Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 416
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
И аз така мисля,значи са неграмотни и не ти и трябва да се занимаваш с тях!!Ех всички се мислят за велики,та български формат що за простотия има само един формат Европейски.Само като ти кажат такъв куриоз,се питаш ама аз защо кандидатствам там изобщо,някакви глупаци да ме действат!! Simple Smile хахааха аз ако съм на твое място няма и да си правя труда да се занимавам с тях! Simple Smile

Ами и аз работих в една шивашка фирма за един испанец,отначало всичко беше ок и заплата и раб.време,но с времето си,увеличи работата 3-но повече,а заплатите същите и като му кажеш шефе няма ли да увеличите поне с 50 лв.заплатата,той вика ами като не ви харесва напуснете и 30 % от персонала напусна,и поддържам контакти със старите колеги и се оплакват,че няма хора персонал,никой не искал да дойде,а работата още повече се е увеличила,че ме викаха да се връщам,аз не съм фен на тези неща,ако се върна излиза че му целувам краката!! Simple Smile Сега увеличил заплатите с цели 20 лв.но не на всички!! Simple Smile хахаха

# 466
Toку попадам на една обява, която ми прави впечатление. От сега знам, че Селика и Ваня ще я намерят за нормална. За мен е продавачка с висше, обявена като офис служител. Самия голям шрифт, е крещене, не знам защо крещят обявата си.  Crossing Arms Thinking

Офис служител/ка
Описание и
Изисквания:   ФИРМА "............."ЕООД, СПЕЦИАЛИЗИРАНА В
ПРОИЗВОДСТВО И ПРОДАЖБА НА ЩОРИ И СЕННИЦИ,
ТЪРСИ СЛУЖИТЕЛИ/КИ ЗА ФИРМЕН МАГАЗИН В гр.ПЛОВДИВ, .......................

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ:
-ОТЛИЧНИ КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ
-УМЕНИЕ ЗА РАБОТА С КЛИЕНТИ
-ТЪРГОВСКИ ОПИТ
-ОРГАНИЗИРАНОСТ

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО: ТЕХНИЧЕСКО/ИКОНОМИЧЕСКО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ Е ПРЕДИМСТВО!

АКО ДЛЪЖНОСТТА ПРЕДСТАВЛЯВА ИНТЕРЕС ЗА ВАС, МОЛЯ ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ИНТЕРВЮ
НА .................................ч
В ИЗЛОЖБЕНИЯ ОФИС НА ФИРМАТА НА АДРЕС:

гр.ПЛОВДИВ, .................."22 /срещу ....................../
Моб: .....................
Месторабота:   Пловдив / България
Заплата:   от 550 до 650 BGN (Нето)

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 11:51 от adelinda

# 467
  • КиТ
Аз бях ходила на подобна обява,ама там пишеше,че ще се оформят документи и заявки/в последствие се оказа продавач на врати,който окомплектова документи  Whistling Joy/

Излезе спискъка с одобрените за Държавен фонд земеделие и след това е написано следното:
Посочените кандидати трябва да се явят на тест и практически изпит в сградата на Държавен фонд „Земеделие“ – гр. София, бул. „Цар Борис ІІІ“ № 136 както следва:
Но не пише,върху какво трябва да се подготвиш,нищо  Thinking,а обикновено се изписват такива неща  newsm78
Аз четох ЗАКОН ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ и Програма за развитие на селските райони,ама ако има и други въпроси... Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 11:02 от Pelenė

# 468
За компютърен оператор един охльов искаше магистри по информатика или КСТ за 500 лв  Tired Това са фирми, които се надценяват и нямат реална представа за себе си.

# 469
  • София
То пише, че е предимство висшето, а не, че ще назначат такъв човек в конкретната обява.
Иначе съм съгласна, че писането с големи букви е проява на твърде лош вкус.

# 470
За компютърен оператор един охльов искаше магистри по информатика или КСТ за 500 лв  Tired Това са фирми, които се надценяват и нямат реална представа за себе си.

И аз така си мисля,искат това и онова!Ами мислят,че всеки е длъжен да им работи за 500 лв. Simple Smile

# 471
В интерес на истината, ако не вземах обезщетение, и аз щях да им работя на тъпаците за 500 лв. То тук в провинцията това си е една добра заплата. Grinning

# 472
Ами да ама обезщетението ще свърши!Ами и за нас 500 лв чисто е макс,което можеш да вземеш за нашия град и за северна България!Но това е,че не са много фирмите,които ги дават! Simple Smile

# 473
Аз пък се кефя на млади хора, които идват и казват, че искат 1000-1500 лв заплата и не са готови да работят за по-малко. Така трябва. И младежи, които не ги мързи и си вярват, като видят, че в България това не може да стане си грабват шапката и отиват да работят навън. А нашите работодатели не знам дали осъзнават, че след още десетина години ще се радват, ако и циганин без образование отиде да кандидатства при тях за работа.

