Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 412
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
А нашите работодатели не знам дали осъзнават, че след още десетина години ще се радват, ако и циганин без образование отиде да кандидатства при тях за работа.
Не, не го осъзнават със сигурност.

Да, ако до преди 10 години, работодателите с лека ръка ти казваха- ако не си ти ще е следващия, сега закъсаха за квалифицирани кадри (поне в София де), след още толкова и продавачки няма да могат да намират.

И продължава да не им пука на голяма част.

А това с кафетата и цигарите е вярно. Няма да спра да давам пример точно с роднини по мъжка линия от Плевен, на които майка им е в Гърция, гледа старци, изпраща пари. Девойчетата - един ден трудов стаж нямат, а майката скоро няма да може физически да работи. Иначе и те вероятно искат да работят за 1000 лева в Плевен. Та... различни случаи има.

Ами така са ги научили и възпитали!Нали знаеш не е глупав този който иска,а този който дава!!И аз съм от Плевен и искам да работя за 1000 лв.но работя сега за 300 лв.,защото няма на къде,но в същото време търся нещо друго за повече пари!Ами и в нашия град има такива фирми,където през ден пускат обяви в джобса и трябва да ви е ясно,че не им е чиста работата,щом има голямо текучество на работна ръка. Simple Smile

# 481

Ти им се кефиш, ама като цяло не им се кефят много на тези поискани пари като стартова заплата.

Кефя им се, защото най-накрая трябва да се проумее, че в Бг никой не е длъжен да има работи за 200 евро. И като имат европейски изисквания за работа, трябва да започнат и да плащат по европейски,.Разбира се това което пиша е в границите на идеализма, всички разбираме, че действителността е различна. Просто съм настроена положително, когато видя амбициозен, образован млад човек, който си знае цената. Разбира се не толерирам калпазани, които без покритие може да ти поискат и 2К заплата. 

# 482
  • София
Именно, именно. Така са ги научили и възпитали.

# 483
И после реват,че няма пари и работа,е как да няма като има но трябва да работи за 400-500 лв.но тя не може,предпочита някой да и дава,първо мама и тати,после пък някой батко!Така никога няма да е независима!! Simple Smile

# 484
Ами и аз ще се радвам да работя за толкова но няма!Първия ми шеф ревеше че няма пари да ми увеличи заплатата с 50 лв.да стане 400 лв.,а купи на сина си ново Ауди от витрината,кеш пара за колко хиляди лв.А преди това му беше взел джип Мерцедес от новото МЛ,ама нещо не му харесвал и затова да си го смени!!

Пък и не забравяйте,че има много фирми където не плащат осигуровки,всичко е под масата!! Simple Smile

# 485

Adelinda, вероятно кифлата, сътворила обявата, никога не е чувала, че писането с включен Caps Lock се възприема като викане. Фирмата е вероятно като огромен процент от бизнеса в Пловдив - дребно производствени дейности. Естествено придават си важност.
Вероятна заплата 400. Прилича ми на производителя на щори Солис. Това е една от най-мизерните фирми в града. Постоянно търсят хора. Години наред.

Не са Солис, мисля заплатата е упомената. Търсят продавачка, и знам че много се смята, човек и с посредствено средно не може да го работи, че има да се смята. Защо да го обявили като офис сътрудник ми е интересно, там висшето не е само желателно.

Не само в малките градове 500 лв. е таван, по-точно само в София се взема повече. И в Пловдив е толкова, дори за търсени специалности тавана е толкова, колкото в София е стартовата.

Това пък с това как нямали пари Crossing Arms , като няма няма, но като има пак не дават. 

# 486
Те и за аутсорсинга, за който толкова бият тъпана- големи заплати пък нямало кадри пак не е мн вярно. Вчера чета, 1000лв стартова заплата за Пловдив за програмисти, за някакъв нов център. И видиш ли какви големи заплати, айде нЕма нужда. В HP- то в София, съкращават от Германия 250 човека със заплати от 2500 евро и за същия обем работа в България назначават 50- ет със заплата 1000-1200лв. И понеже имам няколко колеги, които работеха там, процесът е- провинцията- София- работиш две, три години, четири години- чужбина. Имам колега, който от центъра на HP замина за Унгария със заплата от 5000 евро на месец за абсолютно същата дейност и казва, че не се счупва от работа, напротив всичко било мн по-организирано и спокойно. Дават им право на гъвкаво работно време и т.н....

# 487
В HP не са толкова ниски заплтите. При нас само за език даваме чисти 1500-1700

# 488
  • Другата България
Ама кои сте "ВИЕ"? ДаваМЕ? Говориш като че ли си някакъв шеф на фирма или там квото и да е, от който зависи всьо и вся.
Нали си служител и ти като всички останали.

# 489
За език 1500-1700 ама къде?. Да не поствам пак обяви с по 2 ги искат, немски и анлийски, заплатата 500-600лв. Единия перфектно, другия пожелателен. Ама с месеци седят обявите, и после викат уж безработица, а не можем да си намерим хора.

# 490
Младите не работят точно в сивия сектор, просто не могат да влязат в статистиката като трайно работещи. Точно до към 29-30 години прелитат от еди  работодател на друг, губят тр.книжки, имат големи дупки между работите, бачкат неквалифицирано, срам ги е да кажат къде работят.
Всъщност млад човек да не е работил хич почти няма.

# 491
  • Другата България
Зависи къде работят.
Ако са в голяма компания/фирма с прилични доходи, не напускат така лесно.
А преди да напуснат, са си подсигурили друга работа, по - добра от някаква гледна тяхна точка.
Тоест, дупка ако са на самоиздръжка трудно ще се получи.
Пак да кажа, че говоря за големите градове и аз.

# 492
Ако сега започваш работа в HP са толкова. Ако си започнал преди повече 3-4 години зависи от кое ниво си може да вземаш и 1500лв, и 2500лв, но последното е предимно за мениджърите. Обаче и там не са мърдали заплатите от сума време, а проектите които се обслужват са нараснали.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 23:08 от Анонимен

# 493
Говорите за относително малка група младежи до 29г, с добро образование в няколко конкретни сфери, живеещи в много голям град, желателно София. Всички тези условия трябва да са налице, за да се поиска голяма заплата. Едно е да си с КСТ или СК, друго е да си с НУП. Не че нупчетата по-малко са учили или няма нужда от тях, или по-малко и безотговорно работят... Просто поначало малко им се плаща.
А това за "след 10 години" можете да го разправяте на някоя сламена шапка. Средата на 2000-те засилиха слуховете за колапс на образователната система през 2013та. Точна година цитираха навсякъде, щели да се пенсионират над 50% от педагозите. Нито се пенсионираха, нито системата сгъна, но доста деца се заблудиха да запишат и плащат семестриални такси за педагогика. В т.ч. и магистратури от по  1000 лв/година.
Е, реализация на поредните кадри с педагогика няма. Както и на тези с маркеринг, право и всички гръмки специалности, които обещават ръководна длъжност при чуждестранен инвеститор с последваща реализация в чужбина.
При това положение защо си мислите, че простите бели девойки ще свършат и няма да има кандидати за продавачки? Демографски данни ли?  И те са бошлаф.

# 494
  • Другата България

Е, реализация на поредните кадри с педагогика няма.
Абсолютно не е вярно това. В провинцията има невъобразим глад за именно такива кадри, нека не говорим наизуст.
Да ти цитирам свободните работни места в БТ в моя град искаш ли?
Айде само глупости да не си говорим.
Желаещи няма, поне в малките градове.

Общи условия

Активация на акаунт