерно и виж върху кои закони е посочено, че ще бъде направена пресявката на кандидатите на теста Simple Smile

Нямам намерение да споря, просто ти казвам практика. И никъде не съм споменала, че ги няма в изискванията, а че не ги искат на реалния "изпит" - писмен, тестови, устен или и на трите.

# 254
Днес бях на интервю, и ми обясняват, че заплата се взема на втория месец до към края гледали да изчистят. Договор на минималната, пари давали като им скимне, ако реша да се махам не мога да си взема и дължимото. Отделно заплатата е с 50 лв. по-ниска от минимума на това което бях съгласна.  Кафе, нищо не предлагали на 12 часа смени с нощи, а за 50 стотинки.  ooooh! А са длъжни. Уж по закон та се давали заплати, ама е сгрешила, който иска редовно да се ходи на работа, редовно да дава заплати.

Общи условия

Активация на акаунт