# 474
  • Другата България
А нашите работодатели не знам дали осъзнават, че след още десетина години ще се радват, ако и циганин без образование отиде да кандидатства при тях за работа.
Не, не го осъзнават със сигурност.

# 475
А нашите работодатели не знам дали осъзнават, че след още десетина години ще се радват, ако и циганин без образование отиде да кандидатства при тях за работа.

Да, ако до преди 10 години, работодателите с лека ръка ти казваха- ако не си ти ще е следващия, сега закъсаха за квалифицирани кадри (поне в София де), след още толкова и продавачки няма да могат да намират.

# 476
Е да де и вие сте прави,но този където идва за 1500 лв.да работи ще си остане без работа,и ще върви в чужбина да работи,но не може всички да вървим там!Постоянно се пише и говори,как безработицата сред младежите е висока,но като гледам само по кафетата стоят с цигара в ръка,та се чудя от къде взимат пари да си позволят това скъпо удоволствие? Simple Smile

Ами те и сега го казват,ако не си ти ще е следващия!!!

# 477
  • София

Да, ако до преди 10 години, работодателите с лека ръка ти казваха- ако не си ти ще е следващия, сега закъсаха за квалифицирани кадри (поне в София де), след още толкова и продавачки няма да могат да намират.

И продължава да не им пука на голяма част.

А това с кафетата и цигарите е вярно. Няма да спра да давам пример точно с роднини по мъжка линия от Плевен, на които майка им е в Гърция, гледа старци, изпраща пари. Девойчетата - един ден трудов стаж нямат, а майката скоро няма да може физически да работи. Иначе и те вероятно искат да работят за 1000 лева в Плевен. Та... различни случаи има.

# 478
Е да де и вие сте прави,но този където идва за 1500 лв.да работи ще си остане без работа,и ще върви в чужбина да работи,но не може всички да вървим там!Постоянно се пише и говори,как безработицата сред младежите е висока,но като гледам само по кафетата стоят с цигара в ръка,та се чудя от къде взимат пари да си позволят това скъпо удоволствие? Simple Smile

не вярвай на тези глупости
опитаха се да ни изкарат най-мързеливата нация
изобщо не е вярно, че в БГ младежката безработица е сред най-високите, даже обратно, ако видиш Евростат по този показател не сме водещи
повечето младежи учат, работят лятото  понеже са в сивия сектор статистиката не ги хваща
честно казано има повече хора над 40г, които не работят, в сравнение с тези до 29г.

може би в малките градове да е така, но в по-големите нямам такова наблюдение, тука поне работа за продавачи, сервитьори и общи работници за 500-600 лв, има

# 479
Аз пък се кефя на млади хора, които идват и казват, че искат 1000-1500 лв заплата и не са готови да работят за по-малко.

Ти им се кефиш, ама като цяло не им се кефят много на тези поискани пари като стартова заплата. Вземам отношение с изричната уговорка, че говоря за работа, различна от IT аутсорсинг (ясно е, че там диапазонът на заплащането няма нищо общо с която и да било друга работа).
Ходила съм на разни интервюта, отделно обаждания колкото щеш - интерес има. В момента, в който обявя, че искам заплата колкото настоящата ми, защото в противен случай се обезсмисля промяната на местоработата... интересът изчезва.

Искат ако може да започна на "шеметните" 700 нетно примерно и евентуално след време, видиш ли, ако нещо...

Ми сори, но всеки си върви с натрупания опит и такива евентуални заплатки не са оферта. Говорим за София. И там, въпреки, че е ясно, че заплатите са по-високи от други места в страната, им се ще ако може "евентуално", "по-нататък", "след време"

Adelinda, вероятно кифлата, сътворила обявата, никога не е чувала, че писането с включен Caps Lock се възприема като викане. Фирмата е вероятно като огромен процент от бизнеса в Пловдив - дребно производствени дейности. Естествено придават си важност.
Вероятна заплата 400. Прилича ми на производителя на щори Солис. Това е една от най-мизерните фирми в града. Постоянно търсят хора. Години наред.

Общи условия

Активация на акаунт