Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 475
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Ами не знам. знам за Пикадили и Била и подобни големи вериги ги прилагат, там пари на ръка не би трябвало да има.

# 376
  • Добрич
Така е, в Била се плаща на ръка, ако има липса от касата, при касиерите. Пак си е вид глоба, за мен.

# 377
Кандидатствах по една позиция чрез една местна агенция. Но още когато прочетох обявата ми се стори много странно, защото позицията ми е в бранша, който познавам отлично в нашия град, но въпреки всичко пуснах едно CV, беше доста добре представена и ме съблазни. Днес получавам мейл, в който пише, да отида на предварително интервю във въпросната агенция и да нося разпечатано CV и снимка  ooooh!
Нито пише кога, нито пише с кого, да не говорим, че супер нелепо и непрофесионално ми се вижда да си нося разпечатано св- то, при положение, че съм го изпратила в електронен формат. Какво, пестят си от тонера ли? И какво е това "предварително" интервю? Преди същата тази агенция е вземала по 10лв от кандидатите уж за обработка на данните или там не знам за какво. Да не говорим, че мейла, който беше изпратен беше с правописни грешки и без да се спазва формата на деловата кореспонденция. Сега имам още по-големи съмнения, че изобщо такава позиция съществува и пак става въпрос за някоя такса  Tired

# 378
Лорейн не ходи. Аз бях гледала обява от борса, след 2 дена беше пусната от самата фирма и отидох директно.

# 379
Просто може да отиде след 3 дена.

# 380
Обявата беше пусната преди две седмици. Не съм видяла подобна позиция пусната директно от фирма, но начина по който беше описана от агенцията беше твърде нереалистичен. Но да речем, че може да има някакъв шанс да е реална позиция, как ще ми изпратят мейл, в който не пише нищо конкретно и какво е това разпечатно св и предварително интервю  ooooh!

# 381
Не виждам нищо нередно аз, освен че пестят тонер, да речем.

# 382
И за мен е съмнително и по-скоро бох помислила, че е "фалшива" обява, целяща събиране на база данни. Още повече ако става въпрос за посредническа агенция в малък град.
Липса на професионализъм и адекватност - кога да идеш, кой да потърсиш и т.н.
А под предварително интервю се има предвид първа среща с посредника, а след това вече евентуално с работодателя. Използва си се терминът.

# 383
Да, ок за предварителното, но преди три часа им върнах мейл, за да ги питам до кога да отида и още никой не е отговорил.

# 384
Каква база данни? За какво им е?
Иначе рапечатано сиви и снимка...айде няма нужда.

# 385
Happy days, това е практика в някои малки фирми и особено в малки градове. Събират профили и после ги представят директно пред дадена фирма - ето,вижте ние имаме такива специалисти, готови, наемете ни за услугата.
Или пък им трябват за нещо като "проучване" - ето, да, разполагаме с такива профили, нека стартираме проекта. И чак след това започват наново интервюта вече за конкретни позиции. Вече не са "предварителни" интервюта. И това е практика в някои големи ИТ фирми:)

# 386
Има ли някой идея какво представляват психологическите тестове и каква представа за кандидата биха могли да дадат при подбор на персонал за определена позиция?
Предстои ми днес следобед да се явя на такъв тест (за работа, която много бих искала да получа) и откровено казано ми е притеснено.

# 387
Ulia, не знам точно какъв тест ще ти дадат, но първото, за което се сетих, е определяне тип на човек по Юнг. Може да прегледаш в интернет каква информация дава неговото разделение.

# 388
Happy days, това е практика в някои малки фирми и особено в малки градове. Събират профили и после ги представят директно пред дадена фирма - ето,вижте ние имаме такива специалисти, готови, наемете ни за услугата.

Да, точно на това ми прилича, защото тая агенция не бяха пускали обяви от много време. Явно искат да наберат БД от квалифицирани кандидати, за да се представят пред фирмите.
Получих отговор, че можело днес да отида в час, който е сега  Tired Това е супер несериозно. Да беше някоя малка фирма, дето частника може да ти каже директно- айде, идвай сега, разбирам, ама това уж професионалисти да нямат подход и от днес за днес да ти изпращат мейлове за среща е мага несериозно за мен. Това ми говори, че зад тази обява не стои реална фирма  Thinking Градът е среден по размер, не е от малките.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 14:00 от Анонимен

# 389
  • Сф
Loryin, това да не е "великата" агенция ЯН- христо копринков или нещо такова? Няма такава пародия с тях хахаххах Joy

Общи условия

Активация на акаунт