Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 439
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
С каква давност са обявите в джобс и може ли тогава, ако обявата е пусната да речем за две седмици, след това да я няма в историята?

# 436
buty , как така не си кандидатствала при тях, а са ти се обадили? Не ли ги пита от къде ти имат данните? Имам чувството, че някакви данни се размятат някъде из между тези работодатели.

Между впрочем в джобса може ли вече работодатели да търсят в БД? Нали можеш да си попълниш тяхната форма за СВ? Това означава ли от там може да правят подбор по ключови критерии?

Не,не може да се търси в БД в Джобс.

Всички обяви са вече за 4 седмици.

# 437
След 4 седмици какво става? Ако от някоя фирма ти се обадят след месец, защото това не са изолирани случаи, обявата вижда ли се в история?

# 438
Искам да ви питам за Електрокабел България ЕООД.

От Плевен съм!Видях,че в джобса пуснаха обяви за длъжност: Асистент във Финансов отдел и Специалист качество,интересува ме всякаква информация,специално за 1-та позиция,заплащане,работни дни и т.н.дали има смисъл да си сменям работата? Smile

Благодаря ви,предварително!

# 439
След 4 седмици какво става? Ако от някоя фирма ти се обадят след месец, защото това не са изолирани случаи, обявата вижда ли се в история?

Не знам, никога не съм кандидатствала в ДЖОБС.  Thinking
Би трябвало да се вижда.

# 440
Обявата може да не се види в история, по скоро ще се види позицията, като име, но най вече линка водещ към обявата ще покаже че тя е изтекла. Не се вижда самата обява, защото е изтекла  Rolling Eyes

# 441
  • София
Виждат се фирмата и позицията, за която е кандидатствано, както и датата .

# 442

Не знам, никога не съм кандидатствала в ДЖОБС.  Thinking
Би трябвало да се вижда.

След като обява за която си кандидатствала, изтече тя остава в история на кандидатстване в профила ти(следователно ако ти се обадят можеш да я прегледаш), ако това е въпросът.

# 443
В история остават абсолютно всички обяви и можеш да ги прочетеш целите, както са били публикувани.

# 444
Да в историята на кандидатстване си седят всички обяви.Аз съм имала случай,след като изпратя автобиография за дадена позиция да ми се обадят след повече от месец,ако си кандидатствал на повече места иди се сети за какво иде реч Mr. Green

# 445
Ами и аз така ми се обадиха след 2 месеца,аз даже бях и забравил че съм кандидатствал,защото имаше период където на ден пусках по 4-5 СВ хахаха мога ли да помня всички,и аз тогава им отказах,те ако са искали щяха по рано да се обадят,а не за отбий номер! Simple Smile Аве аз до сега за толкова години,не съм почвал работа от Джобса,а съм ходил на толкова интервюта!Даже подавах за 1 фирма,която се оказа след време че познавам всички,но така по снимка на СВ,не се сетили кой съм и после ми се обадиха да дойда да ме видят,не че ме взеха казаха ми че съм твърде квалифициран за тях и аз ги питах защо са ми загубили от времето,все пак тогава работех,имах работа!Затова си е губене на време като цяло,ходене по фирмите,но без работа не се седи,нали все се надяваш че могат да те вземат!А във 1 фирма,пуснах за 1 позиция,обаждат ми се отивам аз и се оказва че е за съвсем различна позиция,че нямало желаещи и затова са излъгали в Джобса (оказа се,че им трябва човек за склада и ходих на 3 интервюта,за тази позиция,то не беше с мениджъра,пък с управителя,пък с шефа от София,все едно че ще ставам аз управител,и едни и същи въпроси ми задават,и вече на 3-я път ми казаха че ще ми се обадят,та ми се обадиха,но аз отказах!Бахти хората има,всеки луд с номера си,мога да ви кажа всякакви случки,от глупави по глупави,от банални по банални!! Simple Smile Но всичко се върти около връзките,за 10 год.го разбрах,имаш ли човек е добре!! Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 16:26 от Leitenanta

# 446
Аз пък мога да разкажа какви ли не истории с кандидати, така че всеки си го гледа от своята гледна точка.
Аз затова обяснявам всичко по телефона. Не искам да разкарвам кандидата, и пак има хора, които искат да се пробват....

# 447
Ами аз имам 1 приятелче той така като му се обадят по телефона да го извикат,направо пита за колко пари говорим,ясно ми е че всеки ще ми сваля звезди,но е губене на време да ходя,като ми кажат 400-500 лв.директно им казвам не! Simple Smile Ами няма лошо да се пробват,стига да има смисъл от тази работа,да не е просто поредната,колкото да закърпа 1 год.докато си намеря друга по платена,защото днешно време всеки работи за пари,а не за слава.На 1-та ми работа и интервюта съм правил с колежката и от 2-те страни съм бил и знам,как идваха и пак взехме 1 момче което беше на един познат човек!Така,че ми е ясно как става номера!

А ходих в 1 друга фирма,управителя с 1 тон злато по него,което беше грозно,някакъв тежък играч,а в същото време е лай...всеки го знае в средата на търговия и започна да ми се прави на вижте ме аз съм някой,а ти си никой,но както и да е изтраех го,пък и да ми се беше обадил щях да откажа! Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 16:30 от Leitenanta

# 448
Не знам, аз съм в сфера, в която никой не е идвал с "връзки".
Доста кандидати са ми минали през ръцете и преди, и за високи позиции за по 10-15-20 хиляди на месец заплата, и по-ниски за по 400 лева.....но съм наясно,че има много фирми, при които нещата са много по-различни.  Peace

# 449
Ами така си е,не гледат качеството,а количеството.Днес е един,утре е друг работник и така се скапва всичко,няма постоянство!Работодателя иска някой да дойде за 400 лв.,няма значение какъв е,важното е да работи за толкова!По стария ми работодател ми казваше като не ти харесва,има още хора за твоята позиция,които ще работят за 350 лв. Simple Smile Казах му ок,жив и здрав бъди да не съм женен за твоята фирма! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт